Питане за АЕРБЕГ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
Питане за АЕРБЕГ
Колеги,периодично ми светва АРБЕГа от пасажерската седалка,някаква идея за оправяне и при кого.От Ямбол съм.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: Питане за АЕРБЕГ
има няколко начина единия с съответния датчик,другия с съпротивление-залъгалка исофтуерно ама там бега няма да работи при удар....кой нямам идея
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Има само един начин и то е така нареченото хардуерно със резистор под седалката- айрбега ще ти работи при удар 

- cls6666
- ентусиаст
-
1-вия начин viewtopic.php?t=112878&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=airbag
2-я начин с съпротивление 56 ком и диод
3-я начин софтуерно с нцс експерт,примерно ако сложиш детско столче на предната седалка,бега се спира
2-я начин с съпротивление 56 ком и диод
3-я начин софтуерно с нцс експерт,примерно ако сложиш детско столче на предната седалка,бега се спира
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Софтуерно най-добре да се изключи, ако ли не, с резистори.
Има два варианта с резистори, при единия отчита седнал човек на седалката и при удар се отваря и пасажерския айрбег, при другия вариант отчита свободна седалка и няма да се отвори бег-а.
Има два варианта с резистори, при единия отчита седнал човек на седалката и при удар се отваря и пасажерския айрбег, при другия вариант отчита свободна седалка и няма да се отвори бег-а.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Има ли смисъл да ги коментираме двата начина при които няма да се отвори айрбега ???? Ако ще лъжем заради светещата лампата, по добре е да я изключим хардуерно..
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Аз пък защо си мисля, че и при софтуерно и при хардуерно бега се отваря.
Хардуерно - с резистор, който лъже, че има човек на седалката - бега се отваря при случай.
Софтуерно - на модула се "казва", че пасажерската седалка няма "кантар", и не следи присъствие - бега се отваря при случай.

Хардуерно - с резистор, който лъже, че има човек на седалката - бега се отваря при случай.
Софтуерно - на модула се "казва", че пасажерската седалка няма "кантар", и не следи присъствие - бега се отваря при случай.
Аз пък защо си мисля, че и при софтуерно и при хардуерно бега се отваря.

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
janko_0411 написа:Колеги,периодично ми светва АРБЕГа от пасажерската седалка,някаква идея за оправяне и при кого.От Ямбол съм.
Колега сега и аз да попитам, как разбра че ти свети от пасажерската седалка? Закачахте ли я някъде за да разбереш от къде е, защото проблема може да е от пиропатрона на шофьорската седалка?! Освен това грешката AIR BAG веднъж записана стои в паметта на компютъра докато не бъде изтрита т.е. лампата свети докато не бъде угасена! Въпреки това на мой приятел му присветваше преди да започне да свети постоянно, но неговата кола е била удряна челно и е възможно "краш централата" да е сдала багажа, освен това тя е от най-първите екземпляри и може и от това да е, но веднъж светнала лампата свети докато не се угаси софтуерно!
Софтуерно, хардуерно и накрая си стоят просто за украса http://www.youtube.com/watch?v=RYjEVr-h ... re=related

- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
Колега,проблема се появява винаги когато пасажера слиза при запален мотор.Така разбрах,че е от там.
- cls6666
- ентусиаст
-
после ходиш да я триеш ли?,там където ти я трият не могат ли да я ''деактивират''
В рамките на по-малко от месец това е втората тема от рода "как да оправим ...." AIRBAG-a на пасажерската седалка
Ами единствения начин да се ОПРАВИ е да се смени тензодатчика на седалката
Всичко друго, което се предлага единствено заблуждава вас и електрониката на колата.
И ако вие по някое време ще забравите че сте се самозалъгали, то колата няма да пропусне да си го върне в нужния момент...
Тук има теми с 10+ страници за ем-кови брони, ксенони, фейсови стопове, джанти и т.н. на луди цени, но когато става дума за елемент от активната безопасност на автомобила решението е диод и резистор (и вътрешно удовлетворение че сме прецакали инженерите от BMW)
Ами единствения начин да се ОПРАВИ е да се смени тензодатчика на седалката

Всичко друго, което се предлага единствено заблуждава вас и електрониката на колата.
И ако вие по някое време ще забравите че сте се самозалъгали, то колата няма да пропусне да си го върне в нужния момент...
Тук има теми с 10+ страници за ем-кови брони, ксенони, фейсови стопове, джанти и т.н. на луди цени, но когато става дума за елемент от активната безопасност на автомобила решението е диод и резистор (и вътрешно удовлетворение че сме прецакали инженерите от BMW)
- cls6666
- ентусиаст
-
Ясно е, че ако се смени с нова част ще работи. ако на някой му се дава 240 лв. за част и още доста пари за самата смяна, а и да не забравяме че седалката трябва да се разшие. втора употреба не е оферта защото не се знае колко ще е читава. и така стигаме до любимия заместител. На мен ми се струва логично бега да се отвори ако съпротивлението на резистора е в некви граници които са като на оригиналния датчик
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2