бас в е36 кабрио

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i cabrio

бас в е36 кабрио

Мнение от Vitamincho » 01 Дек 2010, 15:04

Колеги разполагам с паинер 307д4 но се чудя как да го разположа в багажника.
Някои ако е правил подомно нещо да каже:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: бас в е36 кабрио

Мнение от ares2 » 05 Дек 2010, 11:45

даи някаква снимка на кабриото и на баса
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Citroen Xantia 2,0i 16V
Мечтае да кара: Citroen XM 3,0i V6

Мнение от dzwer » 05 Дек 2010, 22:20

Ако имаш падащ подлакътник на задната седалка, можеш да изрежеш ламарината само зад него и така като го свалиш, да има директно достъп до багажника.
При свален(прибран) покрив мериш с какво място разполагаш и си правиш кутия(според препоръките за твоя говорител), така че говорителя да е насочен към изрязания отвор и съответно към купето.
Nothing moves you like a hydropneumatic Citroen...
Samsung Galaxy SIII - designed for humans, inspired by nature...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 06 Дек 2010, 1:04

Vitamincho написа:Колеги разполагам с паинер 307д4 но се чудя как да го разположа в багажника.
Някои ако е правил подомно нещо да каже:)

Ето една тема, в която се вижда как е монтиран суб Хармън Кардън в кабрио.
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... -_E36.html
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от Vitamincho » 15 Дек 2010, 2:25

аз имам достъп от багажника до купето вапроса е че искам да сложа 12 ка пак на това място няма как да се сабере :)

Потребител
Аватар
Кара: Citroen Xantia 2,0i 16V
Мечтае да кара: Citroen XM 3,0i V6

Мнение от dzwer » 17 Дек 2010, 18:55

Направи го бандпас от 4-ти ред, като рефлектора е насочен към този отвор.
А най-добре снимай и сложи и размерите, за да знаем какво е точно положението.
Nothing moves you like a hydropneumatic Citroen...
Samsung Galaxy SIII - designed for humans, inspired by nature...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 18 Дек 2010, 18:15

dzwer написа:Направи го бандпас от 4-ти ред...

Ти добре го реши, ама нали се предполага, че тоя суб ще се слуша в комбинация с други говорители... Хубаво е де се знае какво има към момента изградено, за да се прецени от какъв тип, с каква настройка и т.н. да се направи. Бандпас е интересна конструкция, но и тя (както всички) си има минуси, които не искаме да изпъкнат в конкретната система. Бих казал, че бандпас е малко повече играчка за настройване и не препоръчвам на никой, който не е запознат детайлно с конструкцията да се захваща сам. Съвсем друг е въпроса, че говорителя трябва да се измери задължително, за да преценим какво можем да направим и да постигнем с него.

Потребител
Аватар

Мнение от Vitamincho » 04 Фев 2011, 12:48

Колеги тези дни ще снимам багажника взех размерите.А говорителя е Pioneer W307D4
Касата е лесна работа вапроса е ако някои е правил нещо подобно да ми каже има ли ефект и чува ли се хубав бас в купето.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325i
Мечтае да кара: BMW 325i

Мнение от KamenoFF » 29 Юни 2011, 0:04

Здравей колега. Аз на моето кабрио бях с 10-ка паинер.Беше странично разположена т.е. говорителя беше с лице към капачката на резервоара. Бях махнал подлакътника на задната седалка и свиреше доста прилично ;) колкото до 12-ка мисля че не се побираше. Преди да си взема тубата и усилвателя ходих в едно аудио студио и там ми казаха че можели да ми направят кутия на която говорителя да сочи към дупката но ми казаха някъде към 700 лв всичко (говорител,кутия която е се намира точно под мястото за гюрука с цвят като мокета в багажника и усилвател). Казаха ми също така и че баса в кабриолетите си оставал отзад в багажника. На мен обаче ми беше повече от доволно с 10-ка ;) Надявам се да съм ти полезен с информацията. Ако има нещо друго пиши :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 12 Яну 2012, 11:15

малко късно се включвам,но ако все още не си направил бокса:
1.бандпас 4-ти ред е най-удачен вариант в случай кабриолет по редица причини.
Нооо не и с този пайнер с който разполагаш.
трябва ти специфичен говорител с висока чувствителност и определен Q-фактор.

2. вариант е "direct forward" или както е направено от пичовете от харман кардон.
по-високи баси като цяло но и "дупката" в звука около 100 херца ще е поносима,за разлика от бандпаса.

височината на багажника от 25см.(зад облегалката) прави задачата ти трудничка за изпълнение.

http://195.149.248.139/vladimircanev/im ... opel12.jpg

това сме го правили преди 5 години и досега кабрио на бас (а и не само) не му се е опирало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 15 Яну 2012, 21:32

Ако си взема такава облегалка с подлакътник и изрежа метала точно зад него с кутия насочена кам дупката ще свърши ли рабората при седан. Мн ми е кофти че нямам хубава музика в колата. На предишната ми кола рено 19 хетч с 4ри колони сони резултата беше задоволяващ. Ама на това сефанче голяма мъка :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 16 Яну 2012, 10:44

hus0 написа:Ако си взема такава облегалка с подлакътник и изрежа метала точно зад него с кутия насочена кам дупката ще свърши ли рабората при седан. Мн ми е кофти че нямам хубава музика в колата. На предишната ми кола рено 19 хетч с 4ри колони сони резултата беше задоволяващ. Ама на това сефанче голяма мъка :(

при седана на е36 нещата са малко по-другояче. варианта които си замислил е нож с 2 остриета.
директното свързване на двата обема (купето и багажника)през отвора на подлакътника ще ти даде малко повече звуково налягане в купето,НО така насочен суб(през отвора) в е36 не дава добри резултати. направи си суб тип
"затворен обем" с подходящия за целта бас,като го разположиш в пространството зад единия от двата стопа.оста на излъчване на суба трябва да е перпендикулярна на отвора на подлакътника.скромния ми опит показва че този вариант е евтин и лесен за изпълнение и дава добри резултати. има и други варианти но там нещата стават сложни.

Назад към Car аудио и видео