.Смяна гарнитура глава. Къде? Заслужава ли си?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
.Смяна гарнитура глава. Къде? Заслужава ли си?
Смяна гарнитура глава. Къде? Заслужава ли си?.
Последна промяна UBAH5 на 27 Окт 2015, 12:24, променена общо 1 път

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Смяна гарнитура глава. Къде? Заслужава ли си?
Ванка,много съжалявам за случилото се. Аз не мога да ти ти препоръчам никой, но мога да те посъветвам да не бързаш да вземаш решение, въпреки, че е доста болно да си без кола. Виж ако може да намериш ДВГ дори и същия на сносни парици, като преди това е добре да може да се пробва да не стане МяяАУУ. Варианта с по-голям звучи доста добре, ама и парите си отиват повечко.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Гарнитура = двигател?
Мисля, че можеш да си изследваш/шлайфаш главата до зоопарка нееде (ултра звук, надуване и т.н.). По спомен набеждавам Драго за точното местоположения.
В този раион- http://www.bgmaps.com/link/FBDD0E1B2401 ... 87BC5D492D
За сервиз, сваляне и качване не искам да ти давам съвет! Аз го правих това у-ние едно време, в един сервиз и повече няма да стъпа там.

Мисля, че можеш да си изследваш/шлайфаш главата до зоопарка нееде (ултра звук, надуване и т.н.). По спомен набеждавам Драго за точното местоположения.

В този раион- http://www.bgmaps.com/link/FBDD0E1B2401 ... 87BC5D492D
За сервиз, сваляне и качване не искам да ти давам съвет! Аз го правих това у-ние едно време, в един сервиз и повече няма да стъпа там.
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
ако е само гарнитурата аз бих си го ремонтирал ...а да сменяш мотори и да купуваш и то за доста пари от разни хора които нямат представа какви англииски морги бракувани продават аз лично не бих се наел 

bedrock city racing
Смяна на гарнитура на глава не е смяна на двигател, но е повод да смениш и някои от другите елементи като сегменти.
Ако си сигурен, че е тръгнала гарнитурата, поправи я навреме. Ако продаваш колата, цената ще падне, защото всеки ще чие и види мотора.
Не си губи времето в чакане, за да не прегрееш двигателя! Всяко палене вече брои дните, затова или го заведи на ремонт или не му скъсявай дните. Мисля, че знам един човек, но трябва да го видиш , да говориш с него и да прецениш сам. Може да прави двигатели. Пиши ми ако искаш- ще те заведа. Преценката, обаче трябва сам да си направиш.
Задължително си избери качествени части, сега му е времето.
Ремонтът иска съвестен майстор, затова се посъветвай и си избери спокойно.
Ако си сигурен, че е тръгнала гарнитурата, поправи я навреме. Ако продаваш колата, цената ще падне, защото всеки ще чие и види мотора.
Не си губи времето в чакане, за да не прегрееш двигателя! Всяко палене вече брои дните, затова или го заведи на ремонт или не му скъсявай дните. Мисля, че знам един човек, но трябва да го видиш , да говориш с него и да прецениш сам. Може да прави двигатели. Пиши ми ако искаш- ще те заведа. Преценката, обаче трябва сам да си направиш.
Задължително си избери качествени части, сега му е времето.
Ремонтът иска съвестен майстор, затова се посъветвай и си избери спокойно.
Сегментите не са точно най-удобното нещо за смяна, ако е само за гарнитура колата.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз лично бих го ремонтирал, вярно нее евтино НО каква е гаранцията че като вземеш друг мотор няма да му гръмне гарнитурата след 2000км , като свалиш главата за гарнитура, шлаифаш, правиш едно обслужване на главата сиреч гумички на клапани, напасване и смяна на някой клапан ако трябва , сегментите не са задължителни, почистване на колекторите (ако пропускам нещо някой да ме допълни) и след това сглобяваш и забравяш за проблема за хиляди километри и едвали ще отваряш мотора докато я караш повече 

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
За шлайф и ремонт на главата, това е твоето място
Джуди, изпробвано качество безброй пъти
Сервиза се намира на Хладилника, ето ти и сайта http://www.head-service.com/

Сервиза се намира на Хладилника, ето ти и сайта http://www.head-service.com/
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
UBAH5 написа:Здравейте, колеги. Имам проблем с мотора - M52B25TU. От един месец насам колата показа почти всички симптоми за издухала гарнитура. Майонеза по капачката, бял пушек, имам измита свещ на пети цилиндър, днес забелязах, че нивото на маслото се е вдигнало. Светна чек енджин. Не е прегряванаКолата като е студена работи на 5 цилиндъра/ на диагностика дава грешка при 4,5,6 цилиндър (вероятно запушен катализатор, вследствие на пробилата гарнитура). Не знам какво да правя. Да ремонтирам ли този двигател или да мина на 2.8, май ще ми излезе по-евтино, ако не случа на същия туч. Ако реша да го ремонтирам, на кой да поверя колата си? Препоръчайте ми някой, който няма да си остави ръцете. Направо съм болен
![]()
Поздрави
1. Майонезата по капачката е нещо нормално за този сезон, особенно ако караш на къси разстояния.
2. Бял пушек, измита свещ и високо ниво на маслото говорят за пикаеща дюза.
3. 5 цилиндъра на студено също говорят за пикаеща дюза + грешката на 4,5,6, цилиндър - там някъде е твоята дюза + измитата свещ на 5-ти цилиндър - там търси проблема.
4. белият пушек също може да значи и запушен катализатор както казваш.
Не се мятай веднага на най-скъпия ремонт, че и смяна

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
намери си проблема и си ремонтирай мотора
тва с трансплантацийте си е мътна и кървава и вероятноста да случиш на кофти мотор не е малка
и пак остава въпроса с номера на мотори и други глупости
ако си търсиш причина да метнеш 2.8 вече е друг въпрос
не се впрягай ще го направиш ама си е кофти де
мога да ти кажа аз къде си правя колата, но гаранция не мога да поема
ако не намериш нещо драсни едно ЛС
тва с трансплантацийте си е мътна и кървава и вероятноста да случиш на кофти мотор не е малка
и пак остава въпроса с номера на мотори и други глупости
ако си търсиш причина да метнеш 2.8 вече е друг въпрос

не се впрягай ще го направиш ама си е кофти де
мога да ти кажа аз къде си правя колата, но гаранция не мога да поема
ако не намериш нещо драсни едно ЛС

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
no replacement for displacement... толкова пари си набил в тая кола, трябваше да сложиш едно b30.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
UBAH5 написа:Здравейте, колеги. Имам проблем с мотора - M52B25TU. От един месец насам колата показа почти всички симптоми за издухала гарнитура. Майонеза по капачката, бял пушек, имам измита свещ на пети цилиндър, днес забелязах, че нивото на маслото се е вдигнало. Светна чек енджин. Не е прегряванаКолата като е студена работи на 5 цилиндъра/ на диагностика дава грешка при 4,5,6 цилиндър (вероятно запушен катализатор, вследствие на пробилата гарнитура). Не знам какво да правя. Да ремонтирам ли този двигател или да мина на 2.8, май ще ми излезе по-евтино, ако не случа на същия туч. Ако реша да го ремонтирам, на кой да поверя колата си? Препоръчайте ми някой, който няма да си остави ръцете. Направо съм болен
![]()
Поздрави
Ако мотора не е пипал маслото над нормалното ,значи е в добро състояние и няма смисъл да се
прави друго освен едно качествено обслужване на главата - клапани ,гумички ,пружини ,водачи,
шлаф ,една нова гарнитура ,нови болтове и после няма да си познаеш колата .
На другата ми кола сам съм свалял и качвал главата ,като самата глава я занесах в специализирана
работилница за обслужване от специалисти ,които имат всичкия необходим инструмент за целта и
съответния опит . След ремонта разликата във вървежа е значителна ,пада разхода на гориво и т.н.
В твоя случай ако не можеш сам ,най големия проблем ще е да намериш правилния майстор .
Успех.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И аз съм ЗА ремонт на мотора. Ще дадеш известна сумичка, но ще знаеш, че всичко е ок и както трябва. Поне не си споменал за други сериозни проблеми с двигателя. Аз това лято живот и здраве ще прехвърлям мотор на ново купе, и ми предстоят същите операции като при теб - имам съмнения за тръгнала гарнитура, и мисля да се смени, ревизийка на главата, и да си карам спокойно. Нищо, че за същите пари ще си взема Б28. Поне съм си карал този година и отгоре, та знам че си е ок. Работата с тест драйв на двигателя също не е 100% значеща, че този двигател ще върви безпроблемно, макар че не обичам да съм скептик, но реалността е такава (всеки ден четем теми на колеги, купили си перфектно работещи коли, и след седмица-две се почва цирка
). Успех ти желая и дано скоро си караш колата без грижи.

То че е най-добре само смяна на гарнитура така е.
И в крайна сметка никой не каза къде да си закара колата
И в крайна сметка никой не каза къде да си закара колата

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
напротив предложиха му и място за шлайф, а пък аз му предложих сервиз на ЛС да му дам
знаеш, че иначе ще е реклама
знаеш, че иначе ще е реклама

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2