Проблем с 535д -charge air pressure control
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 535д -charge air pressure control
Помогнете на 535д еЕ60 проблем неиска да върви и не 4исти гре6ката - charge air pressure control къде се намира това 4удо и какво мога да му направя за да тръгне.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Проблем с 535д -charge air pressure control
Сензор за контрол на налягането на въздуха, номер 7 на картинката. По добре отиди на диагностика, ако има проблем с този сензор, трябва да излезе.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Благодаря за отговора - Аз имам софтоер и ми излиза тази грешка при 4етене, а колата не иска да върви воопще. 4истя я но като запали излиза отново аз свалях номер 1 от картинката и неми от4ита друга грешка и за това си помислих 4е може да е от него заштото няма вариант да свалям буксата му и да не от4ита грашка освен ако не е съштата която ве4е е от4ело моляте помогни ако можеш и как да пробвам за да разбера утре ще сваля да провера и номер7 който си ми показал някакъв байбас неможели да се направи за да тръгне и да съм по сигурен 4е е от там извинявай за размотаване просто не съм в България и сервизите са ми голям проблем. Благодаря за вниманието
Ето това ми изписва при 4етене на крешките chargered air pressure controler - a не control
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
servic написа:Ето това ми изписва при 4етене на крешките chargered air pressure controler - a не control
Добре де... излиза ти грешка, която очевидно означава че то датчик/сензор явно не работи като хората.... какво мислиш че трябва да се направи?

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Излиза това да си оправи малко правописа и да отиде в официален сервиз, където веднага ще му решат проблема. Или поне да му го кажат какъв е, а той ако реши може да отиде другаде да си оправи по-тънко.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Колега,смяташ,че изчиствайки грешката си ремонтирал колата ли....аз с такова впечатление оставам.Май няма как да се получи,ще има да триеш,а тя да излиза.....
След като ти казва ясно и разбрано кое е проблема какво има да се чудиш.

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Дори и да нямаш достъп до сервиз, вземи един такъв сензор, предполагам е 20-30 евро,сигурно и по моргите ги има, сменяй го и това е. Друго едва ли ще помогне в случая.
Мом4ета не 4е си мисля 4е с триене ще оправя грешката просто споделям и понеже като махам буксата на фиг.7 от картинката ми дава двуга грешка, а като махна на гиф.1 не ми дава никаква разлика и никакви други грешки си мисля 4е е от там, но да съм по сигурен исках да се посъветвам с някой друг. А другия вариянт е да е някое реле или електроника штото грешката е charge air pressure controler ,а не control, но това е само ако някой може да помогне не да си 4ешате езиците и да се заяждате ок, живи и здрави извинявам се на вси4ки за изразходваното време.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
bordo_77 написа:Дори и да нямаш достъп до сервиз, вземи един такъв сензор, предполагам е 20-30 евро,сигурно и по моргите ги има, сменяй го и това е. Друго едва ли ще помогне в случая.
servic написа:Мом4ета не 4е си мисля 4е с триене ще оправя грешката просто споделям и понеже като махам буксата на фиг.7 от картинката ми дава двуга грешка, а като махна на гиф.1 не ми дава никаква разлика и никакви други грешки си мисля 4е е от там, но да съм по сигурен исках да се посъветвам с някой друг. А другия вариянт е да е някое реле или електроника штото грешката е charge air pressure controler ,а не control, но това е само ако някой може да помогне не да си 4ешате езиците и да се заяждате ок, живи и здрави извинявам се на вси4ки за изразходваното време.
Послушай колегата и спри да си чешеш ти езика, колега.
Хем искаш съвет, хем ти дадоха верния отговор на твоята загадка/проблем, хем упорстваш пак

Не е този клапан 4овек смених го и пак съштото смених и фиг.1 и фиг.7 не е от тях виж това е което изписва Air charge-pressure controler - activate не е калапан до тук поне.
много ясно е написана грешката "chargered air pressure controler " ел. клапан за управление на турбото
точно над турбините се намира и са 2бр.
part number 11657793032
точно над турбините се намира и са 2бр.
part number 11657793032
Благодаря много на вси4ки които си късаха нервите с мен. Проблема е решен ако на някой друг му изпише такова нешто да види следното като застане пред колата от лявата страна на мотора трябва да разглабя много пластмаси и ще види над турбините в заднта 4аст на мотора една планка с много вакуми и кабели прикрепене към мотора на нея има два наплълно еднакви клапана за вакуми и по номер и по изглед задния е тази грешка която ми е даваше на мен. И след като го свалих може да се замести с другия за да видите да ли работи, а на самия клапан при мен като го разглобих от задната страна не от към входа на марку4етата има капа4ка свалих я и има болт за еврейска звезда моя се беше развил от вибрациите предполагам затегнах го и вси4ко се оправи. Описвам вси4ко подробно дано помегне на някой да не си 4упи главата сума време или да дава пари за клапан ако има късмет. Благодаря спецялно и намом4ето което ми писа спецялно за 2та клапана. И на 4ожека който не му писна и одобряваше съобщенията. Упех...
servic, радвам се че лесно се е оправило но моля те пише на Български не се чете това което пишеш.
Tool - Fear Inoculum
14 мнения
• Страница 1 от 1