ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Торук Макто
-
-
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
biem_w написа:alpina-ma6inata написа:И аз имам едно малко въпросче относно Гетраг 260 и някакво виене на 2-ра.
Ситуацията е следната - например карам си на 3-та или някоя друга скорост, няма значение. Но намалявам и решавам да включа втора. Натискам съединителя и веднага като я включа чувам едно затихващо виене. При други условия може и пак да вие, но не мога да го чуя, заради шума от двигателя. Кажете от какво е, да я направя преди да е хвърлила кости.Не е от дифа, нещо от скоростите си е, само на 2-ра ми го прави.
синхронизатор
Глупости.
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Торук Макто написа:biem_w написа:alpina-ma6inata написа:И аз имам едно малко въпросче относно Гетраг 260 и някакво виене на 2-ра.
Ситуацията е следната - например карам си на 3-та или някоя друга скорост, няма значение. Но намалявам и решавам да включа втора. Натискам съединителя и веднага като я включа чувам едно затихващо виене. При други условия може и пак да вие, но не мога да го чуя, заради шума от двигателя. Кажете от какво е, да я направя преди да е хвърлила кости.Не е от дифа, нещо от скоростите си е, само на 2-ра ми го прави.
синхронизатор
Глупости.
нещо конкретно ли искаш да кажеш или ?
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- Galinov
- Потребител
-
- Кара: E30
Здравейте да ви попитам значи смених си маслото и филтъра на двигатела а лампичката "OIL SERVIZ" на таблото не огасна?
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
- Sw!zz3r0
- Потребител
-
- Кара: 330xd; 2.7biturbo quattro;
324d с ремък ли е или с верига?
На кола с турбо ако не и даваш газ е все едно да си имаш хубава жена и да не я е.еш!
- Bawarco
-
-
- Кара: Само BMW
- Мечтае да кара: e30 M - POWER
- Детайли за колата: Ненормални
- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
Е30-та е троен стоп 89'' набор. Колата няма оборотомер, а има часовник. Ще сменявам двигателя и затова взех табло с оборотомер за 6 цилиндъра. На старото табло не ми работеше стрелката за температурата, стрелката за бензина отиваше винаги на пълен, а лампата си работеше, както трябва. Днес слагам новото табло. Километража работи, температурата работи, лампата за бензина свети, тъй като има малко бензин, а стрелката на бензина показва 30л. И другия проблем е като запаля колата разходомера отива в крайно дясно, т.е. голям разход и като дам гас намаля разхода, а трябва да е обратно. Помагайте, че ме побърква тая пущина.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
vankata8384 написа: И другия проблем е като запаля колата разходомера отива в крайно дясно, т.е. голям разход и като дам гас намаля разхода, а трябва да е обратно. Помагайте, че ме побърква тая пущина.
така трябва да е.. когато работи на място разхода е безкрайност

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
vankata8384 написа:Е30-та е троен стоп 89'' набор. Колата няма оборотомер, а има часовник. Ще сменявам двигателя и затова взех табло с оборотомер за 6 цилиндъра. На старото табло не ми работеше стрелката за температурата, стрелката за бензина отиваше винаги на пълен, а лампата си работеше, както трябва. Днес слагам новото табло. Километража работи, температурата работи, лампата за бензина свети, тъй като има малко бензин, а стрелката на бензина показва 30л. И другия проблем е като запаля колата разходомера отива в крайно дясно, т.е. голям разход и като дам гас намаля разхода, а трябва да е обратно. Помагайте, че ме побърква тая пущина.
Колеги помагайте !
За разходомера така трябва да е...за бензиномера е виновен поплавъка в резервоара

- haho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 30-ки
- Детайли за колата: Отвратително друсаща , с неудобни седалки , ненужно големи спирачки и джанти , много черен спрей и някой друг кон под капака.
vankata8384 написа:vankata8384 написа:Е30-та е троен стоп 89'' набор. Колата няма оборотомер, а има часовник. Ще сменявам двигателя и затова взех табло с оборотомер за 6 цилиндъра. На старото табло не ми работеше стрелката за температурата, стрелката за бензина отиваше винаги на пълен, а лампата си работеше, както трябва. Днес слагам новото табло. Километража работи, температурата работи, лампата за бензина свети, тъй като има малко бензин, а стрелката на бензина показва 30л. И другия проблем е като запаля колата разходомера отива в крайно дясно, т.е. голям разход и като дам гас намаля разхода, а трябва да е обратно. Помагайте, че ме побърква тая пущина.
Колеги помагайте !
Колега дали старото табло беше с горивомер разграфен до 55литра , а новото да е до 60литра?
- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
haho написа:vankata8384 написа:vankata8384 написа:Е30-та е троен стоп 89'' набор. Колата няма оборотомер, а има часовник. Ще сменявам двигателя и затова взех табло с оборотомер за 6 цилиндъра. На старото табло не ми работеше стрелката за температурата, стрелката за бензина отиваше винаги на пълен, а лампата си работеше, както трябва. Днес слагам новото табло. Километража работи, температурата работи, лампата за бензина свети, тъй като има малко бензин, а стрелката на бензина показва 30л. И другия проблем е като запаля колата разходомера отива в крайно дясно, т.е. голям разход и като дам гас намаля разхода, а трябва да е обратно. Помагайте, че ме побърква тая пущина.
Колеги помагайте !
Колега дали старото табло беше с горивомер разграфен до 55литра , а новото да е до 60литра?
Да колега така мисля, че е, но какво е значението ? А за разходомера, не трябва ли като запаля колата да е на нула и като давам гас да отива към 10, 20 или повече литри ?
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
vankata8384 написа:haho написа:vankata8384 написа:vankata8384 написа:Е30-та е троен стоп 89'' набор. Колата няма оборотомер, а има часовник. Ще сменявам двигателя и затова взех табло с оборотомер за 6 цилиндъра. На старото табло не ми работеше стрелката за температурата, стрелката за бензина отиваше винаги на пълен, а лампата си работеше, както трябва. Днес слагам новото табло. Километража работи, температурата работи, лампата за бензина свети, тъй като има малко бензин, а стрелката на бензина показва 30л. И другия проблем е като запаля колата разходомера отива в крайно дясно, т.е. голям разход и като дам гас намаля разхода, а трябва да е обратно. Помагайте, че ме побърква тая пущина.
Колеги помагайте !
Да колега така мисля, че е, но какво е значението ? А за разходомера, не трябва ли като запаля колата да е на нула и като давам гас да отива към 10, 20 или повече литри ?
не. като запалиш отива най в дясно и като тръгнеш се връща

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- haho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 30-ки
- Детайли за колата: Отвратително друсаща , с неудобни седалки , ненужно големи спирачки и джанти , много черен спрей и някой друг кон под капака.
vankata8384 написа:haho написа:vankata8384 написа:vankata8384 написа:Е30-та е троен стоп 89'' набор. Колата няма оборотомер, а има часовник. Ще сменявам двигателя и затова взех табло с оборотомер за 6 цилиндъра. На старото табло не ми работеше стрелката за температурата, стрелката за бензина отиваше винаги на пълен, а лампата си работеше, както трябва. Днес слагам новото табло. Километража работи, температурата работи, лампата за бензина свети, тъй като има малко бензин, а стрелката на бензина показва 30л. И другия проблем е като запаля колата разходомера отива в крайно дясно, т.е. голям разход и като дам гас намаля разхода, а трябва да е обратно. Помагайте, че ме побърква тая пущина.
Колеги помагайте !
Значението колега е че тези с резервоар за 60 литра са с два нивомера а тези с 55 литра са с един , следователно информацията подавана към таблото е различен тип.
Пример: ако сложиш табло от кола с 60 литра на кола с резервоар 55 литра ще ти показва двойно повече бензин , а лампата ще си работи нормално

А разходомера си работи точно така както ти казаха и колегите по-горе

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
колеги спешно ми трябва схема на буксата на комп бош 0 261 200 157 от м40 е....смисъл кои пин за какво е
bedrock city racing