смених орг. ксенон с друг но има проблем:(

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

смених орг. ксенон с друг но има проблем:(

Мнение от Balflear » 10 Яну 2012, 18:22

Здравейте колеги ,честита ви нова година да сте живи и здрави и по-малко проблеми по колите :)

Та проблема ми е следният ,смених оригиналния ксенон на е39 2000г (не е фейс фара) с друг.Баластите са слим със изчистване на грешките.Когато включа късите колата огасва и свещите започват да подгряват,махам контакта и пак паля ,понякога лампата за свещите не огасва и не ми дава да я запаля.Очевидно дава голям товар и колата гасне
Идеята ми е ако намеря релето на фаровете(кажете къде се намира ако знаете) с допълнително реле и директен + от акумолатора
Някой има ли идея,
Последна промяна Balflear на 13 Яну 2012, 21:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: снених орг. ксенон с друг но има проблем:(

Мнение от gentata » 10 Яну 2012, 20:53

Фаровете ги кара LCM-a няма релета. Без да са вкл. фаровете пак ли така става, без изобщо да са закачени и буксите към баластите пак ли е така. Баластите с новите фарове ли са комплект или ползваш оригиналните. Та така малко повече инфо че да почваме да гадаем.
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
Мечтае да кара: TVR SAGARIS

Мнение от G.D » 10 Яну 2012, 21:31

Ето ти решение на проблемите....доста се лутах докато го реша...http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=188494
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Яну 2012, 17:11

G.D написа:Ето ти решение на проблемите....доста се лутах докато го реша...http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=188494

Всичко прекрасно, но при положение, че корпуса на баластите е метален, защо не пробвате просто да го замасите към другите маси на колата, така че той да влезе в ролята на екран? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 11 Яну 2012, 19:41

Колега, можеш ли да кажеш точно какви като марка баласти (ксенонов комплект) си сложил. Питам тъй като и аз съм се насочил към слагане на неоригинален ксенон комплект, а като прочетох темата на колегата ми се изправи косата с тез електромгнитни импулси които се излчъчват от баластите. Щото ако е така, това не само че гаси колата но и може сериозно да скапе електрониката и.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
Мечтае да кара: TVR SAGARIS

Re: смених орг. ксенон с друг но има проблем:(

Мнение от G.D » 14 Яну 2012, 0:56

Няма значение метален и марката според мене,мой те са слим термо пластмаса и ми правиха и пак ми правиха тези мизерии ! съветът ми е пробвай,ако не стане мисли нещо друго.
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Re: смених орг. ксенон с друг но има проблем:(

Мнение от popov_chris » 14 Яну 2012, 18:03

G.D написа:Няма значение метален и марката според мене,мой те са слим термо пластмаса и ми правиха и пак ми правиха тези мизерии ! съветът ми е пробвай,ако не стане мисли нещо друго.

Колега, ако са пластмаса при теб, нормално е да ти правят мизерии. Точно затова казват хората че трябва корпуса да е метален по възможност. И то не какъв да е матал а някаква желязна сплав достатъчно дебел за да екранира въпросните излъчвания. Предполагам че китайките ги правят от някакъв тънък алуминий който не екранира въобще. Все пак най добрата екранировка е желязо, но поради по-трудното формоване и тегло пердашат тънък алуминиев корпус.

Назад към E39