смяна испускателен вал м50б20

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
Детайли за колата: м пакет брат направо самолет

смяна испускателен вал м50б20

Мнение от batkoki » 10 Яну 2012, 17:52

здравейте колеги не ми се искаше да пускам тази тема защото има подобна за м50б25 но не успях да попитам там и за това ви питам в тази тема.може ли да се разменят всмукателния с испусквателния вал на м50б20 и дали това ще има ефект като при по големия мотор.и все пак рентабилно ли е да се направи това заслужава ли си?
кой според вас е вечният враг на БМВ? ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: смяна испускателен вал м50б20

Мнение от Kompressor » 10 Яну 2012, 18:22

Два всмукателни вала е по добре от двата изпускателни... Ама ти си знаеш. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI космос
Мечтае да кара: Йемки

Мнение от sysmurdoc » 10 Яну 2012, 18:24

А колата с Ванос ли е или не :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2012, 20:18

Ако ги смениш двата ще си може би единствената кола в света с по-остър изпускател от всмукателя :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M1

Мнение от peshobmw » 10 Яну 2012, 21:30

няма ефект от тази работа по добре със два испускателни и си ти :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 10 Яну 2012, 22:02

ванос е колата може и да съм объркал нещо деее ся не ми се смейте поправете ме просто неска попаднах на една тема ама беше от 2010 година и ставаше въпрос за същото нещо само че на м50б25.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2012, 22:16

Няма да стане щом си с ванос.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 10 Яну 2012, 22:37

добре благодаря все пак трябваше да попитам :yes: :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2012, 22:46

Ако ти се дават пари за един Шрик 252 градуса можеш да си го вземеш за всмукателен, а всмукателя от М50Б25 да го сложиш за изпускател и така имаш Стрийт Шрик на половин цена.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 11 Яну 2012, 0:24

колега наистина съм ти благодарен за отговора,но наистина все едно ми говориш на език който неразбирам.досега всичко което съм си правил по колата по четеното от форума било то лек маховик колд еър интейк и т.н едвам съм го обяснявал на човека който ми ги е монтирал.извинявам се че съм толкова некомпетентен ама хем ми се иска да си направя количката малко по малко хем не се сещам да си я направя сам така че ако на някой му се занимава да обясни с по прости думи кое от къде трябва да се купи ще е повече от идеално :) :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2012, 0:32

Всмукателен вал за М50/52 с ванос 250 градуса и 10,2 лифт. Шрик е фирмата. Може и на някоя друга, но тези са най-често срещани в Европа май.

http://www.beemasport.com/performance-t ... ts-part-1/
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 11 Яну 2012, 3:04

сега вече ми е доста по разяснено от преди много добре и достъпно е описана информацията.Доколкото разбрах ми трябват валове от с50 и за да се усети истинкия смисъл на гимнастиката промяна на софтуер.Ако правилно съм разбрал след като съм решил колата да ми е ежедневка и няма да стигам до над 7000 оборота не е нужно да сменям и пружини на клапаните и т.н.а ориентировъчно можете ли да кажете за каква цифра става въпрос със сигурност има колега с такава кола.това ми се струва първата рентабилна инвестиция която мисля да направя.предполагам това че колата е с лекия маховик от м20 няма да е проблем.и дано не ставам нахален,но колега какво да очаквам във темата която ми показа че така спомагаме колата във високите а какво става с ниските аз имам чувството че тоя мотор м50б20 е куц точно в ниските особено с софтуера който ми презаписаха сега вместо от 3000 обор.започна да се развива едва след 4000 иска ми се да стане поне като б28 днес един колега от форума ме повози и съм много приятно изненадан как върви този двигател.за жалост нямам финансовата възможност да си закупя такъв и за това се хващам за всяка тема относно подмяна на валове и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2012, 9:19

batkoki написа:да стане поне като б28 .

Ама си и скромен :mhihi:

Няма как да стане като В28 поради няколко причини. Едната е хода на двигателя на Б28, който няма общо с твоя и дава много добър въртящ момент във всички обороти и другата е, че всички въртящи се части в него са много по-леки от твоите. Оставяме на страна обема, главата и т.н.

Чипа, който си сложил са напълно напразно похарчени пари за мощността, която ти е дал. Най-доброто, което можеш да направиш е ревизия на главата, която ще ти върне поне едни 10 коня. Един изпускателен колектор ще ти даде още няколко. Валовете имат полза само и единствено ако се мапнат по колата.

Имал съм същите на 20-ка без да е ремапната- не си струва парите.

Самите валове се продават за 1300лв тук или към 1000 ще ти излязат от Щатите с риска да не получиш нищо или да получиш обикновени М50 валове каквито вече си имаш (често се случва).

Така направена кола сигурно ще е над 170 коня, което ще ти даде предимство над 90% от 28-ците понеже повечето са пълни батали свалени от коли за скрап и монтирани на новата кола без никакво обслужване.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 11 Яну 2012, 9:51

Колега зарежи тия валове и мунинги. Трябва си обем и точно там 20ската е силно ограничена. Смени мотора с по голям или ако си ентусиаст събирай пари за строук на твоя. Сега какво е строук прочети малко и ще разбереш за какво става дума. С две думи увеличава се хода на буталото(от там обема на двигателя) чрез друг колянов вал и се взимат по къси мотовилки, за да компенсираш по дългия ход на буталото. След това задай въпроси за това, което не е ясно.
Само с валове чипове и др. ще хвърлиш много пари, и накрая резултата няма да е задоволителен. За това, което искаш да направиш ти трябва повече ходов обем.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 11 Яну 2012, 12:27

аз вчера преди да пусна тази тема точно търсех какво е строук и мисля че разбрах за какво става въпрос.знам че може би най-добрия вариант е смяна на мотора с по голям ама пък си харесвам и това моторче от както е в мен съм си го обслужвал все със скъпо хубаво масло направо мърка проблема май не е в мотора ами в мене че ми омръзва така бързо.Относно подмяната на биелите с по къси и увеличаване на обема един колега е писал доста по тази тема но добре от къде се взимат тези къси биели от кой мотор?надявам се не само аз се интересувам от подобряване на тоя мотор.Ако може някой да каже кой са нужните части за този строук и от кои мотори се набавят пък аз ще се разровя и мога да намеря цена за всяка една по отделно от раздела обяви да не бездействам съвсем в тази тема.Вече даже ми е неловко да визанимавам със сигурност съм поредния който пуска такава тема и незнае за какво става въпрос :yes: :yes: :yes:

Следваща

Назад към E36