резервен ключ..?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
резервен ключ..?
Здравейте, проблема е : Колата ми дойде с 1 ключ,искам да се сдобия с втори(за всеки случай)и не знам кой е най добрия вариант.Дали да си купя кух ключ(с който само да мога да си отключа колата механично,но не мога да запаля) иска ми се да имам направо работещ ключ с платка и чип ,да си пали и т.н.т.Ако в този кухия ключ се сложат платка и чип от някой друг ключ(примерно купен от автоморга) ще могат ли да се обучат и да сработят с кухия?Има ли изобщо такъв вариант? Или само поръчка в БМВ? Прочетох няколко теми за обучаване на ключ,но не можах да разбера-като обучиш новия и той автоматично изтрива информацията за стария,има ли вариант да работят 2 ключа?(като и двата и функционират бутоните и палят) Ако някой го е правил да сподели опит,ще съм благодарен!
- rocki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 530д
- Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г
Re: резервен ключ..?
колега доколкото съм чел из форума, най добре е да отидеш в камор ауто или дару кар с големия талон,и там да си поръчаш,резервен ключ,който ще ти дойде след 1-2 седмици, и струва около 80-100лв, не знам точно..
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
oci написа:rocki1 написа:Другия варинт е да се поръча ключ от камор за 80 лв и да се вземе ключ от морга като от него се ползва само платката за централното и после се купува една празна заготовка която се нарязва при ключар и в нея се слага платката за централното и чипа от каморския ключ и колата пали само остава да се обучи и централното и вече си имаш готов ключ.
Варианти много само пари да ти се дават.
Да разбирам ли ,че моя вариант не е приложим със закупуването на куха заготовка и слагането на втора употреба чип и платка от друго БМВ?
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Толкова коли се продават 2-ра ръка .... взимаш си ключ от там 1 заготовка ( при 90 % от ключарите има ) и само ходиш да ти го препрограмират. Ако е читав ключаря ще може и да ти го препрограмира.
Поръчах си заготовка,купих и платката за дистанционното,но нямам чип.Отделно чип мога ли да си взема от някъде,от друго Е-39 става ли да се вземе? Никои не сподели как се обучава новия ключ без да отхвърля стария?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Дару Кар за 300 лева и малко чакане си получаваш чисто нов ромбовоиден ключ, работещ!

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
takshara написа:Поръчах си заготовка,купих и платката за дистанционното,но нямам чип.Отделно чип мога ли да си взема от някъде,от друго Е-39 става ли да се вземе? Никои не сподели как се обучава новия ключ без да отхвърля стария?
Втори ключ се обучава като първия но в рамките на 10 сек. след като си обучил първия! НО това е обучение само за платката за дистанционното.Чипа се обучава от ключар или човек който се занимава със софтуерна дейност по колите.
Bavarcho написа:Дару Кар за 300 лева и малко чакане си получаваш чисто нов ромбовоиден ключ, работещ!
Моя не е ромбовиден,сигурно е по стария модел-с 3 бутона на него и червено диодче горе в ляво.
- oci
- старши ентусиаст
-
takshara написа:Bavarcho написа:Дару Кар за 300 лева и малко чакане си получаваш чисто нов ромбовоиден ключ, работещ!
Моя не е ромбовиден,сигурно е по стария модел-с 3 бутона на него и червено диодче горе в ляво.
може да се направи като твоя или направо ромбоидния ключ и без това е по-шукар

Стигнах до тук: нарязаха ми заготовката(отключва и заключва без проблем,дава на контакт) имам платката с бутоните и батерията,но нямам чипа.Един колега от форума ме посъветва да потърся човек който може да ми програмира такъв чип,но в Казанлък няма такъв ключар дето да се захване.Ако някой може да ме насочи за такъв в околните по големи градове(например Стара Загора ми е най близо) може и на ЛС да не го сметнат модераторите за реклама.
- oci
- старши ентусиаст
-
takshara написа:Стигнах до тук: нарязаха ми заготовката(отключва и заключва без проблем,дава на контакт) имам платката с бутоните и батерията,но нямам чипа.Един колега от форума ме посъветва да потърся човек който може да ми програмира такъв чип,но в Казанлък няма такъв ключар дето да се захване.Ако някой може да ме насочи за такъв в околните по големи градове(например Стара Загора ми е най близо) може и на ЛС да не го сметнат модераторите за реклама.
Последна промяна oci на 10 Яну 2012, 23:16, променена общо 2 пъти
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
При БМВ се ползва ролинг код и не важи това с директното копиране на чипа така,че никак не е елементарно.Чете се EWS-a.Колегата пита кой може да му го направи около Казанлък.Варианта с официалния представител също става,защото до колкото знам най-обикновения ключ с чип е 88лв. Поръчваш го ,вземаш чипа и го прехвърляш на твоя ключ.Все пак провери колко ще ти струва процедурата по обучение на чип от EWS-a.
В Казанлък единия от ключарите ми каза ,че е много работа и ще излезе над 100 лв.Така че остават като варианти някой в Ст.Загора или от Дилърите(Ако можете да ме насочите към такъв човек в Зарата ок,иначе имам път към София на 18.01 тогава мога да ида до дару или камор макар ,че не ги знам къде са,ще се пробвам да ги намеря и да действам по въпроса)im0tep написа:...Все пак провери колко ще ти струва процедурата по обучение на чип от EWS-a.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3