ПРОБЛЕМ С ТОКОВЕ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

ПРОБЛЕМ С ТОКОВЕ

Мнение от gecata899 » 05 Яну 2012, 13:52

Здравейте, в началото на декември имах проблем с акумулатора и реших че е от него - сутрин не можех да запала като е по-студено и като заредих всичко си беше наред. Тогава си купих нов акумулатор на Банер 95АН. Преди 10 дена ми направи впечатление, че като паля сутрин като че ли не й стига тока, пали само че по- трудно. Днес сутринта се качих и първите 2 пъти никой, изключих вентилацията, дисплея и радиото и успях да запаля. Какво според вас ще черпи толкова много ток, че за една нощ да изтощи толкова много акумулатора?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: ПРОБЛЕМ С ТОКОВЕ

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Яну 2012, 20:31

Имаш утечка, пиши тая дума в търсачката и чети! Виж още "таралеж"! Успех! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 05 Яну 2012, 20:47

Kато за начало ако си на ти с тока,закачи мултицет (проходно единия на кабела другия на акумулатора)да мери ампери и виж каква е консумацията след 16 минута ,след това ще я мислим,аз също съм с баннер но не съм очарован от стартовия ток
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 06 Яну 2012, 10:17

-дефектирал акумулатор(малко вероятно)
-таралеж
-управление климатроник
-рециркулационна помпа
-печка
-късо
-погрешно свързана неоригинална аларма
И още куп интересни неща.....разгледай малко търсачката,и сам ще стигнеш до прозрението! Лично съм описвал как се мери консумация на Е39 много подробно....картонче на датчика за отворена предна дясна врата,закл брава на капака,мултицет на акумулатора,бушоните един по един и така ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gecata899 » 06 Яну 2012, 15:21

днес отидох до един сервиз и само като видя че е комби ми каза че знае какво е. Нещо в багажника правело проблем - каза че нещо било от бакелит и с времето... Също така било много трудно и 2 дена ще му коства да я направи. В понеделник ще му я оставя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 09 Яну 2012, 9:47

моляяяя :shock:
Нещо те джаскат ми се струва :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 09 Яну 2012, 10:33

cls6666 написа:,аз също съм с баннер но не съм очарован от стартовия ток

..И аз така не си купувайте банер ,не е това акумулатора ! :evil:
Bayerische Motoren Werke

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Яну 2012, 11:22

Колеги, проблема с токовете /течът кат лейка :mhihi: / е всъщност най-големия проблем на тази кола :banghead: .
И аз като я взех, си купих нов Банер... И като я оставиш 2-3 дни, забрави да я палиш :banghead: . Освен на паленето, а и поради факта, че реално не може да се зареди напълно при ежедневно предимно градско каране, вероятността да си скапете акумулатора нараства неимоверно, това директно афектира на работата на нивомата и печката /отключена/ при мен.
Моите течове се оказаха таралеж и EWS.
С голямата и неоценима помощ на Милен /Напстерс/ и Митко /най-големия токов измамник, дето знам... преметна цялата кола :mhihi: / се радвам на нормална консумация на ток най-после :mhihi: . Също и на Явор за партс поддръжката :yes: .
Естествено на печката си и нямаше нищо... Бумти вече сутрин яко, отново :bowdown: .

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D estate

Мнение от zegher » 13 Яну 2012, 12:38

днес отидох до един сервиз и само като видя че е комби ми каза че знае какво е. Нещо в багажника правело проблем - каза че нещо било от бакелит и с времето... Също така било много трудно и 2 дена ще му коства да я направи. В понеделник ще му я оставя.

"Нещото" в багажника може да е само компресора на нивомата, ако имаш изпускаща въздушна възглавница компресора работи и при изгасен двигател известно време и изтощава батерията. Забелязвал ли си колата да е клекнала отзад, когато не си я карал 2-3 дни?

Успех М
Изображение

Назад към E39