Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Re: Масло за Е46
5W40, пък марката се в гъз, все един и същи булвоч е.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Wolfeye написа:Колеги, по принцип са ми казвали да слагам 5в40 и човека, от който си купих колата каза, че е слагал такова и на първото ми обслужване, съответно такова сложихме. Днес си купих пак 5w40, на BMW LL-98, щото тея дни ще го сменям.
Чета си аз " Е46fanatics " и по едни време в един цитат пише следното нещо:
"BMW DO NOT recomend LL-98 oil for M54 engines"
Хаа, накратко FAIL! Моето масло е BMW SuperPower Oil SAE 5w40 LL-98
Може ли някой да сподели какво масло слага на M54 и дали ако сложа такова ще е проблем
Дайте съвет, че съм във филма..
Пичуе, дайте някакво становище по моя казус, моля.
То като гледам, май BMW не правят масло за М54 мотори с вискозитет 5w40... поне няма такова, което да отговаря на тоя стандар LL-01 ...
Викам да сложа 0w40, но е LL-04 и пак нестава

Накрая. ще махна M54-ката и ще сложа M52

- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Skaterbg_ написа:koleto_78 написа:5W40 BMW Longlife и смяна около 15000км
+1
+1

- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Wolfeye написа:Wolfeye написа:Колеги, по принцип са ми казвали да слагам 5в40 и човека, от който си купих колата каза, че е слагал такова и на първото ми обслужване, съответно такова сложихме. Днес си купих пак 5w40, на BMW LL-98, щото тея дни ще го сменям.
Може ли някой да сподели какво масло слага на M54 и дали ако сложа такова ще е проблем
То като гледам, май BMW не правят масло за М54 мотори с вискозитет 5w40... поне няма такова, което да отговаря на тоя стандар LL-01 ...
Викам да сложа 0w40, но е LL-04 и пак нестава![]()
5w40 LL-04 е твоето масло, дано не гори повече от 2-3 литра на 10 000 км, че тия м54 са пословични

- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
Като гледам почти всички слагате 5w-40 a не 5w-30
, а аз в момента съм с 5w-30 . 5w-40 по подходящ ли е ? И ако е така следващия път да слагам от тоя тип.
Дизел 150 коня 2003

Дизел 150 коня 2003
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Карай си с 5w30.
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
На мен пък ми е чудно що за мунчо би сложил в БМВ-то си масло Лики Моли, Селениа и тнт
... Явно не искат да имат БМВ-та. Като е все едно какво ще е маслото дай да слагаме Приста и тва е...

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Може би трябва да бъдем по-умерени в приказките.Като натрупате повече опит ще улегнете.Когато мама и тате плащат експериментираме и се бием в гърдите.Следвашия етап налага проучване ,преценка,допитване и тогава вземане на вярното решение.
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
xterminator написа:На мен пък ми е чудно що за мунчо би сложил в БМВ-то си масло Лики Моли, Селениа и тнт... Явно не искат да имат БМВ-та. Като е все едно какво ще е маслото дай да слагаме Приста и тва е...
На мен пък ми е чудно що такива експерти като теб пишат супер обосновани и адекватни мнения. Пък уж за това е темата, всеки да сподели вискозитет, марка и впечатления от тях, оттам нататък всеки си носи глава на раменете и си налива каквото смята за добре.
По темата M47/M47TU/M57/M57TU се държат перфектно с 5в30 лл-04.
m52/54 някак си 5в40 лл-04 по им допадат.
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Wolfeye написа:Wolfeye написа:Колеги, по принцип са ми казвали да слагам 5в40 и човека, от който си купих колата каза, че е слагал такова и на първото ми обслужване, съответно такова сложихме. Днес си купих пак 5w40, на BMW LL-98, щото тея дни ще го сменям.
Викам да сложа 0w40, но е LL-04 и пак нестава![]()
За М54 става и LL-01, и LL-04. Така че не се притеснявай

Kолкото до вискозитета - можеш да сложиш и 5w30, и 0w40, и 0W30.

- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
AutoCoil написа:xterminator написа:На мен пък ми е чудно що за мунчо би сложил в БМВ-то си масло Лики Моли, Селениа и тнт... Явно не искат да имат БМВ-та. Като е все едно какво ще е маслото дай да слагаме Приста и тва е...
На мен пък ми е чудно що такива експерти като теб пишат супер обосновани и адекватни мнения. Пък уж за това е темата, всеки да сподели вискозитет, марка и впечатления от тях, оттам нататък всеки си носи глава на раменете и си налива каквото смята за добре.
То на капачката си пише BMW recommends Castrol... пък ти, ако искаш и М 10 Д слагай и после сподели впечатления.

Аз лично не бих си го позволил. Повечето го правят, за да спестят 50-60 лева от масло, което го прави почти толкова жалко колкото БМВ на газ...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
xterminator написа:...............
Колега - Лики Моли е страхотно масло с много добро качество - по нищо не отстъпва на Кастрола. Аз бих сложил такова ако го намеря на цената, на което ми дават БМВ ЛЛ 0W30. Недей така с рогата напред...

Si non confectus, non reficiat.
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
xterminator написа:AutoCoil написа:xterminator написа:На мен пък ми е чудно що за мунчо би сложил в БМВ-то си масло Лики Моли, Селениа и тнт... Явно не искат да имат БМВ-та. Като е все едно какво ще е маслото дай да слагаме Приста и тва е...
То на капачката си пише BMW recommends Castrol... пък ти, ако искаш и М 10 Д слагай и после сподели впечатления.![]()
Аз лично не бих си го позволил. Повечето го правят, за да спестят 50-60 лева от масло, което го прави почти толкова жалко колкото БМВ на газ...
Капачката ми е сменяна и на нея пише Елф, сигурно е от Рено, ама и елф не съм наливал.
Това, че на капачката пише нещо(защото инженерите са и бизнесмени), не трябва да те подтиква да плюеш всички друго. Както ти не би позволил да си налееш нещо друго освен кастрол, има хора, които не искат да си наливат кастрол, бутилиран в джунглата.
Имах 1 познат преди време,който имаше Алфа и наливаше Селениа, защото това пише на рамата, и казваше инженерите са голяма работа. 2 години след това някой му показа някакви филмчета от уж италиански заводи, където пише Alfa<-> Agip. Последва коментар:
"Нормално, все пак мотора ми малко е остарял и вече трябва да мина на един вид втородивизионното масло за колата си, пък Селенията само докато са нови".
Поздрави