проблем с парното
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
проблем с парното
здравейте колеги,от доста време не бях писъл за някакъв проблем но отскоро се появипроблема е следния -колата работи на място с включено парно да се постопли уж,стрелката на температурата показва средата а топло не духа,когато дам гас и повеша оборотите п0арното си духа топло,и така в движение го няма тоя проблем но когато спра на,,светофара,,започда да духа пак хладно,,казвайте да го решавам тоя проблем че немога да си размразявам стъклата сутрин,,ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
Re: проблем с парното
колега и аз така си мисля,ама е сменях преди година и полувина,големи болкуци продават
кажете някои качествена марка да си поръчам

- mim4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 E34
- Мечтае да кара: Сувалка
мойта правеше същото и като смених филтър-купе всичко се оправи
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега аз имах същия проблем като теб но съпроводен със загуба на антифриз. Само да отбележа, че съм с газово защото има значение. След обстоен преглед на всички съединения установих къде е теча. Капеше от радиаторчето на парното което сменях лятото. И поради загуба на течност изглежда не достигаше достатъчно в радиаторчето на парното и не духаше топло. Реших си проблема с една добавка за запушване на течове. Знам какво е мнението на всички колеги за тези добавки. Но моето радиаторче се сменя не както на повече Е34-ки. При мен се разглобява цялото табло и цялото парно за да излезе радиатора. Реших че в тоя студ не е удачно да правя подобно нещо. Та по темата след като сипах добавката изглежда си свърши работа и сега уж не губи течност и си имам парно както трябва. Ето ти един вариант как да разбереш дали водната ти помпа бачка. На студен мотор отвърташ капачката на радиатора. От горната страна има един малък отвор когато двигателя ти работи на място би трябвало ако е обезвъздушена и ти работи помпата от там да има малка струйка течност. Когато повишаваш оборотите същевременно тази струйка се усилва все повече и повече. Ако помпата ти не работи както трябва на нормални обороти без форсиране от там не тече нищо. След като е форсираш тогава почва да тече. Не знам дали го обясних както трябва но мисля, че така се разбира кога помпата е сдала багажа и кога не. Ако нещо греша нека по компетените колеги от мен обяснят.
Късмет и дано си оправиш проблема...
Поздрави...
Късмет и дано си оправиш проблема...
Поздрави...
- vlado.1988
- Потребител
-
Колега ако не си я обезвъздушил няма как да духа топло. Другия вариянт е да ти прави въздушна възглавница ако ти тече антифриз.
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
колеги забравих да спомена че мотора е м20б20 тои със същият радиатор ли е като при м50,за обезвъздушаване не се бях сетил и това ще гледам да свърша тия дни,и ще пиша поздрави на всички
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Виж дали ти работи малката ел.помпа, която седи под клапаните на парното.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
И аз се борих с това, ама парното изобщо не духаше топло и прегря.
Едно добро обезвъздушаване,имай предвид поне 1ч...
Следи я после дали не пада нивото на антифриза студена - дали тече ...
Иначе това е признак за водна помпа, но тръгни от обезвъздушаването, дали затопля и 2та маркуча и радиатора ... после виж на празни обороти дали върти в системата, но ако не си сменял водна помпа,давай
Едно добро обезвъздушаване,имай предвид поне 1ч...
Следи я после дали не пада нивото на антифриза студена - дали тече ...
nikolayyyyyy написа:колата работи на място с включено парно да се постопли уж,стрелката на температурата показва средата а топло не духа,когато дам гас и повеша оборотите п0арното си духа топло,и така в движение го няма тоя проблем но когато спра на,,светофара,,започда да духа пак хладно
Иначе това е признак за водна помпа, но тръгни от обезвъздушаването, дали затопля и 2та маркуча и радиатора ... после виж на празни обороти дали върти в системата, но ако не си сменял водна помпа,давай

Много като тебе вече плакаха ...
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
здр,след като обезвъздуших систмата,проблема продължи да го има , парно пак нямаше докъто не повеша оборотите,проверих и мъркучите,ляв и десен ,бяха топли а средния си беше хладен,радиатора беше топъл,според мен остана да е помпата вие какво мислите
- sparco390
- Потребител
-
- Кара: E34
провери ел. помпата под клапаните на парното дали работи както каза колегата. дори и да работи ел. мотора отпред пред него на самата турбина има две дистанционни втулки които се износват и като се износят турбината започва да опира в кожуха така няма необходимите обороти и реално оставаш без нея ,защото движението от ел. мотора се предава на турбината посредством магнит а не на директна ос.
Поздрави и успех !!! (имах и все още имам същия проблем, витлата на турбината са ми износени с 4 мм
)
Поздрави и успех !!! (имах и все още имам същия проблем, витлата на турбината са ми износени с 4 мм

- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
здравейте колеги, най-после проблема бе решен,оказа се че мотора не е обезвъздушен добре и липса на антифриз ,около 1,5 литра,благодаря на всички колеги които ме насочваха за отстраняването на проблема,,ПОЗДРАВИ,, 

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
nikolayyyyyy написа:здравейте колеги, най-после проблема бе решен,оказа се че мотора не е обезвъздушен добре и липса на антифриз ,около 1,5 литра,благодаря на всички колеги които ме насочваха за отстраняването на проблема,,ПОЗДРАВИ,,

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2