Дюзи и ниски обороти на M47N
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
Дюзи и ниски обороти на M47N
Здравейте колеги
Искам да ви помоля за помощ и някак да ме ориентирате къде е проблема.
Симптомите са такива:
- тресе при първо палене (винаги)
-също така се усеща , че дюзите не работят равномерно, ако натисна гаста и отпусна рязко се усеща как още малко и ще загасне.
-Вдига се пушилка.. и докато не загрее автомобила напълно не спира пушека.
- Помпата я чувам как работи и изключва , но ако е загряла върти малко повечко за да запали
Един колега ми направи диагностика с Инпа преди няколко седмици на полу зарял мотор и ми каза , че имам проблем с 4-та дюза -0.22 или -2 , но мисля че беше -0.22 ще ви излъжа .. нещо от тизи диапазон , но тогава с колата бях изминал 70 км и беше оставена на паркинг за половин час и не беше първо палене. Вчера с инпата си направих сам дианостика на студен мотор и тя показа тези показатели долу на снимките. , Забравих да спомена , че започнах да слагам добавка за почистване на дюзи ЛИКИ МОЛИ. Моля да ме опътите къде е проблема

Симптомите са такива:
-също така се усеща , че дюзите не работят равномерно, ако натисна гаста и отпусна рязко се усеща как още малко и ще загасне.
- Помпата я чувам как работи и изключва , но ако е загряла върти малко повечко за да запали

Един колега ми направи диагностика с Инпа преди няколко седмици на полу зарял мотор и ми каза , че имам проблем с 4-та дюза -0.22 или -2 , но мисля че беше -0.22 ще ви излъжа .. нещо от тизи диапазон , но тогава с колата бях изминал 70 км и беше оставена на паркинг за половин час и не беше първо палене. Вчера с инпата си направих сам дианостика на студен мотор и тя показа тези показатели долу на снимките. , Забравих да спомена , че започнах да слагам добавка за почистване на дюзи ЛИКИ МОЛИ. Моля да ме опътите къде е проблема

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Дюзи и ниски обороти на M47N
За мен дюзите са ти горе долу добре ... не са трагични така да го кажа... както може да няма проблеми и да си караш така може и утре тая с най-голямото отклонение да фалира... Лошото е че като има 1 или повече бъзикат останалите....
Как са ти свещите? Това което казваш за тресене при палене и пушаци особено ако се бели е от изгорели свещи...

Как са ти свещите? Това което казваш за тресене при палене и пушаци особено ако се бели е от изгорели свещи...
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
xerial написа:За мен дюзите са ти горе долу добре ... не са трагични така да го кажа... както може да няма проблеми и да си караш така може и утре тая с най-голямото отклонение да фалира... Лошото е че като има 1 или повече бъзикат останалите....![]()
До сега четох и в други форуми и там много пишат за тия подгревни свещи.. това е първия ми дизел и ми е странно как , ако не работи свещ пак пали мотора

Ако колата е карана няколко киломатъра и паркирана след това и изтине на половина показанията на 1 , 2 ,3 дюза са ок , но оборотите са пак такива

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Датчика не играе роля .... а за свещите и с 1 здрава да си пак ще пали и при - 15.... от опит
за оборотите ..хм.. има отклонения пак , но не мисля че са сериозни... най-вероятно и нафтата ти е няква шано... с тая добавка изкарай колата поне 100км извънградско на 4,5та поне 3000 оборота и така...

за оборотите ..хм.. има отклонения пак , но не мисля че са сериозни... най-вероятно и нафтата ти е няква шано... с тая добавка изкарай колата поне 100км извънградско на 4,5та поне 3000 оборота и така...
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
[quote="xerial"]Датчика не играе роля .... а за свещите и с 1 здрава да си пак ще пали и при - 15.... от опит
wow
Много странно защо не ми излиза на диагностика , че имам проблем с свещ както при другите колеги
Примерно Glow spark plug error , Glow plug reley
А симптомите са като заминала свещ : силна миризма и бяло-сив пушек сякаш карам парен локомотив 

wow

Много странно защо не ми излиза на диагностика , че имам проблем с свещ както при другите колеги

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
olegvn написа:Здравейте колегиИскам да ви помоля за помощ и някак да ме ориентирате къде е проблема.
Симптомите са такива:
- Помпата я чувам как работи и изключва , но ако е загряла върти малко повечко за да запали![]()
На студен мотор с тези стойности - си много добре...къв е проблема в четвърта дюза,като допустими стойности дет се вика са под 3 а желаните под 1.5

Вземи една добавка на Pro Tec сипи половин резервоар и добавката като нея сипи първо - и ще има разлика,аз лично не виждам нещо не както трябва..
Пушека може да е конденз,катализатор,турбо,масло и т.н - има доста теми...можеше да пуснеш темата там

Претрисането - тресенето,незнам какво разбираш под тресене може да е тип:
* на - градуси пали нормално
* на - градуси пали но сякаш не симетрично ( все едно цилиндър по цилиндър да кажем)
* претриса заради скъсани тампони на мотора
Претриса заради механични,проблеми
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Тампони двигател са нови СВАГ
Демпферна шайба има лека пункнатина и ще трябва да се сменя след време .. и тя пресвирва като гася и като тръгвам потупва.-
Турбото пренадуваше и влизаше в режим , а след цялостно разглобяване и изчистване и на 2-та ел.клана този проблем отмина , свиринето си го имам , а относно маслото е БМВ лонг лифе и за момента не е мръднало .. дори е в повечко май..
Катализаторите ги няма. То конденз ок , но при мен това пушене направо е страхотен:shock: и мотора сякаш не работи равномерно и мирише много пушека. Като чета из форума на другите колеги пушека изчезва след синия сектор , при мен колата трябва да се покара за да загрее и тогава няма пушек .
Демпферна шайба има лека пункнатина и ще трябва да се сменя след време .. и тя пресвирва като гася и като тръгвам потупва.-
Турбото пренадуваше и влизаше в режим , а след цялостно разглобяване и изчистване и на 2-та ел.клана този проблем отмина , свиринето си го имам , а относно маслото е БМВ лонг лифе и за момента не е мръднало .. дори е в повечко май..
Катализаторите ги няма. То конденз ок , но при мен това пушене направо е страхотен:shock: и мотора сякаш не работи равномерно и мирише много пушека. Като чета из форума на другите колеги пушека изчезва след синия сектор , при мен колата трябва да се покара за да загрее и тогава няма пушек .
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Дюзи и ниски обороти на M47N
olegvn написа:Тампони двигател са нови СВАГ
100 пъто се писа за тампони, че трябва само оригинални. Сега си купи още едни, но качествени.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
Re: Re: Дюзи и ниски обороти на M47N
Данните от INPA не са стряскащи, дюзите изглеждат OK, не са супер, но са ОК.
Колега olegvn, имаш ли катализатори?
Не го чакай много този демпфер, че счупи ли се в движение, нанася много (и скъпи) поражения. А щом има пукнатина не се знае дали ще изкара още 10 или 10000km. Видял си го, ще е спукан, усещаш го при работата на мотора, следователно е наложително да го смениш час по-скоро.
Колега, не бъди чак толкова краен. Вярно е, че с оригиналните вибрациите са най-малки, но все пак и някои от другите марки се справят задоволително (въпрос на лични критерии и възможности). Все пак SWAG са може би най-добрия вариант след оригиналните, а и са доста по-евтини. По-важно е да са поставени на правилните места, левия - вляво, десния - вдясно
Виж, ако става дума за демпферна шайба там вече съм съгласен, че трябва да е оригинална, въпреки над два пъти по-високата цена спрямо някои други.
Колега olegvn, имаш ли катализатори?
olegvn написа:Тампони двигател са нови СВАГ
Демпферна шайба има лека пункнатина и ще трябва да се сменя след време .. и тя пресвирва като гася и като тръгвам потупва.
Не го чакай много този демпфер, че счупи ли се в движение, нанася много (и скъпи) поражения. А щом има пукнатина не се знае дали ще изкара още 10 или 10000km. Видял си го, ще е спукан, усещаш го при работата на мотора, следователно е наложително да го смениш час по-скоро.
RaHzElChO написа:100 пъто се писа за тампони, че трябва само оригинални. Сега си купи още едни, но качествени.
Колега, не бъди чак толкова краен. Вярно е, че с оригиналните вибрациите са най-малки, но все пак и някои от другите марки се справят задоволително (въпрос на лични критерии и възможности). Все пак SWAG са може би най-добрия вариант след оригиналните, а и са доста по-евтини. По-важно е да са поставени на правилните места, левия - вляво, десния - вдясно

Виж, ако става дума за демпферна шайба там вече съм съгласен, че трябва да е оригинална, въпреки над два пъти по-високата цена спрямо някои други.
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Ако нямах толкова проблеми с колата не би било проблем да си купя оригинални , но с мойте проблеми ще си имам оригинални тампони и бмв-то ще стой като паметник в градината
Гледам да не слагам боклуци или лоши части
По темата , явно за да разбера какво става с свещите ще трябва да сваля колектора и да ги искарам и проверя , но в тоя дъжд ще почака проблема .

По темата , явно за да разбера какво става с свещите ще трябва да сваля колектора и да ги искарам и проверя , но в тоя дъжд ще почака проблема .
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
olegvn написа:Ако нямах толкова проблеми с колата не би било проблем да си купя оригинални , но с мойте проблеми ще си имам оригинални тампони и бмв-то ще стой като паметник в градинатаГледам да не слагам боклуци или лоши части
![]()
Значи слагаш и неоригинален демпфер (цената е 60-90% от оригинала), но сигурно ще трябва да смениш и ремъка, че обикновено диаметъра на неоригиналните е друг.
Тампоните за двигател на SWAG са ОК, освен ако досега не си карал само бензинови коли

Свещите излизат на диагностика, управлението им също се хваща.
Имай предвид, че ако имаш изгоряла свещ е желателно да смениш всички. Животът им е приблизително еднакъв и ако една е заминала, то в близките месеци и останалите ще горят, а не си струва занимавката по сваляне на колектора през месец-два за смяна на по една свещ.
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Чета из форума и така не намерих точна информация къде се намира релето на свещите ? В пластмасовата кутия или под колектора ? В реалеом няма информация .. затова питам вас колеги , че не ми се разглобява половината кола за едно реле.
Пак правех дианостика с инпа , давам на дде 5.0 н47 new и ключа на втора позиция и не ми показва грешки в свещите .. Дис също показва други грешки който нямат нищо общо с свещите. направо мистерия
Пак правех дианостика с инпа , давам на дде 5.0 н47 new и ключа на втора позиция и не ми показва грешки в свещите .. Дис също показва други грешки който нямат нищо общо с свещите. направо мистерия

- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
olegvn написа:Чета из форума и така не намерих точна информация къде се намира релето на свещите?
Трудно е за обяснение ... но поне при мен е достъпно само отдолу, и пак е много трудно. Невъзможно ми е през капака да стигна до релето, сменял съм го на подемник. Не вярвам при компакта да е много по-различно.
Ти защо искаш да стигаш до това реле? Ако не е наред ще ти дава грешки за свещите на всички цилиндри. След като изобщо нямаш грешки в свещите не се занимавай.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
на фейса- релето е отдолу. сменя се отдолу. не е трудно. просто трябва гедоре 1/4, удължител и карданци....преди фейса е в кутията при мотора. там вече е съвсем елементарно.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Симптомите са за свещи.Приготви си по 20-22лв за 1бр. френски свещи и си смени всичките на веднъж защото след като са тръгнали ще издъхнат една по една.Самата смяна е трудоемка и е редно да се прави само на напълно студен двигател така вероятността да се скъса някоя се намалява.По-добър симптом от лошата миризма и притрисането на студен двигател не търси.Напълно е възможно релето да е дефектирало.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3