Чистене резервоар на Е39 тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 136hp.01"
- Мечтае да кара: E60 535D
Чистене резервоар на Е39 тдс
Здравейте колеги търсих доста из темите, но не намерих нищо което да ми помогне.Значи колата ми започна да прекъсва все едно и свършва горивото а гориво има качвах я на диагностика по електрониката всичко е наред не намерихме нито една грешка и стигнахме до извода че има боклуци в резервоара.Като отворих под седалката там където е помпата цедката на помпата се беше задръстила с нещо като кал изчистих я взех един фенер и светнах да огледам нафтата в целия резервоар и какво да видя плуват някакви парцали все едно от затлачен канал.И сега искам да си го почистя но незнам дали има пробка да си източа нафтата ако някой знае да драсне едно две мнения.Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия пост. 

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Чистене резервоар на Е39 тдс
да ти кажа какво направих наскоро , понеже няма пробка за точене , а свалянето на резервоара е хамалогия , за целта изкарах си резервата почти до края и после свалих помпата и с един шприц източих последните пет литра до последната капка и сега съм спокоен с чист резервоар !
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
4oki написа:Здравейте колеги търсих доста из темите, но не намерих нищо което да ми помогне.Значи колата ми започна да прекъсва все едно и свършва горивото а гориво има качвах я на диагностика по електрониката всичко е наред не намерихме нито една грешка и стигнахме до извода че има боклуци в резервоара.Като отворих под седалката там където е помпата цедката на помпата се беше задръстила с нещо като кал изчистих я взех един фенер и светнах да огледам нафтата в целия резервоар и какво да видя плуват някакви парцали все едно от затлачен канал.И сега искам да си го почистя но незнам дали има пробка да си източа нафтата ако някой знае да драсне едно две мнения.Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия пост.
Защо ми се струва че с чистенето няма да ти изчезне прекьсването на автомобила? Имам 80к км навьртяни на тдс...карал сьм сьс макс. задрьстена цедка и не ми е прекьсвала...

- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Колеги помагайте, смених всички вакумни маркучета, включително и това на турбото,но колата продължава да прекъсва
.Всеки майстор който я види вдига ръце и незнам вече какво да я правя.

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
4oki написа:Колеги помагайте, смених всички вакумни маркучета, включително и това на турбото,но колата продължава да прекъсва.Всеки майстор който я види вдига ръце и незнам вече какво да я правя.
Брей взех, че налучках.... сега отиди при човек който разбира да ти погледне плочката(управлението)на гнп-то.

- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Днес ходих на майстор за гнп-то,помпата работи перфектно а колата продължава да прекъсва и да не върви 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
как разбра че помпата е наред ,може да е дюзи но рядко се срещат проблеми при тях
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Значи майстора я гледа мърда и какво ли не я прави,но пак не се оправи.Каза че трябва да я закачат на компа и да и премерят живите данни.Това ще стане във вторник пък ще видим какво ще стане.
Гледах че един колега в друга тема е писал ,че му е прекъсвала и не палела защото колата му имала малко гориво около 15л.Мойта си пали от четвърт,но пък прекъсва а съм и аз с около 15-20л.Ще взема утре да зареда някой друг литър да я пробвам.
Гледах че един колега в друга тема е писал ,че му е прекъсвала и не палела защото колата му имала малко гориво около 15л.Мойта си пали от четвърт,но пък прекъсва а съм и аз с около 15-20л.Ще взема утре да зареда някой друг литър да я пробвам.
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Защо не пробваш с нов горивен филтър........сипи и повечко нафта
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Вчера и аз заради такова едно прекъсване на моменти смених дебитомера,но пък на диагностиката ми излезе и така стигнах до него.Иначе ако започне да прави номерата на гориво около 15 литра и малко повече е помпата в резервоара,въпреки че се чува да работи може да не го прави.
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте за много години да сте живи и здрави и само без аварийни километри да минавате с любимата марка.Значи аз така и не разбрах от какво ми прекъсва колата,но разбрах че когато откача буксата на дебитомера колата си върви и не прекъсва,със слагането и пак започва да прекъсва.Взех работещ дебитомер от колега от форума със същия номер като моя(поне той каза, че е свален от работеща кола),но никаква промяна даже нямаше и прекъсване колата се държеше така сякаш няма турбо,набира бавно и мъчително независимо колко газ и подавам.Та въпроса ми е дали ми е заминал дебитомера със сигурност да знам да търся друг,(нов или втора ръка).
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Тези парцали в резервоара ти да не са от биогориво,защото от студа стават така?
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Не никога не съм сипвал такова гориво.А по въпроса ми за дебитомера никой ли няма представа?
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
със сигурност няма на 100% отговор ,единствено ако се закачи на диагностика и се видят живи данни ,но да разбирам ли че има разлика спрямо твоя дебитомер ,може би просто проблема му е различен ,но все пак е проблемен
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2