Проблем скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем скоростна кутия
Здравейте... колата ми почна да прави проблеми... като е запаля тръгва, но след няма и 1 минута подавам газ но не върви само се изфорсира все едно е на Неутрална. Автоматик е. Закарх я на сервиз днес погледнаха маслото, беше като катран и се предположи, че ще се ремонтира или ще се купува втора ръка... Обадихме се на човек който ремонтира скоростните кутий и каза сума от рода на 1800 - 2500лв. в зависимост от това какво е повредено тъй като не е отваряна още кутията. Колата ми е 2001 525д стептроник 5 скорости. Ако реша да взема втора ръка скоростна кутия... от същия двигател и година като моята киола ли трябва да е? И колко би ми струвала ако намеря втроа ръка. Благодаря ви предварително.
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: Проблем скоростна кутия
Според мен няма смисъл от втора употреба автоматична кутия защото не се знае в какво състояние ще е. Другият вариянт е да се земе от кола която е още в движение. 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Трябва просто да е идентична със твоята. Като марка, модел. Виждаш я каква е и търсиш същата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
То е ясно, че ще стане ако вземе същия модел кутия (на самата кутия си пише). По-скоро мисля, че колегата пита дали някой може да каже от опит дали става кутия от Е39 с друг двигател.
Чесно казано замислям се за ремонта... Поне да знам, че е сигурно... взема ли втора ръка не уцеля ли пак на читава... лошо вече
- rocki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 530д
- Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г
колега виж в раздела" продава," ,има доста част за е 39, един колега от Студена,продава е 39 ки на части, тел му е 0887008649 Иво се казва,точен е ,купувал съм от него,лятото беше разглобил няколко е 39 автоматици
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
sisk0 написа:Чесно казано замислям се за ремонта... Поне да знам, че е сигурно... взема ли втора ръка не уцеля ли пак на читава... лошо вече
Добър избор колега скъпо е но щом имаш парите не се замисляй рециклирай я и няма да имаш ядове те дават и там колко месеца гаранция след ремонта . успех :
2500 за ремонт на кутия
Колега ти кола си имаш, кутия ти трябва. Вече има цели коли за толкоз пари. То и аз искам да забогатея рязко, ама това ми се струва прекалено. За толкоз пари ще вземеш 4-5 кутии втора употреба. И ако предположим че всичките от тях са зле - все една ще се сглоби от 5-те, и пак ще е по-малко от 2500... Демек накратко +1 за друга кутия.
П.П. Естествено, не пречи да отворите първо твоята, и да се види какъв е проблема точно, преди да се взема друга.

Колега ти кола си имаш, кутия ти трябва. Вече има цели коли за толкоз пари. То и аз искам да забогатея рязко, ама това ми се струва прекалено. За толкоз пари ще вземеш 4-5 кутии втора употреба. И ако предположим че всичките от тях са зле - все една ще се сглоби от 5-те, и пак ще е по-малко от 2500... Демек накратко +1 за друга кутия.
П.П. Естествено, не пречи да отворите първо твоята, и да се види какъв е проблема точно, преди да се взема друга.
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
погледни тук: http://zfmaster.ru/createmstr.php?i=20080929230539
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
Именно чакам да я отворят за да разберм какво и има 2500 ще излезе ако всичко е "дроб", което не е невъзможно, но е малко вероятно. Ще изчакам да видя като е отворят, че да се разбере и сумата за рециклиране.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
И аз мисля че 2500 лева е малко множко за ремонт на кутия, и едва ли цялата ти кутия е 'дроб', но все пак си прав че преди да се отвори и да се види няма какво да се гадае. Разгледай в раздел 'продава', има доста е39-ки на части, по спомен мисля че около хилядарка е такава кутия автомат втора употреба.
Вижте какъв е проблемът и тогава мисли какво ще го правиш
Вижте какъв е проблемът и тогава мисли какво ще го правиш

- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
Ако разполагаш с достатъчно кинти-ремонтирай твоята.Така ще си сигурен,че всичко вътре е сменено.Ако обаче вземаш втора употреба,задължително гледай всички цифрички да са като на твоята. Мисля,че кутията ти е ZF 5HP19 (A5S 325Z).Гледа се и още един номер.На снимката в случая е 1060 000011.
Има и още нещо което може да ти е направило проблем,а именно Torque конвертора.(имам такъв за продаване).
В ПДФа има доста полезно инфо.
Успех с ремонта!
Има и още нещо което може да ти е направило проблем,а именно Torque конвертора.(имам такъв за продаване).
Успех с ремонта!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
stepoff написа:Ако разполагаш с достатъчно кинти-ремонтирай твоята.Така ще си сигурен,че всичко вътре е сменено.Ако обаче вземаш втора употреба,задължително гледай всички цифрички да са като на твоята. Мисля,че кутията ти е ZF 5HP19 (A5S 325Z).Гледа се и още един номер.На снимката в случая е 1060 000011.
Успех с ремонта!
Кутията на човека изобщо не е ZF ,а е GM.
Това са доста скъпи и тегави за ремонт кутии.
На тази цена от 2500лв. тук се взима направо рециклирана кутия с връщане на старата и 1 година гаранция.
Взимал съм доста такива кутии и с нито една до сега не е имало проблеми,включително на моята Х5-ца съм с такава.
Вариянта с кутия втора употреба за 1000лв. изобщо не е оферта,защото тази кутия издържа между 180-220к км.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
В такъв случай......Ремонт е разумното решение. 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2