Дюзи и ниски обороти на M47N

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Дюзи и ниски обороти на M47N

Мнение от olegvn » 06 Яну 2012, 18:16

Здравейте колеги :wave: Искам да ви помоля за помощ и някак да ме ориентирате къде е проблема.
Симптомите са такива:
- тресе при първо палене (винаги)
-също така се усеща , че дюзите не работят равномерно, ако натисна гаста и отпусна рязко се усеща как още малко и ще загасне.
-Вдига се пушилка.. и докато не загрее автомобила напълно не спира пушека.
- Помпата я чувам как работи и изключва , но ако е загряла върти малко повечко за да запали :kuku:

Един колега ми направи диагностика с Инпа преди няколко седмици на полу зарял мотор и ми каза , че имам проблем с 4-та дюза -0.22 или -2 , но мисля че беше -0.22 ще ви излъжа .. нещо от тизи диапазон , но тогава с колата бях изминал 70 км и беше оставена на паркинг за половин час и не беше първо палене. Вчера с инпата си направих сам дианостика на студен мотор и тя показа тези показатели долу на снимките.
untitled1111111.JPG
,
.JPG
Забравих да спомена , че започнах да слагам добавка за почистване на дюзи ЛИКИ МОЛИ. Моля да ме опътите къде е проблема :help:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Дюзи и ниски обороти на M47N

Мнение от xerial » 06 Яну 2012, 20:42

За мен дюзите са ти горе долу добре ... не са трагични така да го кажа... както може да няма проблеми и да си караш така може и утре тая с най-голямото отклонение да фалира... Лошото е че като има 1 или повече бъзикат останалите.... :censored:

Как са ти свещите? Това което казваш за тресене при палене и пушаци особено ако се бели е от изгорели свещи...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 06 Яну 2012, 20:50

xerial написа:За мен дюзите са ти горе долу добре ... не са трагични така да го кажа... както може да няма проблеми и да си караш така може и утре тая с най-голямото отклонение да фалира... Лошото е че като има 1 или повече бъзикат останалите.... :censored:

Как са ти свещите? Това което казваш за тресене при палене и пушаци особено ако се бели е от изгорели свещи...

До сега четох и в други форуми и там много пишат за тия подгревни свещи.. това е първия ми дизел и ми е странно как , ако не работи свещ пак пали мотора :kuku: btw колега датчика за външната температура го няма.. той има ли връзка с свещите?

Ако колата е карана няколко киломатъра и паркирана след това и изтине на половина показанията на 1 , 2 ,3 дюза са ок , но оборотите са пак такива :confused: Утре ще направя снапшотове на напълно загрят мотор на празен ход и ще ги постна тука.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 06 Яну 2012, 21:36

Датчика не играе роля .... а за свещите и с 1 здрава да си пак ще пали и при - 15.... от опит :mhihi:

за оборотите ..хм.. има отклонения пак , но не мисля че са сериозни... най-вероятно и нафтата ти е няква шано... с тая добавка изкарай колата поне 100км извънградско на 4,5та поне 3000 оборота и така...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 06 Яну 2012, 22:04

[quote="xerial"]Датчика не играе роля .... а за свещите и с 1 здрава да си пак ще пали и при - 15.... от опит :mhihi:

wow :mhihi:

Много странно защо не ми излиза на диагностика , че имам проблем с свещ както при другите колеги :kuku: Примерно Glow spark plug error , Glow plug reley :ranting: А симптомите са като заминала свещ : силна миризма и бяло-сив пушек сякаш карам парен локомотив :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Яну 2012, 22:13

olegvn написа:Здравейте колеги :wave: Искам да ви помоля за помощ и някак да ме ориентирате къде е проблема.
Симптомите са такива:
- тресе при първо палене (винаги)
-също така се усеща , че дюзите не работят равномерно, ако натисна гаста и отпусна рязко се усеща как още малко и ще загасне.
-Вдига се пушилка.. и докато не загрее автомобила напълно не спира пушека.
- Помпата я чувам как работи и изключва , но ако е загряла върти малко повечко за да запали :kuku:

Един колега ми направи диагностика с Инпа преди няколко седмици на полу зарял мотор и ми каза , че имам проблем с 4-та дюза -0.22 или -2 , но мисля че беше -0.22 ще ви излъжа .. нещо от тизи диапазон , но тогава с колата бях изминал 70 км и беше оставена на паркинг за половин час и не беше първо палене. Вчера с инпата си направих сам дианостика на студен мотор и тя показа тези показатели долу на снимките.
untitled1111111.JPG
,
.JPG
Забравих да спомена , че започнах да слагам добавка за почистване на дюзи ЛИКИ МОЛИ. Моля да ме опътите къде е проблема :help:

На студен мотор с тези стойности - си много добре...къв е проблема в четвърта дюза,като допустими стойности дет се вика са под 3 а желаните под 1.5 :dunno:
Вземи една добавка на Pro Tec сипи половин резервоар и добавката като нея сипи първо - и ще има разлика,аз лично не виждам нещо не както трябва..
Пушека може да е конденз,катализатор,турбо,масло и т.н - има доста теми...можеше да пуснеш темата там :dunno: не виждам смисъл от нова и пак едно и също ама айде...
Претрисането - тресенето,незнам какво разбираш под тресене може да е тип:
* на - градуси пали нормално
* на - градуси пали но сякаш не симетрично ( все едно цилиндър по цилиндър да кажем)
* претриса заради скъсани тампони на мотора
Претриса заради механични,проблеми
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 06 Яну 2012, 23:27

Тампони двигател са нови СВАГ
Демпферна шайба има лека пункнатина и ще трябва да се сменя след време .. и тя пресвирва като гася и като тръгвам потупва.-
Турбото пренадуваше и влизаше в режим , а след цялостно разглобяване и изчистване и на 2-та ел.клана този проблем отмина , свиринето си го имам , а относно маслото е БМВ лонг лифе и за момента не е мръднало .. дори е в повечко май..
Катализаторите ги няма. То конденз ок , но при мен това пушене направо е страхотен:shock: и мотора сякаш не работи равномерно и мирише много пушека. Като чета из форума на другите колеги пушека изчезва след синия сектор , при мен колата трябва да се покара за да загрее и тогава няма пушек .

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Дюзи и ниски обороти на M47N

Мнение от RaHzElChO » 07 Яну 2012, 3:39

olegvn написа:Тампони двигател са нови СВАГ
Демпферна шайба има лека пункнатина и ще трябва да се сменя след време .. и тя пресвирва като гася и като тръгвам потупва.-
Турбото пренадуваше и влизаше в режим , а след цялостно разглобяване и изчистване и на 2-та ел.клана този проблем отмина , свиринето си го имам , а относно маслото е БМВ лонг лифе и за момента не е мръднало .. дори е в повечко май..
Катализаторите ги няма. То конденз ок , но при мен това пушене направо е страхотен:shock: и мотора сякаш не работи равномерно и мирише много пушека. Като чета из форума на другите колеги пушека изчезва след синия сектор , при мен колата трябва да се покара за да загрее и тогава няма пушек .

100 пъто се писа за тампони, че трябва само оригинални. Сега си купи още едни, но качествени.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Re: Re: Дюзи и ниски обороти на M47N

Мнение от MoToPuCT » 07 Яну 2012, 9:26

Данните от INPA не са стряскащи, дюзите изглеждат OK, не са супер, но са ОК.
Колега olegvn, имаш ли катализатори?
olegvn написа:Тампони двигател са нови СВАГ
Демпферна шайба има лека пункнатина и ще трябва да се сменя след време .. и тя пресвирва като гася и като тръгвам потупва.

Не го чакай много този демпфер, че счупи ли се в движение, нанася много (и скъпи) поражения. А щом има пукнатина не се знае дали ще изкара още 10 или 10000km. Видял си го, ще е спукан, усещаш го при работата на мотора, следователно е наложително да го смениш час по-скоро.

RaHzElChO написа:100 пъто се писа за тампони, че трябва само оригинални. Сега си купи още едни, но качествени.

Колега, не бъди чак толкова краен. Вярно е, че с оригиналните вибрациите са най-малки, но все пак и някои от другите марки се справят задоволително (въпрос на лични критерии и възможности). Все пак SWAG са може би най-добрия вариант след оригиналните, а и са доста по-евтини. По-важно е да са поставени на правилните места, левия - вляво, десния - вдясно :mhihi:
Виж, ако става дума за демпферна шайба там вече съм съгласен, че трябва да е оригинална, въпреки над два пъти по-високата цена спрямо някои други.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 07 Яну 2012, 9:53

Ако нямах толкова проблеми с колата не би било проблем да си купя оригинални , но с мойте проблеми ще си имам оригинални тампони и бмв-то ще стой като паметник в градината :mhihi: Гледам да не слагам боклуци или лоши части :OT:

По темата , явно за да разбера какво става с свещите ще трябва да сваля колектора и да ги искарам и проверя , но в тоя дъжд ще почака проблема .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MoToPuCT » 07 Яну 2012, 12:08

olegvn написа:Ако нямах толкова проблеми с колата не би било проблем да си купя оригинални , но с мойте проблеми ще си имам оригинални тампони и бмв-то ще стой като паметник в градината :mhihi: Гледам да не слагам боклуци или лоши части :OT:

По темата , явно за да разбера какво става с свещите ще трябва да сваля колектора и да ги искарам и проверя , но в тоя дъжд ще почака проблема .

Значи слагаш и неоригинален демпфер (цената е 60-90% от оригинала), но сигурно ще трябва да смениш и ремъка, че обикновено диаметъра на неоригиналните е друг.
Тампоните за двигател на SWAG са ОК, освен ако досега не си карал само бензинови коли :mhihi:
Свещите излизат на диагностика, управлението им също се хваща.
Имай предвид, че ако имаш изгоряла свещ е желателно да смениш всички. Животът им е приблизително еднакъв и ако една е заминала, то в близките месеци и останалите ще горят, а не си струва занимавката по сваляне на колектора през месец-два за смяна на по една свещ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 07 Яну 2012, 16:23

Чета из форума и така не намерих точна информация къде се намира релето на свещите ? В пластмасовата кутия или под колектора ? В реалеом няма информация .. затова питам вас колеги , че не ми се разглобява половината кола за едно реле.

Пак правех дианостика с инпа , давам на дде 5.0 н47 new и ключа на втора позиция и не ми показва грешки в свещите .. Дис също показва други грешки който нямат нищо общо с свещите. направо мистерия :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MoToPuCT » 07 Яну 2012, 16:33

olegvn написа:Чета из форума и така не намерих точна информация къде се намира релето на свещите?

Трудно е за обяснение ... но поне при мен е достъпно само отдолу, и пак е много трудно. Невъзможно ми е през капака да стигна до релето, сменял съм го на подемник. Не вярвам при компакта да е много по-различно.
Ти защо искаш да стигаш до това реле? Ако не е наред ще ти дава грешки за свещите на всички цилиндри. След като изобщо нямаш грешки в свещите не се занимавай.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 09 Яну 2012, 8:57

на фейса- релето е отдолу. сменя се отдолу. не е трудно. просто трябва гедоре 1/4, удължител и карданци....преди фейса е в кутията при мотора. там вече е съвсем елементарно.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 09 Яну 2012, 9:47

Симптомите са за свещи.Приготви си по 20-22лв за 1бр. френски свещи и си смени всичките на веднъж защото след като са тръгнали ще издъхнат една по една.Самата смяна е трудоемка и е редно да се прави само на напълно студен двигател така вероятността да се скъса някоя се намалява.По-добър симптом от лошата миризма и притрисането на студен двигател не търси.Напълно е възможно релето да е дефектирало.

Следваща

Назад към E46