проблем с е46 дизел не пали

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Convertible
Мечтае да кара: e 36 M3
Детайли за колата: golqma bega4ka e

проблем с е46 дизел не пали

Мнение от buko89 » 05 Яну 2012, 12:45

бмв 320 дизел 99година колата си беше 6 карах я вечерта и днес не иска да запали. вкарвам клуча и като вартя да запали стартера си варти а колата не пали.а колата е в испания и в бмв ми казаха клуч да сменям ако не е тои до стартера няква електронна кутийка. нафтения филтър е сменян на 1000км. Някой да има на идея от кавко може да е това. за клуча ми искат 170 евро а ако не запали пак да купувам и кутииката която е 60евро а колата е в подземен гараж и малко трудно ще е да се извади :( :( :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Re: проблем с е46 дизел не пали

Мнение от MoToPuCT » 05 Яну 2012, 17:48

buko89 написа:бмв 320 дизел 99година ... в бмв ми казаха клуч да сменям

Ти какво им каза, че да те посъветват това? Някой изобщо гледал ли я е? Стартер върти, а помпа чува ли се?
320d 99-та, много вероятно да е ГНП, което е по-лош вариант във финансово отношение. Колата с ръчни скорости ли е? Ако да - пробвай с бутане да я запалиш, но не я мъчи!!! Една проба - 10-15 метра!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от buko89 » 05 Яну 2012, 17:51

да братле ръчка е а тя както ти казвам е в подземен гараж и е малко бая шибано направо незнам и как да я извадя. никой не я е гледал колата. ще видя трябва да събера приятели да пробвам да видим дали ще стане да запали. мерси . а за клуча ми те така казват щот тоя е изтъркан копчетата но си работи мислят и те как да те цакнат
Последна промяна buko89 на 05 Яну 2012, 17:56, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MoToPuCT » 05 Яну 2012, 17:56

buko89 написа:да братле ръчка е а тя както ти казвам е в подземен гараж и е малко бая шибано направо незнам и как да я извадя

Няма ли някакъв коридор, в който да я бутнете?
Пиши за другите неща, които питах - някой майстор гледал ли е колата?
Защо в BMW ако не са я гледали са ти казали, че е от ключа? Ти ли по някакъв начин ги насочи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от buko89 » 05 Яну 2012, 17:57

не е братле само аз квот разбирам и аз лубителски има но тя е на 2рия етаж отдолу и е нанадолнище и е малко опасно 6отт е и тесничко. Благодаря ти . аз тва не мога да разбера работе6е си гася я и не иска да запали поне :dunno: по таблото всичко си е нормално няма излишни лампички да светят
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MoToPuCT » 05 Яну 2012, 18:12

buko89 написа:не е братле само аз квот разбирам и аз лубителски има но тя е на 2рия етаж отдолу и е нанадолнище и е малко опасно 6отт е и тесничко. Благодаря ти . аз тва не мога да разбера работе6е си гася я и не иска да запали поне :dunno: по таблото всичко си е нормално няма излишни лампички да светят

Кофти!
Намери няколко човека, с които да я избутате. Така или иначе трябва да я измъкнеш от там за да я закараш в сервиз.
На първо време намери някой с диагностика да я види, може пък нещо дребно да е. ГНП-то май е най-често срещания проблем при тези мотори, но ще ти трябва сервиз ако е това, не е проста работа.
Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 05 Яну 2012, 18:18

MoToPuCT написа:
buko89 написа:не е братле само аз квот разбирам и аз лубителски има но тя е на 2рия етаж отдолу и е нанадолнище и е малко опасно 6отт е и тесничко. Благодаря ти . аз тва не мога да разбера работе6е си гася я и не иска да запали поне :dunno: по таблото всичко си е нормално няма излишни лампички да светят

Кофти!
Намери няколко човека, с които да я избутате. Така или иначе трябва да я измъкнеш от там за да я закараш в сервиз.
На първо време намери някой с диагностика да я види, може пък нещо дребно да е. ГНП-то май е най-често срещания проблем при тези мотори, но ще ти трябва сервиз ако е това, не е проста работа.
Успех!

Абе в Испания да не е в София някой да дойде с кабелаците и компа да я гледа :mhihi: ...по вероятно е да е ГНП,но малко трудно ей така..а тези от БМВ :banghead: :ranting:
Не може да не стане с дърпане,наскоро вадих колега от подземен гараж,просто ти трябва малко по мощна кола- по-лесно е :yes: това ти е най-добрия вариант
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MoToPuCT » 05 Яну 2012, 18:30

Gqbriel написа:Абе в Испания да не е в София някой да дойде с кабелаците и компа да я гледа :mhihi: ...

Е знае ли човек .. гледам че има хора от форума в Испания, някой може да му е близо :D
Ама това с ключа не можах да го разбера, от тукашните дилъри никой не си е позволявал да ми дава акъли и да ми пробутва части без да е видял колата. Друг е въпроса, че като съм стигал до тях са се пробвали да ми измъкнат по 5 000 лева за проблем, който се оправя с 500 :ranting:

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Мнение от e 46 maniq » 05 Яну 2012, 19:18

Може да е помпата в резервара,може да е ГНП-срещан проблем при 136 коня,ако нея чува6ш помпата в резервоара. Развий капачката на нафтения филтър и го извади ,ако няма нафта може да е от нея сменя се лесно.Ама наи добре виж някои с диагностика недей така на сляпо.

пп-Дръж ни в течение
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 05 Яну 2012, 19:56

А нафта има ли,че скоро брах ядове с един колега пак така. :mhihi:
новият ми номер: 0877787835

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от buko89 » 06 Яну 2012, 13:33

е колега камион карам на горивото винаги е счупена стрелката . и днес ще трябва да я бутнем и да я карам на диагностика но ще се и пътува и като намерят проблема ще кажа какъв е
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D
Мечтае да кара: Квото кара
Детайли за колата: В багажника са :)

Мнение от m.vatev » 19 Яну 2012, 18:33

И аз да се оплача - май нашите коли са с таймер! По едно и също време се прецакват. Моята ми прави проблеми с паленето - нито завърташе стартера, нито цъкаше... Смених бубината на стартера - сега стартера е ОК. Ама след като запали десетина пъти - прави същи проблем. Върти стартера, но не пали! Два пъти зареждам акомулатора вече. Интересното е, че след като сложиш акомулатора последния път - въртя и пали! Така я пробвах - 10ина пъти запали( гася - аларма - паля) Нямаше проблем. На другия ден пак запали първия път и ... ме остави да киби4а пред един магазин на паркинга. След 30ина минути въртене, заключване и прочие - пак запали от раз! и след като я загасих по-късно - от тогава пак не иска да заплаи и това е. Върти стартер, но не пали! Пробвах един интересн тест за ключа, моля разбирачите да кажат има ли връзка в случая или не! Първо аз съм с един ключ. Теста е следния: Излизам от колата, свалям прозореца, затварям вратата и заключвам колата. Пробвам да видя дали мъртвата ключалка се е активирала - ОК е! Тогава се провесвам, вкарвам ключа на контакт и ...1. ако ми разпознава ключа - четох че трябва да се отключи колата и всичко да е ОК. Но при мен се активира аларамата и почва да пищи! Това означава ли че не ми прочита ключа? (Проблем: ключ или антената??).

ПП На диагностика изписва грешка от сорта на: Вкарай втория ключ! Аз имам само един.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 20 Яну 2012, 9:19

Колега, дано не съм прав, но все си мисля че е ГНП. Ако то се е скапало, няма да запали. а ако не се изключва имобилаизера все си мисля че ще светне лампа.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320d
Мечтае да кара: X6

Мнение от rober » 20 Яну 2012, 18:22

Аз имах подобни проблеми с моя е46 320д преди. Както казва колегата, може да е ГНП. Също така може да е от подгревателните свещи, или пък от сензор (датчик) на Хол. Тези неща аз поне ги установих с диагностика, ако можеш без е по добре :) Случая в който акумулатора се е предал го изключваме :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D
Мечтае да кара: Квото кара
Детайли за колата: В багажника са :)

Мнение от m.vatev » 21 Яну 2012, 17:15

Отиваме след малко с един приятел да видим на диагностиката какво ще излезе. Между другото помпата на резервоара ми е сменяна малко преди да купя колата (2год). Може да има зор нещо и да е дала фира пак- сега ще отвия филтъра за да проверя!
Изображение

Следваща

Назад към E46