датчик разпределителен вал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Re: датчик разпределителен вал
Да не отварям нова тема, ще пиша тук. Колата е Е46 с N42B18
Проблема при мен е, че ми дава грешка в десния датчик на разпределителния вал:

Естествено смених веднага датчика, но проблема си остана. Понеже двигателя ми е с два датчика, размених им местата, но проблема остава винаги в първия датчик. При прозвъняване на кабелите всичко е ок. Остава проблема да е от №9 на картинката, а това е мотора който променя ъгъла на вала. Или той не работи или нещо пречи на движението на вала. Чудя се дали изобщо да се занимавам, защото колата си пали и върви прекрасно, не ми е създавала проблеми до сега. Може би е малко мудна в ниските обороти - до около 2500.
Има ли вариант софтуера да прави мизерии и от там да идва всичко. Четох доста по западните форуми, но при всички имащи проблеми с този датчик имат и проблеми с палене, обороти и т.н. които аз нямам.
Проблема при мен е, че ми дава грешка в десния датчик на разпределителния вал:
Естествено смених веднага датчика, но проблема си остана. Понеже двигателя ми е с два датчика, размених им местата, но проблема остава винаги в първия датчик. При прозвъняване на кабелите всичко е ок. Остава проблема да е от №9 на картинката, а това е мотора който променя ъгъла на вала. Или той не работи или нещо пречи на движението на вала. Чудя се дали изобщо да се занимавам, защото колата си пали и върви прекрасно, не ми е създавала проблеми до сега. Може би е малко мудна в ниските обороти - до около 2500.
Има ли вариант софтуера да прави мизерии и от там да идва всичко. Четох доста по западните форуми, но при всички имащи проблеми с този датчик имат и проблеми с палене, обороти и т.н. които аз нямам.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Колеги и аз имах проблем с този датчик преди да го сменя....колата беше много мудна като за м52b28TU...смених го и направо все едно е друга кола....даже и разхода пооправи...имам проблем с другия датчик който е за високите...но в скоро време и него ще го сменям.....иначе смяната на 1ния ми излезе 67 лв чисто нов
- incheto_1990
- Потребител
-
- Кара: БМВ е46
колеги аз съм с Е46 M52B20 минах диагностика и ми казаха че датчика на разпределителния вал не работи и клапана на картерните газове е за смяна.Проблема е в това че на топъл мотор губи обороти и забива и се тресе цялата.Смених датчика и тръгнах да я тествам
нямаше проблем спирах палих всичко 6.Спирам пред дома и ужас пак тресе
отварям капака бутнах маркуча за клапана на картерните газове и колата угасна и не иска да запали.Оставих я да поизстине сложих стария датчик трудно но запали гледам зад колата мъгла не се стои от синьо-бял пушек
КЪДЕ СБЪРКАХ

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Какъв клапан сложи?
При мен това заглъхване се получаваше от импулсен датчик, колянов вал.
- zamer27
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 318i
- Мечтае да кара: BMW E90
Имах същия проблем с този датчик преди няколко месеца-колата беше адски мудна,смених датчика-майстора ми предложи китайско менте за около 80-100 лв или оригинал-200 лв;сложих оригиналния и разликата беше неземна-колата полудя и си върви както трябва.Според мен залагайте на оригиналното.
- konstantin3443
- Потребител
-
Здравеите искам да попитам имам проблем с колата а тя е БМВ 316 е46 2002г Велветроник карах ч на диагностика и ми показва 4е имам пробем при разпределителняа вал както си карам и като ч срачкам гасне или прекасне в пове4ето случаи прекасва свалях дачиците замерихме ги всичко е на 6 ако може някои да ми помогне или даде савет благодаря !
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
konstantin3443 написа:Здравеите искам да попитам имам проблем с колата а тя е БМВ 316 е46 2002г Велветроник карах ч на диагностика и ми показва 4е имам пробем при разпределителняа вал както си карам и като ч срачкам гасне или прекасне в пове4ето случаи прекасва свалях дачиците замерихме ги всичко е на 6 ако може някои да ми помогне или даде савет благодаря !
Колега, датчиците се проверяват на колата, на работещ двигател. Ако се наложи замяна- само оригинален, нов или втора ръка, за да си спестиш някои неприятни изживявания..
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Колеги възможно ли е нов оригинален датчик от магазина да бъде със заличен номер и марка на него или ще е менте?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
georgi_1986 написа:Колеги възможно ли е нов оригинален датчик от магазина да бъде със заличен номер и марка на него или ще е менте?
От Дилър - Не,от друг магазин,да но само марката а не всичко
Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Колеги възможно ли е нов оригинален датчик от магазина да бъде със заличен номер и марка на него или ще е менте?
В Nicycar Пловдив ми сложиха изходящ датчик разпределителен вал със заличена марка,но номера си стоеше.Незнам дали се водят дилър,но знам със сигурност,че обслужват гаранционни автомобили от групата на BMW AG.Аз останах доволен от свършената от тях работа,както и от самия заменен компонент.От магазин не ти препоръчвам да купуваш подобен датчик.Ако ще взимаш такъв то поне да бъде от сервиз в,който ще ти дадат гаранция.
Весела година.
Drive the emotion
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Колеги, вчера за проба откачих куплунга от датчика на
разпределителния вал като очаквах някаква промяна
в работата на мотора, но уви нищо не се промени на
празен ход. Угасих я, после завъртях и си запали както
всеки път. В движение също не мога да установя някаква
разлика към по лошо, дори ми се стори че при потегляне
тръгна малко по бодро. Мотора е М43ту, 105 кончета.
Чека на контакт си свети, при запалване след секунда гасне.
Почти съм убеден, че датчика е умрял и то отдавна. Ако се
навия да го сменя, мисля да е HELLA . Някой знае ли със сигурност
кой е ОЕМ производителя на този датчик, или който го е сменял
с неоригинал какво е сложил, и евентуално някакви отзиви.
На празен ход не клати обороти с откачена букса, нито прекъсва
в движение.
разпределителния вал като очаквах някаква промяна
в работата на мотора, но уви нищо не се промени на
празен ход. Угасих я, после завъртях и си запали както
всеки път. В движение също не мога да установя някаква
разлика към по лошо, дори ми се стори че при потегляне
тръгна малко по бодро. Мотора е М43ту, 105 кончета.
Чека на контакт си свети, при запалване след секунда гасне.
Почти съм убеден, че датчика е умрял и то отдавна. Ако се
навия да го сменя, мисля да е HELLA . Някой знае ли със сигурност
кой е ОЕМ производителя на този датчик, или който го е сменял
с неоригинал какво е сложил, и евентуално някакви отзиви.
На празен ход не клати обороти с откачена букса, нито прекъсва
в движение.
- pApit0
- Потребител
-
- Кара: e46 318i n42b20
- Детайли за колата: e46 318i n42b20 143 h.p.
Здравейте колеги .. и при мен излезе този проблем ,като я засякох за грешки ми изкара MISFIRE на първи цилиндър (грешката я чета от телефона през bluetoot модул ,а не със специализиран софтуеър и кабел)... смених свещи и бобина и проблема си остана ... като дам рязко газ на студен старт ми изкарва грешка чек енжин пресвятка 30тина секунди и изчезва ,след това с четеца показва грешка на първи цилиндър MISFIRE ... дали може това да е от този датчик разпределителен вал , колата и мерих компресията днес всичко е в норми ... на студен старт при подаване на рязко газ колата прекъсва в ниските обороти и след 2500 се изстрелва ... смених свещи и 2 бобини и проблема си остана и като изчетох форума мисля ,че проблема ми е в този датчик разпределителен вал.
ПС1: преди малко пак направих тест на студен старт ... колата вървеше добре , без прекъсване ... по принцип ми го правеше когато карам в ниските около 1500 оборота и като подам повече газ прекъсва до към 2300об. и след това потегля.
ПС1: преди малко пак направих тест на студен старт ... колата вървеше добре , без прекъсване ... по принцип ми го правеше когато карам в ниските около 1500 оборота и като подам повече газ прекъсва до към 2300об. и след това потегля.
- pApit0
- Потребител
-
колеги току що направих пореден тест на студен старт ... запалих колата и потеглих ... на 1ва настъпих газта и колата се изстреля ОК нямаше прекъсване ... на 2ра предавка от 1500 оборота настъпих и до 3000 нямаше прекъсване и така ОК но това още на студен мотор ... след като минах 1.5км , колата още не беше загряла до и започнаха отново същите проблеми ... от около 1500 оборота при настъпване на рязко педала на газта ДО ПОЛОВИНАТА САМО и колата започва да се замисля и прекъсва , просто не върви ! ... на 2500 оборота същата работа но по малко е изразен проблема понеже оборотите са други и пак не върви а прекъсва и така я тествах на 3500 оборота с рязко настъпване на педала и просто не се наема ... колата е e46 318i n42b20 мотор 143 коня ...
- pApit0
- Потребител
-
колеги днес на студен старт паля и не дъргжи обороти .. давам газ въобще не реагира само глъхне и гасне .. грешка пак на 1ви цилиндър misfire .. след загрят двигател и изчистване на грешките няма проблеми но ми прави впечетление при рязко подаване на газ на място първо падат оборотите леко приглъхва и тогава се форсира .. в движение има леко замисляне пък ... има ли датчик на газта от койти мож да е при мен проблема или може да е дебитомер
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3