ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E30

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от Galinov » 02 Яну 2012, 14:21

Благодаря че ми каза! Карам е30 от скоро и не разбирам много...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Яну 2012, 14:40

Galinov написа:никой ли не знае какво е това... Като го развия има нещо като датчик... (говоря за това черното зад сероапарата)

Там зимно време се сипва ракия и след 5 минути имаш греяна ракия :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Торук Макто » 03 Яну 2012, 1:32

Всички сте много отворени, ама не се сещате (с изключение на двама), че чиляка пита за казанчето за спирачна течност. Просто в снимката му е позиционирана в център диагностичната букса, а той малко обърка "пред" и "зад" сервото. Иначе сте осведомени много и вместо да търсите малоумщина и да й се нахвърляте като койотчета, можеше да се замислите какво, аджеба, се опитва да попита. Маняци. :mhihi:
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"

Аватар
Кара: Само BMW
Мечтае да кара: e30 M - POWER
Детайли за колата: Ненормални

Мнение от Bawarco » 03 Яну 2012, 1:59

Торукчо :dummy:

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 03 Яну 2012, 10:22

Торук Макто написа:Всички сте много отворени, ама не се сещате (с изключение на двама), че чиляка пита за казанчето за спирачна течност. Просто в снимката му е позиционирана в център диагностичната букса, а той малко обърка "пред" и "зад" сервото. Иначе сте осведомени много и вместо да търсите малоумщина и да й се нахвърляте като койотчета, можеше да се замислите какво, аджеба, се опитва да попита. Маняци. :mhihi:

:arrow:
Galinov написа:никой ли не знае какво е това... Като го развия има нещо като датчик... (говоря за това черното зад сероапарата)

баш си пита за това зад серво апарата ... а Аджаба става дума за евро буксата :bchug:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 03 Яну 2012, 17:57

Здравейте колеги, първо за много години.

Преди няколко вечери ми се наложи да карам в супер гнусно време и като стигнах по капака снега беше придобил следния вид. И ми стана интересно от какво са се появили тези ленти дето се е размразил снега. Безумно тъп въпрос, ама ме разгложди докато си е пиех "Валентинса" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

100_4344.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i & 520i

Мнение от NaKi4_pZ » 03 Яну 2012, 18:36

Имаш подгрев на тавана :mhihi: :mhihi:
Размразило се е точно там къде са свързани два детайла(тавана и някоя греда) но не знам защо.Често го забелязвам на предните капаци на колите.Предполагам че другото пространство не е размразено защото има нещо като въздушен джоб и е по-студено :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 04 Яну 2012, 16:15

NaKi4_pZ написа:Имаш подгрев на тавана :mhihi: :mhihi:
Размразило се е точно там къде са свързани два детайла(тавана и някоя греда) но не знам защо.Често го забелязвам на предните капаци на колите.Предполагам че другото пространство не е размразено защото има нещо като въздушен джоб и е по-студено :dunno:

Там са оребренията на тавана, а по тях няма налепена изолационна вата...което пък от своя страна доказва, че ватата си върши работата и изолира топлината от купето.

Доказахме, че топлоизолира, сега някой да докаже, че шумоизолира?
Хайде bmwpower мит бъстери :weed: :weed: :weed:
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 04 Яну 2012, 16:50

Еми махни я и ще усетиш :mhihi: махни си и мокета и пак ще усетиш и така :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 06 Яну 2012, 16:06

Здравейте и за много години
Аз да питам за следното разглобявах си шибидаха на Е30-та ама преди повече от година тя премина праз бая гаражи и сега като дойде време да я сглабям и подготвям частите за шибидаха намерих само една пластина номер 5 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2 ... ting_roof/ въпроса ми е дали е само една или бяха две,защото аз иам една а за отпред седи онзи механизъм,който като отвориш люка и се показва едно като перо да не влиза директно въздуха в купето и то се захващаше май точно там където е номер 5

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 08 Яну 2012, 0:52

И аз имам едно малко въпросче относно Гетраг 260 и някакво виене на 2-ра. :)

Ситуацията е следната - например карам си на 3-та или някоя друга скорост, няма значение. Но намалявам и решавам да включа втора. Натискам съединителя и веднага като я включа чувам едно затихващо виене. При други условия може и пак да вие, но не мога да го чуя, заради шума от двигателя. Кажете от какво е, да я направя преди да е хвърлила кости. :mhihi: Не е от дифа, нещо от скоростите си е, само на 2-ра ми го прави. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 08 Яну 2012, 2:10

alpina-ma6inata написа:И аз имам едно малко въпросче относно Гетраг 260 и някакво виене на 2-ра. :)

Ситуацията е следната - например карам си на 3-та или някоя друга скорост, няма значение. Но намалявам и решавам да включа втора. Натискам съединителя и веднага като я включа чувам едно затихващо виене. При други условия може и пак да вие, но не мога да го чуя, заради шума от двигателя. Кажете от какво е, да я направя преди да е хвърлила кости. :mhihi: Не е от дифа, нещо от скоростите си е, само на 2-ра ми го прави. :)

синхронизатор :winky:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 09 Яну 2012, 11:48

-
Последна промяна M10 на 11 Яну 2012, 1:16, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30, E46

Мнение от vankata8384 » 10 Яну 2012, 1:51

Е30-та е троен стоп 89'' набор. Защо на бронята отпред, където са мигачите около тях, отляво и отдясно имам една лайсна, а на никоя друга Е30-ка не съм я виждал. На другите 30-ки е без лайсна и седи леко навътре бронята, а на мойта с лайсната седи навън. Това се отнася и за задната броня с изключение на мигачите.

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 10 Яну 2012, 2:58

Ми тея с вдлъбнатото брони са М техник 2. Напиши в google е30 m tech 2 и плакни очи.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30