Иконка с акумулатор

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Иконка с акумулатор

Мнение от peters75 » 30 Дек 2011, 18:05

Здравейте,всички.Тази сутрин при подаване на контакт,преди да запаля ми светна жълт акумулатор на малкото дисплейче.Изгасна без да бъде съпроводено със съобщение.След това нямаше нищо и при проверката за съобщения.Колата я карам рядко в последно време-един път в седмицата за половин един час.Не беше палена цяла седмица.Трябва ли да предприема нещо според запознатите...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: Иконка с акумулатор

Мнение от Emooo » 30 Дек 2011, 18:13

Карай повече да се зареди акумулатора и я дръж на топло :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peters75 » 30 Дек 2011, 18:15

Тя си живее в гараж.Притеснява ме да не е тръгнал акумулатора или само се е разредил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 30 Дек 2011, 18:35

Ако почнеш да виждаш тая икона лятото тогава се притеснявай.
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 01 Яну 2012, 23:19

peters75 написа:Тя си живее в гараж.Притеснява ме да не е тръгнал акумулатора или само се е разредил.

Купи си едно зарядно от Практикер за 60-80 лв. и си го включвай веднъж в месеца да ти държи акумулатора в добро здраве. Особено и точно понеже я караш рядко и на къси дистанции.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peters75 » 02 Яну 2012, 19:57

da6ip написа:
peters75 написа:Тя си живее в гараж.Притеснява ме да не е тръгнал акумулатора или само се е разредил.

Купи си едно зарядно от Практикер за 60-80 лв. и си го включвай веднъж в месеца да ти държи акумулатора в добро здраве. Особено и точно понеже я караш рядко и на къси дистанции.

Зарядно имам и точно по този повод мислих да попитам дали е добър вариант да го зареждам без да откачам клемите.Някак си не ми се иска да ги откачам,да не светнат после лампи и да настройвам всичко наново.Ако е проблем за електрониката на колата,кажете ми да не прецакам някоя "кутийка"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 02 Яну 2012, 20:00

peters75 написа:
da6ip написа:

Зарядно имам и точно по този повод мислих да попитам дали е добър вариант да го зареждам без да откачам клемите.Някак си не ми се иска да ги откачам,да не светнат после лампи и да настройвам всичко наново.Ако е проблем за електрониката на колата,кажете ми да не прецакам някоя "кутийка"

Дори само за възможността нещо зарядното да се прецака и да подаде по-високо напрежение и да ти изпържи цялата кола си заслужава да си откачиш акумулатора.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peters75 » 02 Яну 2012, 20:32

Emooo написа:
peters75 написа:
da6ip написа:
peters75 написа:
Дори само за възможността нещо зарядното да се прецака и да подаде по-високо напрежение и да ти изпържи цялата кола си заслужава да си откачиш акумулатора.

Тази причина е достатъчно убедителна.А ако го разкача после какво следва и каква е процедурата?

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 02 Яну 2012, 20:47

Зареждане с интелигентни зарядни става чрез клемите в двигателния отсек! Никакво разкачане на нищо не се прави. Така не стресирате "тъпия" IBS дето иска да знае всичко и за всичко си пази статистика и история... Има писано по темата в 5series форума. Аз бих заложил на зарядно CTEK Multi MXS 5, 7 или дори 10 - BMW ползват точно такива (само си слагат логото) или BOSCH C3, C7. Незнам обаче на големите дизели с повече електроника и модули им е много тежко зимата. Акомулаторите им се взима здравето с тоя брутален стартов ток дето го дърпа дизеляка, а ако има предимно градско с много пали/гаси става страшно.
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 03 Яну 2012, 1:05

От две години и половина го зареждам акумулатора (в периоди със само градско на къси разстояния) с интелигентно зарядно "Einhell" или нещо такова от Практикер, само през клемите в двигателния отсек. Още нищо не се е изпържило.

Ако сега купувам зарядно, бих заложил на това което предлага лудото пиле.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Яну 2012, 1:12

Варианта със зареждане без откачане на клемите става.Но има едно но.Сегашните скапани зарядни повечето са без трансформатор вътре тоест има шанс ако изгърми да убие нещо по електрониката.Ако се взема зарядно най добре е такова с понижаващ траф.Познават се че тежат доста повече от другите и са по скъпи обикновено.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Назад към Е60/Е61