Странно загряване.
Модератор: Технически модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Странно загряване.
Stanchev написа:ddddk написа:Stanchev написа:Докато е студена колата стисни големия маркуч входа към радиатора и се заслушай в капачката на разширителя дали съска....
Може ли да кажеш, ако съска какво значи и обратно, ако не съска какво значи?
ако съска, значи гумата на капачката не уплътнява в гърловината на казанЯ, понеже най-отгоре челно има един ръб от отливката и такива чалъми ми е въртял, че бях се вкарал в чудо с това доливане по 50мл на седмица, че не е истина... препилване с финна пиличка + нова оригинална капачка и разход на антифриз = 0.
отделно ако не ляга добре, не може да направи нужното налягане и си грее при смачкване на гаД-та
ако не съска, значи затваря добре
Колега Станчев,
Първо благодаря за информацията.
Много се зарадвах, че може всичко да е толкова бял кахър.
Но нещо не получается так точна

Моля да видиш приложената снимка:

Значи:
Капачката не уплътнява по (1), а по (2)

Като натискам маркуча (3) се чува съскане много ясно, но не е от капачката, а от зоната (4). Но там няма нито омазняване, нито изцапано, нито засъхнало бяло, нито църка нещо като стискам маркуча... Абе направо чисто и сухо като ново

Луда работа

Ще помоля за още съвети

Поздрави,
Д

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Само да подметна нещо тука в темата. Задължително като си сменяте термостат/водна помпа си купувайте нови О пръстени и то ОРИГИНАЛНИ. Щото като сменях термостата имаше към него нов О-пръстен и течеше
А към Дамян(чо), ако от там съска може скобата да е прецакала маркуча и да тече под нея
Изобщо не трябва да се чува съскане при този маркуч.
Още нещо, което съм забелязал. Като се препълни системата за охлаждане се получава надуване на маркучите. Не знам защо, но поне при ТДС-а е така. Тъй че внимателно си пълнете на студено да е до чертата и така.
Дано накрая се разнищи тази загадка и да се почерпим

А към Дамян(чо), ако от там съска може скобата да е прецакала маркуча и да тече под нея

Още нещо, което съм забелязал. Като се препълни системата за охлаждане се получава надуване на маркучите. Не знам защо, но поне при ТДС-а е така. Тъй че внимателно си пълнете на студено да е до чертата и така.
Дано накрая се разнищи тази загадка и да се почерпим

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз моя проблем с надуването на маркучите го реших (макар и може би временно) като завивам капачката на казанчето без много сила.Преди я завивах с максимална сила и маркучите бяха камък дори с малко каране.Цаката е да улучиш това положение,при което хем да изпуска налягането,хем да не протича антифриз
Иначе най-вероятно си иска отваряне и гледане

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
bat_gosho написа:Аз моя проблем с надуването на маркучите го реших (макар и може би временно) като завивам капачката на казанчето без много сила.Преди я завивах с максимална сила и маркучите бяха камък дори с малко каране.Цаката е да улучиш това положение,при което хем да изпуска налягането,хем да не протича антифриз![]()
Е и аз карах така дълго време и накрая роди на магистралата. Това не е решение при надути маркучи или ако е такова е за мн кратко време.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Проблема отстранен.
Капачка на радиатора.
Капачка на радиатора.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Супер!
Айде и аз ще бягам за капачка и за нов маркуч и скоба нова, да видим дали ще ми излезе късмета
Айде и аз ще бягам за капачка и за нов маркуч и скоба нова, да видим дали ще ми излезе късмета

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
ddddk написа:Супер!
Стискаме палциии това да е проблема Дамяне

52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4