Теч на нафта изпод помпата М21Д24
Модератор: Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Теч на нафта изпод помпата М21Д24
Здравейте,
Миналата седмица се появи теч на нафта изпод помпата, колата почна да пали трудно, а в Събота отказа да запали.
1. Направи ми впечатление, че след като се даде на контакт, електро-магнитния клапа на помпата почва да щрака многократно. Имам изведено копче на таблото за директен "+" на клапана - така я купих. Та в момента на клапана има 2 кабела. Като махна директния "+" на контакт или на стартер не се случва нищо. Като сложа само "+" с копчето, клапана щтраква само 1 път - както трябва да е, но колата не пали. Като сложим двата, почва да отваря и затваря многократно и колата не пали. Какви ли тоци се мешат и какво не е в ред? Има ли бушон или реле за тая помпа, освен бушон 11 - 7.5А който е здрав?
2. Отвих тръбите на дюзите и нафта до тях не стига, не тече при въртене на стартер.
3. Теча отдолу е голям - не капе, а се стича когато върти стартера.
Реших, че са уплътненията на ГНП. Тъй като теча е отдолу, а досега не съм я барал тая помпа реших да я сваля и да я занеса да и сменят уплътненията. Свалих я обаче видях, че отдолу има някъв датчик с кабел. В момента се чудя дали може да тече от този датчик и дали ще е грешка се бара ГНП-то?
Реално има ли връзка между цъкащия клапан и тоя теч? За какво е този датчик?
Моля Ви за мнения.
Двигателя е м21, чист дизел с електронна помпа. Публикувах същата тема и в Е30, защото наистина е спешно... Благодаря!
Миналата седмица се появи теч на нафта изпод помпата, колата почна да пали трудно, а в Събота отказа да запали.
1. Направи ми впечатление, че след като се даде на контакт, електро-магнитния клапа на помпата почва да щрака многократно. Имам изведено копче на таблото за директен "+" на клапана - така я купих. Та в момента на клапана има 2 кабела. Като махна директния "+" на контакт или на стартер не се случва нищо. Като сложа само "+" с копчето, клапана щтраква само 1 път - както трябва да е, но колата не пали. Като сложим двата, почва да отваря и затваря многократно и колата не пали. Какви ли тоци се мешат и какво не е в ред? Има ли бушон или реле за тая помпа, освен бушон 11 - 7.5А който е здрав?
2. Отвих тръбите на дюзите и нафта до тях не стига, не тече при въртене на стартер.
3. Теча отдолу е голям - не капе, а се стича когато върти стартера.
Реших, че са уплътненията на ГНП. Тъй като теча е отдолу, а досега не съм я барал тая помпа реших да я сваля и да я занеса да и сменят уплътненията. Свалих я обаче видях, че отдолу има някъв датчик с кабел. В момента се чудя дали може да тече от този датчик и дали ще е грешка се бара ГНП-то?
Реално има ли връзка между цъкащия клапан и тоя теч? За какво е този датчик?
Моля Ви за мнения.
Двигателя е м21, чист дизел с електронна помпа. Публикувах същата тема и в Е30, защото наистина е спешно... Благодаря!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Теч на нафта изпод помпата М21Д24
Сваляй смело и прави помпата. Този датчик си има букса, и докато колата не е на контакт, няма да се отчете нищо, ако ще и на челна стойка да палиш 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-

Номер 13 - Solenoid valve for injection adjuster
Четох, че това е клапан и че може да тече и от него. Няма смисъл да барам ГНП ако тече само от там. Кажете ми за релетата, ако някой знае.... Помпата е свалена принципно.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, на този клапан трябва да има някакви уплътнения. Огледай го добре и ако капе от него-дейсвай.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Тва командва момента на впръскване получавайки сигнал от ДДЕ ама ако тече оттам и от другаде ще текне тъй и тъй е свалена да се сменят всички уплътнения хич не се замисляй.
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
ремонтния комплект е 15 лв.за около30-40 минути можеш да си ги смениш сам.търси комплекта в бош или те ше ти кажат каде.две помпи правих преди година внимаваи като събираш главата на тръбичките където влизат. има пружинки ..
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
zaharin3 написа:ремонтния комплект е 15 лв.за около30-40 минути можеш да си ги смениш сам.търси комплекта в бош или те ше ти кажат каде.две помпи правих преди година внимаваи като събираш главата на тръбичките където влизат. има пружинки ..

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Водих я на дизелджия само помпата и сменха всичко уплънения за 80 кинта. Монтирахме я преди 30мин. ама не иска да запали. Теч няма, но и нафта до дюзите няма... Електро магнитния клапан цъка, ама няма паленка. Нещо релета, бушони да погледна, ама съм зле с ел. инсталациите. Хич не ги знам. Бихте ли ми препоръчали някой, който да види тоците?
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Да няма въздух
Помпата в резервоара как е 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
За 3-ти път я зацепвам сам и мисля, че наред, дори и да не е пак трябва да идва нафта до дюзите. Има ръчна помпа за подкачване над филтъра, а ел. помпата има винт за обезвъздушаване, та махам винта помпам на ръка и нафта цика от ел. помпата. Схемата ще е в електромагнитния клапан или в тока към ГНП. Как мога да проверя релетата и кое е в случая това което ми трябва?
Благодаря ви за коментарите.
Благодаря ви за коментарите.
KPETEH написа:Водих я на дизелджия само помпата и сменха всичко уплънения за 80 кинта. Монтирахме я преди 30мин. ама не иска да запали. Теч няма, но и нафта до дюзите няма... Електро магнитния клапан цъка, ама няма паленка. Нещо релета, бушони да погледна, ама съм зле с ел. инсталациите. Хич не ги знам. Бихте ли ми препоръчали някой, който да види тоците?
щом клапана цъка и имаш нафта в резервоара,а не излиза на дюзите е много вероятно да е счупил оста(ако плочката не е зацепена правилно).
Дъно да съм лош пророк,но свали плочката да видиш какво е положението вътре.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Току що бях долу при колата. Махнах клапана и напомпах ръчната помпа. Нафта се появи на клапана. После го затворих без елемента който затваря и врътнахме на стартер и пак няма нафта на дюзите и изходите на помпата. Мерих ток на тфа при резервоара и има. Къде да погледна за тази ос? След като са сменявали уплътненията, възможно ли е да не се види тази ос. Би ли ми обяснил кое да развия за да видя?
свали се плочката и виж в долната част на помпата дали всичко е наред.по точно оста която се върти и влиза в хидрвличната глава(чугуненото нещо ,на което се намира клапана и изхода за тръбичките)...има и тема със снимки
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4