Компресор за климатика, работи ли зимата ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
Компресор за климатика, работи ли зимата ?
Търся да си купя е39ка и попаднах на една, на която не и се включваше компресора на климатика. Най-вероятно защото фреона е под минимума, но дори и да не беше, климатроника може ли да изстудява през зимата?
Мерси за помощта
Мерси за помощта

- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Re: Компресор за климатика, работи ли зимата ?
Бих те посъветвал следното: Покаряй я малко (ако е възможно) на парно докато се стопли вътре в купето и след това спри изчакай малко и превключи на климатик и му задаваш минимума (16 градуса и на 2-те зони). Не знам доколко е полезно/вредно това действие за колата, но друг начин за тестване не се сещам. Просто зимно време в купето без да е работила известно време парното няма как да има над 16 градуса и няма да се включи вероятно климатика въобще.
При мен беше по-лесно като я купувах - беше топло но се оказа с изгорял ветилатор пред радиатора на климатика който не е никак евтин така че това е още нещо което трябва да се гледа. След като поработи 5-10 мин трябва да се завърти, за зимата не съм сигурен заради външната температура.
При мен беше по-лесно като я купувах - беше топло но се оказа с изгорял ветилатор пред радиатора на климатика който не е никак евтин така че това е още нещо което трябва да се гледа. След като поработи 5-10 мин трябва да се завърти, за зимата не съм сигурен заради външната температура.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
motg написа:Търся да си купя е39ка и попаднах на една, на която не и се включваше компресора на климатика. Най-вероятно защото фреона е под минимума, но дори и да не беше, климатроника може ли да изстудява през зимата?
Мерси за помощта
Може цъкаш на бутона със снежинката и включва компресора.Разликата между климатик и климатроник е както при климатика във дома, инвертор или обикновен...
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Niko88 написа:motg написа:Търся да си купя е39ка и попаднах на една, на която не и се включваше компресора на климатика. Най-вероятно защото фреона е под минимума, но дори и да не беше, климатроника може ли да изстудява през зимата?
Мерси за помощта
Може цъкаш на бутона със снежинката и включва компресора.Разликата между климатик и климатроник е както при климатика във дома, инвертор или обикновен...
колега, май изобщо си нямаш и на идея как работи инверторен климатик. няма ама почти нищо общо с климатроника в колата.
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Niko88 написа:Може цъкаш на бутона със снежинката и включва компресора.Разликата между климатик и климатроник е както при климатика във дома, инвертор или обикновен...

Човека пише много бързо и се обърка

Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

Stennli написа:Niko88 написа:Може цъкаш на бутона със снежинката и включва компресора.Разликата между климатик и климатроник е както при климатика във дома, инвертор или обикновен...
![]()
![]()
![]()
Човека пише много бързо и се обърка
Що бе първото изречение е вярно , потвърждавам , включва снежинката и вентилатора климатичния трябва да включи пък вътре нека си стои на топло, пак тръгва .
- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
Приемам, че независимо от външната температура, климатроника може да изстудява въздуха в колата, посредством включения компресор? 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
не го приемай така мисля при температури под 3 градуса на въздуха не включва компресора
Барай шишарката Минкеее ....
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
NAPSTERS написа:Niko88 написа:motg написа:Търся да си купя е39ка и попаднах на една, на която не и се включваше компресора на климатика. Най-вероятно защото фреона е под минимума, но дори и да не беше, климатроника може ли да изстудява през зимата?
Мерси за помощта
колега, май изобщо си нямаш и на идея как работи инверторен климатик. няма ама почти нищо общо с климатроника в колата.
Неговоря кой как работи имах предвид принципа на климатика и климатроника...
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Тука некви яки бисери се сипят
Инвертори и тн.
Не съм си правил тестове но според мен при външна под 16 градуса компресора въобще не трябва да зацепва, а температурата в купето играе роля при автоматичен режим на климатроника за да си прави неговите си бъзикни кога колко силно да духа

Не съм си правил тестове но според мен при външна под 16 градуса компресора въобще не трябва да зацепва, а температурата в купето играе роля при автоматичен режим на климатроника за да си прави неговите си бъзикни кога колко силно да духа

- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
С която и да е програма за диагностика на БМВ има опция за ръчно задействане на компресора.
ИНПА например
Така може да се пробва дали работи поне...
ИНПА например

- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
e39 FEN написа:Тука некви яки бисери се сипятИнвертори и тн.
Ааааиди бе моя защо тръгня оня ден на 10тина градуса
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Компресора не се включва, ако температурата е под 3 градуса или ниско налягане в системата
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Retrofit написа:Компресора не се включва, ако температурата е под 3 градуса или ниско налягане в системата
ТОЧНО ТАКА
14 мнения
• Страница 1 от 1