Великата марка Орел
Модератори: mitaka7, Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Великата марка Орел
Един приятел си купи преди около месец клапанова Вектра.
Колата беше слънце, 4х4, климатик, борд пс, пълен ел. пакет, подгряване, АБС, добра визия, абе кола слънце.
Какво се случи обаче:
Немското чудо опел няма блокировка на скоростите ако случайно объркаш в бързината и вместо трета вкараш първа или ако има на въпросната кола някой я е преебал преди той да я купи.
На светофара момчето решава да се изкефи и да се изръчка и от 5500rpm на втора вместо трета връща първа. Това което може да се чуе от мотора в този момент е много страшно повярвайте
Сега всичко е наред само един основен и колата става слънце
Колата беше слънце, 4х4, климатик, борд пс, пълен ел. пакет, подгряване, АБС, добра визия, абе кола слънце.
Какво се случи обаче:
Немското чудо опел няма блокировка на скоростите ако случайно объркаш в бързината и вместо трета вкараш първа или ако има на въпросната кола някой я е преебал преди той да я купи.
На светофара момчето решава да се изкефи и да се изръчка и от 5500rpm на втора вместо трета връща първа. Това което може да се чуе от мотора в този момент е много страшно повярвайте

Сега всичко е наред само един основен и колата става слънце

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Някой беше поствал линк със снимки на подобна случка с Хонда обаче. Можеше да се види и какво е останало вътре в двигателя
На мен пък едни авери тук ми разправяха как са прецакали някво Форд-че по подобен начин, но на по-високи предавки - по техните думи от около 6000 оборота на 5-та свалят на 4-та с цел (забележете) по-бързо изпреварване 

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Става ли някой да обясни за тази блокировка и какво точно става ако я нямаш и направиш белята. При кои коли и я има и как се разбира?
Или дайте някое сайтче да се образовам по тази тема. Мерси 

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Аз съм виждал по нета М3 счупено по този начин, за какви блокировки става въпрос наистина? Ако шофьора не знае какво прави, на всяка кола може да се случи. Двигателя може да отреже газта като стигнеш до червената зона, обаче като си вече там и минеш една или повече предавки надолу просто няма какво да го спаси.
- Nasti
-
-
На мойта кола неможе да вкараш по-ниска предавка ако си с по-висока скорост от определената за тази предавка.
Демек ако съм с 80км/ч немога да върна първа просто има нещо което пречи на скоростния лост да си влезе в леглото.
Ако напъна с много сила, хъркат синхронизатори това онова, абе ясно ти става че не си за там
Демек ако съм с 80км/ч немога да върна първа просто има нещо което пречи на скоростния лост да си влезе в леглото.
Ако напъна с много сила, хъркат синхронизатори това онова, абе ясно ти става че не си за там

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Ми ако пуснеш съединителя рязно разбирасе че ще стане белята
Същата работа спиране с скоростите леко полусъединителче и след туи пускаш Ко да го напраим че не може да кара кола твоя човек 

как пък е вкарал първа верно
ама то от опел всичко можеш да очакваш
аз на мойта като се движа съвсем бавно примерно 10-15 км. първа изобщо не иска да влиза не можеш да я вкараш
иначе от 4 на 3 съм правил един два пъти без да искам вместо 5 влиза си нормално двигателя изревава жестоко но си смъква оборотите нормално и после оставам само с жалното чувство по количката
:)
иначе нищо до сега да чукам на дърво
ама то от опел всичко можеш да очакваш

аз на мойта като се движа съвсем бавно примерно 10-15 км. първа изобщо не иска да влиза не можеш да я вкараш
иначе от 4 на 3 съм правил един два пъти без да искам вместо 5 влиза си нормално двигателя изревава жестоко но си смъква оборотите нормално и после оставам само с жалното чувство по количката

иначе нищо до сега да чукам на дърво
- Ich0
- младши ентусиаст
-
За първа да ! При всички коли, които съм "карал" (те не са много де) го има това - както каза naskoksan дори при скорост 15-20км/ч първа предавка не може да влезе. Трябва да си спрял или да се движиш едвам едвам, за да включиш първа.
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
До колкото знам такава блокировка НЯМА в предавателните кутии поне с които съм запознат!!!Блокировките предвидени в кутиите са само против включване на 2 предавки едновременно и самоизключването на предавките!!!Това че предавката не иска да влезе се дължи просто на това че разликата в скоростта на въртене на колелата е голяма и на синхронизаторите им трябва повече време да ги изравнят!!!Ако задържите лоста с лек натиск в положение към включване след извесно време предавката ще влезе,ако и тогава не влезе се прави двойно амбреиране!!!Така че никой не е застрахован от вкарване на 1-ва при 100-ако синхронизаторите са хубави си влиза и буталата стават любопитни и се показват!!!Така че ВНИМАВАИТЕ!!!!
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Nasti
-
-
ми след като не иска изобщо да стигне до леглото на предавката кво може да стане, нищо, пробвал съм

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3