Не пали ! Е46 318

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Re: Не пали ! Е46 318

Мнение от makaveli316 » 27 Дек 2011, 16:35

Иди да ти го измерят преди да го смениш за да си сигурен. И моя преди седмици беше сдал багажа и човека като го измери, показваше 12-13 волта, но после го измери с един друг уред и каза, че клетките са аут. Сложих друг и колата запали от раз.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 27 Дек 2011, 20:09

искам само да те попитам с оригиналния акумолатор ли си на бмв ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 27 Дек 2011, 22:39

И аз мисля , че е от акумулатора.
И на мен ми направи такава мизерия първата зима и сложих АЦ Делко и вече 4 години нямам ядове
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Мнение от olegvn » 28 Дек 2011, 18:01

И аз имах същия проблем и накрая видях , че проблема ми е в клемите :mhihi: явно бяха по-широки и не стягаха добре и трябваше да сложа по един кабел на - и + за да затегнат добре клемите и от тогава нямам проблеми с акумулатора...
Провери за утечка и пробвай както казаха колегите първо да го заредиш акумулатора :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i

Мнение от doganay » 16 Фев 2012, 0:18

Jujinio написа:Не можах да намеря проблем като моя в търсачката.Когато завъртя се чува само едно яко цъкане и нещо изключва.Стартера доли не се опитва...
Имате ли идея какво може да е станало?
Колата е Е46 318 бензин

и аз имам същия проблем и колата е същата, за 3ти път ми го прави тоя проблем. преди 2 седмици ми беше направил ,бутнахме колата и се запали, ходих на майстор измери акумулатора всичко беше наред.
мислихме че може да е от стартера, свалиха го и четките бяха здрави изчисти и пак го монтира за друг проблем не се сети майстора и от тогава две седмици карам на тези студени дни запаляше без проблем.
Днес карах колата изгасих и след 5 мин пак се качих и до там,няма никой! само се чува чък чък и нищо др. иначе клима и музиката работи всичко свети. Колега ако си решил проблема ,моля да кажеш как?
или други съвети? мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 16 Фев 2012, 1:07

doganay написа:
Jujinio написа:Не можах да намеря проблем като моя в търсачката.Когато завъртя се чува само едно яко цъкане и нещо изключва.Стартера доли не се опитва...
Колата е Е46 318 бензин

и аз имам същия проблем и колата е същата, за 3ти път ми го прави тоя проблем. преди 2 седмици ми беше направил ,бутнахме колата и се запали, ходих на майстор измери акумулатора всичко беше наред.
мислихме че може да е от стартера, свалиха го и четките бяха здрави изчисти и пак го монтира за друг проблем не се сети майстора и от тогава две седмици карам на тези студени дни запаляше без проблем.
Днес карах колата изгасих и след 5 мин пак се качих и до там,няма никой! само се чува чък чък и нищо др. иначе клима и музиката работи всичко свети. Колега ако си решил проблема ,моля да кажеш как?

Датчик колянов вал? Диагностика?
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doganay » 16 Фев 2012, 1:44

RaHzElChO написа:
doganay написа:
Колата е Е46 318 бензин

Датчик колянов вал? Диагностика?

утре ако успея да запаля колата ще я закарам на диагностика , възможно ли е проблема да е от този датчик?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Фев 2012, 10:54

Прди да си купиш датчици и тем подобни, си измери акумулатора, когато не иска да запали. Музиката ти върви, но това не гаранция, че всичко е наред с него. При умрели клетики и при къси растояния, акум. неможе да се зареди до толкова, че да държи и пада изведнъж. Кофтито при нас е, че алтернатора зарежда на 14В. и при включени консуматори, студено време, гарнирано с къси разстояния акумулаторите полека си заминават. Профилактично на 5-6 месеца е хубаво да се зареждат. Това дава гаранция за дълъг живот на акумулатора. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doganay » 17 Фев 2012, 0:51

vavilon написа:Прди да си купиш датчици и тем подобни, си измери акумулатора, когато не иска да запали. Музиката ти върви, но това не гаранция, че всичко е наред с него. При умрели клетики и при къси растояния, акум. неможе да се зареди до толкова, че да държи и пада изведнъж. Кофтито при нас е, че алтернатора зарежда на 14В. и при включени консуматори, студено време, гарнирано с къси разстояния акумулаторите полека си заминават. Профилактично на 5-6 месеца е хубаво да се зареждат. Това дава гаранция за дълъг живот на акумулатора. :yes:

С кабелите за ток запалих колата. на диагностика нищо не показва. май проблема е акумулатор.Благодаря. :|

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Фев 2012, 10:58

Ако смениш акумулатора и все още ти прави мизерии - свиркай да ти кажа кой е виновника (много вероятно е да е акумулатора все пак!)

Предишна

Назад към E46