Моля за съвет относно ремонт.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Моля за съвет относно ремонт.
Здравейте колеги!
Преди около 2 седмици се завъртях с колата и се блъснах в един паметник .Ще прикача няколко снимки по-надолу за да видите в какво състояние е колата.Общо взето Щетите не са много големи.Основно козметични и отдолу трябва да се види точно какво има скъсано.Това ,което ме притеснява по купето е задния калник .Понеже глупаците от пътната помощ ми го скъсаха ,защото се опитваха с лост да освободят гумата.Интересува ме този калник може ли да се оправи кадърно или да търся нов.Доста се поразрових и не успях никъде из форума и нета да открия заден калник и цена.Вратите така или иначе ще ги сменям.Другото ,което ме притеснява ,че е леко посукано и самото купе.Дайте някакви съвети относно ремонта,тъй като колата ми е със сантиментална стойност и предпочитам да си я оправя ,въпреки че ремонтът най-вероятно ще ми излезне поне 2000 лв .Хубавото е ,че по предницата абсолютно нищо не е ударено и не трябва да се прави.Благодаря предварително.Желая весели празници на всички!

Uploaded with ImageShack.us

Преди около 2 седмици се завъртях с колата и се блъснах в един паметник .Ще прикача няколко снимки по-надолу за да видите в какво състояние е колата.Общо взето Щетите не са много големи.Основно козметични и отдолу трябва да се види точно какво има скъсано.Това ,което ме притеснява по купето е задния калник .Понеже глупаците от пътната помощ ми го скъсаха ,защото се опитваха с лост да освободят гумата.Интересува ме този калник може ли да се оправи кадърно или да търся нов.Доста се поразрових и не успях никъде из форума и нета да открия заден калник и цена.Вратите така или иначе ще ги сменям.Другото ,което ме притеснява ,че е леко посукано и самото купе.Дайте някакви съвети относно ремонта,тъй като колата ми е със сантиментална стойност и предпочитам да си я оправя ,въпреки че ремонтът най-вероятно ще ми излезне поне 2000 лв .Хубавото е ,че по предницата абсолютно нищо не е ударено и не трябва да се прави.Благодаря предварително.Желая весели празници на всички!

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: Моля за съвет относно ремонт.
Като гледам подложката на номера вече е правена в сервиз
Щетите въобще не са козметични както си казал а са си вярно като за около 2000лв.Купето със сигурност (100%)няма усуквания.Заден калник ти е за смяна както и прага и няма да намериш цена освен втора на пазарлък защото не се предлагат автърмаркет. Общо взето две врати,панел заден,праг(+ пластмасовия),стоп и окачване задно ляво за нови на първо четене.Бронята може и да се спаси.Не е болка за умиране но не е и малко. 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
+ стъкла, вътре като гледам има изкочила възглавница, задното колело е доста усукано. И ако наистина това е 316 99г както си написал в профила си според мене изобщо не си струва.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
така е а и може части + труд да надхвърлят 2000.Той си знае как му е най-добре но принципно няма голям смисъл.Ако от каско може да се покрие нещо.... 

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
bogo_iliev написа:....,тъй като колата ми е със сантиментална стойност и предпочитам да си я оправя ,въпреки че ремонтът най-вероятно ще ми излезне поне 2000 лв .Хубавото е ,че по предницата абсолютно нищо не е ударено и не трябва да се прави.Благодаря предварително.Желая весели празници на всички!

не е чак толкова зле ударена колата,че да я оставиш

добре е, че отпред нямаш щети и най-важното е, че ти не си пострадал

пълно е с оферти на автоморги за части за е46.
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Абе честно казано отначало като слезнах и видях какво е станало ми идеше да си грамна главата в нея,но в последствие и на мен не ми се струва чак толкова зле.Смятам да си я оправя така или иначе,просто ме интересуваше дали ще може да се оправи кадърно.Защото прочетох доста теми из форума и гледах ,че на места са писани доста негативни мнения за блъснат заден калник.А що се отнася до задната гума,извита е така ,защото е скъсана една греда отдолу.Нз точно как се води.Дали е мост или т.н. нз как му е точно техническото наименование.Иначе да- 2 врати ,прагове,стоп,лайсни и броня + едно цялостно боядисване и 2 патрона за възглавниците.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Щетите вика не са големи!
Тая кола я нЕма половината, ако на т'ва му викате малки щети не искам да знам, какво за вас е смачкан автомобил. За мен е за Надин. Разпродавай на части, вземи си застраховката, ако имаш и си купи друг автомобил! А ако имаш специални екстри можеш да си ги запазиш.
Радвай се, че си здрав. Пали свещичка и гледай напред. Сантименталност към ламарини ... Боже!

Това е съвета ми
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
"половин кола я няма"
абе вие направо тотал я дадохте тая кола, 2 врати и рязане на 1 панел от некоя морга и после точково заваряване китец и боя, една полуоска и си я кара човека към кобра

абе вие направо тотал я дадохте тая кола, 2 врати и рязане на 1 панел от некоя морга и после точково заваряване китец и боя, една полуоска и си я кара човека към кобра

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Не си струва ремонта... и сумата ще е повече о 2000 лева. И както каза Вичо, ако това за вас са козметични щети тогава защо ги гледате толкова под лупи колите от автокъщите? Това си са сериозни щети за мен. Едва ли автокъщите биха се занимавали да взимат смляни коли, да ги оправят и после да ги продават
. Един съвет към колегата, колега виждам че си с шибедах, отвори го целия назад и нагоре и ако усетиш че нещо не е както трябва значи колата наистина е усукана и просто няма смисъл да се прави.

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
vicho написа:
Тая кола я нЕма половината
...колата на един приятел фейса 2004 г. ако я беше видял преди няколко месеца, как се беше смачкала след може би два пъти по тежък удар

сега е неузнаваема и се продаваше

сега новия и собственик си шпорка с нея и си свирка

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
BMW_1914 написа:сега новия и собственик си шпорка с нея и си свирка
от 10 кладенеца вода ще донесете само и само да сте прави! ми нека! прави сте! Колата е перфе!
2 кофи кит и е нов внос на Горубляне, пък се някой ке се преебе! Черно BMW, икономийка,

аз предпочитам да не си "свиркам" със (с)мазана кола! е36-цата ми задния панел беше правен целия отдясно, карал съм я с 245 км/ч и не трепваше, ама пак не ми беше комфортно като знам, че е мачкана и то яко

вие си знаете!

Весела Коледа!
п.с. автора - пали свещ, че гледам ръба баш към твоята седалка е отишъл

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
vicho написа::shock:
Щетите вика не са големи!
Тая кола я нЕма половината, ако на т'ва му викате малки щети не искам да знам, какво за вас е смачкан автомобил. За мен е за Надин. Разпродавай на части, вземи си застраховката, ако имаш и си купи друг автомобил! А ако имаш специални екстри можеш да си ги запазиш.
Радвай се, че си здрав. Пали свещичка и гледай напред. Сантименталност към ламарини ... Боже!![]()
![]()
![]()
Това е съвета ми
+1

Колата ударена сериозно.... ако питаш мен ако имаш някой друг лев настрани и имаш и каско и т.н огледай се за нещо здраво

п.п колата е ударена лошо и поправянето и няма да е лесно....
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Колата гаранция има мръднала геометрия, кой каквото ще да разправя!!!Всичките части може да си ги поръчаш нови от БМВ дилър, предлагат се с доставка от ** дни.Удара изобщо не е лек.При мен се получи подобен удар само че мен ме удари кола пак от същата страна и с частите които бяха 2-ра ръка+боядисването и труда беше 3100лв.Сменях 2-те врати,прага(металния заедно със средната колонка за да докараме геометрията точна),пластмасовия праг, боядисване на задния калник=3100лв.Сам си направи сметката дали си стува защото тази кола не струва повече от 5000лв в много добро състояние!!!
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Колата може да се направи, това е ясно ,невъзможни неща няма.. Но има целесъобразни и нецелесъобразни, в случая е второто. Разбирам да беше някое специално, наточено изпълнение иди доиди, но за 316 не си струва разправията, а и след обстоен оглед от тенекеджия, щетите могат да се окажат много повече от видимите.
Съвета от мен е да си вземеш парите от застраховката / нищо чудно да я изкарат тотал/, да продадеш колата на някой колега от форума който разпродава, или морга, или пък ти да си я разпродадеш на части и с общата сума от парите да се купиш нова кола.
Съвета от мен е да си вземеш парите от застраховката / нищо чудно да я изкарат тотал/, да продадеш колата на някой колега от форума който разпродава, или морга, или пък ти да си я разпродадеш на части и с общата сума от парите да се купиш нова кола.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Колега важното наистина е, че си здрав ... като гледам бетонния ъгъл в който си се ударил .. тенекии се купуват- не я мисли много
Весела Коледа с пожелания за по-нова и хубава
П.С : При страничен удар купето, е проектирано така, че да абсорбира енергията на удара ; т.е почти сигурно има усукване .

Весела Коледа с пожелания за по-нова и хубава

П.С : При страничен удар купето, е проектирано така, че да абсорбира енергията на удара ; т.е почти сигурно има усукване .
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2