Заключих си колата и ключовето останаха в багажника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
68 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Заключих си колата и ключовето останаха в багажника
Темата плаче за заключване, но ако някой не знае:
1. Двата ромбовидни ключа са еднакви, отключват и заключват механично и дистанционно вратите и багажника и палят колата, само механично жабката, само дистанционно капака на резервоара. Записани са в паметта на колата! /мисля, че в EWS/ под съответен номер, който се вижда с DIS.
2. Третият /пластмасов/ ключ отключва и заключва механично вратите и се носи напр. в портфейла /той щеше да спаси колегата chelebiikata.
3. Четвъртият ключ отключва и заключва механично и дистанционно вратите и пали колата, не отключва багажника и жабката, дава се напр. в хотел на пиколо да паркира или докара колата, без да открадне нещо от багажника или жабката.
Всичко това е описано в инструкцията за колата.
1. Двата ромбовидни ключа са еднакви, отключват и заключват механично и дистанционно вратите и багажника и палят колата, само механично жабката, само дистанционно капака на резервоара. Записани са в паметта на колата! /мисля, че в EWS/ под съответен номер, който се вижда с DIS.
2. Третият /пластмасов/ ключ отключва и заключва механично вратите и се носи напр. в портфейла /той щеше да спаси колегата chelebiikata.
3. Четвъртият ключ отключва и заключва механично и дистанционно вратите и пали колата, не отключва багажника и жабката, дава се напр. в хотел на пиколо да паркира или докара колата, без да открадне нещо от багажника или жабката.
Всичко това е описано в инструкцията за колата.
- pRoOf
- Потребител
-
- Кара: F11 530d xDrive LCI
Привет колеги. Днес ходих до Камор (ключа пристигна след 1 седмица
) и го взех. Интересното е,че ключа е малкият, черен и пластмасов, но ми казаха, че в него имало транспондер и ще мога дори да паля с него. ФАКТ - запали.
Въпроса ми е ще мога ли да прехвърля чипа в ромбоидна заготовка или направи ключ от ебай? И има ли как да се свърже с централното (май трябва да се добави в паметта на колата)?
Поздрави и весели празници.

Въпроса ми е ще мога ли да прехвърля чипа в ромбоидна заготовка или направи ключ от ебай? И има ли как да се свърже с централното (май трябва да се добави в паметта на колата)?

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Тогава поправям точка 2. в моя пост.
2. Третият /пластмасов/ ключ отключва и заключва механично вратите и пали и се носи напр. в портфейла /той щеше да спаси колегата chelebiikata/
2. Третият /пластмасов/ ключ отключва и заключва механично вратите и пали и се носи напр. в портфейла /той щеше да спаси колегата chelebiikata/
а на мен като ми е нестандартен ВИН-а как да си изкарам дубликата за всеки случай ?
П.С. ключарите и те ли взимат толкова за да ти направят дубликат на ключа за да може да пали не само откл.
П.С. ключарите и те ли взимат толкова за да ти направят дубликат на ключа за да може да пали не само откл.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
pRoOf написа:Привет колеги. Днес ходих до Камор (ключа пристигна след 1 седмица) и го взех. Интересното е,че ключа е малкият, черен и пластмасов, но ми казаха, че в него имало транспондер и ще мога дори да паля с него. ФАКТ - запали.
Ако не е тайна колега колко пари даде за този ключ?
- pRoOf
- Потребител
-
- Кара: F11 530d xDrive LCI
dido0o``` написа:pRoOf написа:Привет колеги. Днес ходих до Камор (ключа пристигна след 1 седмица) и го взех. Интересното е,че ключа е малкият, черен и пластмасов, но ми казаха, че в него имало транспондер и ще мога дори да паля с него. ФАКТ - запали.
88,80лв. и 1седмица време

Интересно е, че точно в този форум съм чел в по- стари теми за сервизният пластмасов ключ и там помня, че пишеше, че не може да пали колата. Ако някои от колегите пробва с неговият да запали ще съм благодарен (изниква въпроса дали предишният собственик не е махнал имобилайзера)
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
pRoOf написа:dido0o``` написа:pRoOf написа:Привет колеги. Днес ходих до Камор (ключа пристигна след 1 седмица) и го взех. Интересното е,че ключа е малкият, черен и пластмасов, но ми казаха, че в него имало транспондер и ще мога дори да паля с него. ФАКТ - запали.
88,80лв. и 1седмица време
Интересно е, че точно в този форум съм чел в по- стари теми за сервизният пластмасов ключ и там помня, че пишеше, че не може да пали колата. Ако някои от колегите пробва с неговият да запали ще съм благодарен (изниква въпроса дали предишният собственик не е махнал имобилайзера)
Трудно се маха имобилайзера на тази кола да не кажа, че е невъзможно да се прескочи по нормален начин единствено е със залепване на чипа около четеца и напрактика имобилайзер има.
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
pRoOf написа:Привет колеги. Днес ходих до Камор (ключа пристигна след 1 седмица) и го взех. Интересното е,че ключа е малкият, черен и пластмасов, но ми казаха, че в него имало транспондер и ще мога дори да паля с него. ФАКТ - запали.
Маи отново съм прав

Весели празници !

latrel написа:а на мен като ми е нестандартен ВИН-а как да си изкарам дубликата за всеки случай ?

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
В събота ми се случи на шега да ми заключат ключовете в багажника.
Добре че поне колата беше на сянка.
След 5 мин разглабяне , реших да извадя тонколаната и да дръпна ръчката за събаряне на седалката. Всичко излезна точно 20 мин , защото чаках да ми донесах ключе 8 за 3те винта на тонколоната . . .

След 5 мин разглабяне , реших да извадя тонколаната и да дръпна ръчката за събаряне на седалката. Всичко излезна точно 20 мин , защото чаках да ми донесах ключе 8 за 3те винта на тонколоната . . .

- alex4y
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318ci
Здравейте колеги! Преди няколко месеца и аз си заключих ключа в багажника благодарение на 3тия бутон и лошия ми навик (който веднага след случката си изкорених) да оставям ключа в багажника докато тярся нещо. И понеже живея в Англия а тук тоя вид ключарски услуги са доста скъпи, нов ключ от дилъра също, а и колата ми трябваше веднага, попаднах на най евтиния варянт за изваждане на ключа:
Чупите малкия стоп който е на капака на багажника (който е фар за мъгла и задна светлина) ляв или десен от който решите че ще ви е по удобно ако помните от коя страна сте оставили ключа. Аз в случая нямах голям избор от инструменти и използвах отверка за да махна пластмасовото стъкълце от рефлектора което падна много лесно понеже се беше отлепило наполовина, след това с клещи изстръгнах пластмасовия рефлектор барабар с пластмасата която държи крушките и я откачих от куплунга. Оттук остана да преодолея само кората на капака която седи отвътре, това става с някакъв твърд и дълъг прът. След като и кората се преодолее сте в багажника! Трябва ви само твърда дълга тел, фенерче и малко повече мерак и вадите ключа
После купувате ново стопче, или комплект 2 и лепите кората ако се е сцепила като при мен.
Ето ви и клипче макар и братушката не постъпва много интелигентно с чупенето
http://youtu.be/lQNcb-Rux28
Чупите малкия стоп който е на капака на багажника (който е фар за мъгла и задна светлина) ляв или десен от който решите че ще ви е по удобно ако помните от коя страна сте оставили ключа. Аз в случая нямах голям избор от инструменти и използвах отверка за да махна пластмасовото стъкълце от рефлектора което падна много лесно понеже се беше отлепило наполовина, след това с клещи изстръгнах пластмасовия рефлектор барабар с пластмасата която държи крушките и я откачих от куплунга. Оттук остана да преодолея само кората на капака която седи отвътре, това става с някакъв твърд и дълъг прът. След като и кората се преодолее сте в багажника! Трябва ви само твърда дълга тел, фенерче и малко повече мерак и вадите ключа

После купувате ново стопче, или комплект 2 и лепите кората ако се е сцепила като при мен.
Ето ви и клипче макар и братушката не постъпва много интелигентно с чупенето

http://youtu.be/lQNcb-Rux28
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Пластмасовия ключ си е напълно функционален. Отклюва и заключва всички ключалки и пали без проблем. Аз също имам и съм го пробвал. Казват му още плажен ключ. Лесно се съхранява в портфеил дори и в банските ако искате 

Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bigfinger написа:Пластмасовия ключ си е напълно функционален. Отклюва и заключва всички ключалки и пали без проблем. Аз също имам и съм го пробвал. Казват му още плажен ключ. Лесно се съхранява в портфеил дори и в банските ако искате
хехехеех плажен ключ

Ама то сигурно само във Варна и около Бургас му викат така

Иначе да в пласмасотово ключе има транспондер и това реално е сервизния ключ на колата идеята е ако се загубят основните с него да отворите и да отидете до ключар, не е препоръчително да се ползва често предвид материала от който е напарвен. Лесно се чупи и после трудно се вади от патрона

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bigfinger написа:Пластмасовия ключ си е напълно функционален. Отклюва и заключва всички ключалки и пали без проблем. Аз също имам и съм го пробвал. Казват му още плажен ключ. Лесно се съхранява в портфеил дори и в банските ако искате
Идеята за този ключ е да се сложи на скрито място, отвън на колата- под калник, броня и т.н. Ако си загубиш ключовете, да можеш да караш колата.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
С пластмасови ключ единствено не мога да отключвам и заключвам жапката. С другите два става.Много странно. Иначе не мога да видя разлика между ключовете,но с малкия жабката не се менижира. 

68 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5