Открийте разликите :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Открийте разликите :)

Мнение от da6ip » 19 Дек 2011, 19:27

Пред М-ката има ограничение "5 мили в час" :mhihi:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 19 Дек 2011, 19:33

.::Братоев::. написа:А като цяло каква е идеята на темата :mhihi:

Идеята е никаква... :ok:

Все ми разправят колко било трудно да се различи 535д М-Спорт от М5, та като видях дизеловия Туринг в същия цвят като семейния х'афтобус ни можах да са сдърша и паркирах до него...

На връщане забелязах единия от пътниците в дизела, на около 10-години, с еий такива очи да гледа М5-цата и ми стана смешно... После реших да възродя традицията от забавните списания за открйте разликите...

П.П. Той нямаше и панорамен шибидах. За първи път виждам Е61 без такъв...
П.П.1. Пропускате да видите колко са по-широки предните калници на М5-цата... Всеки забеляза хрилете, но никой не обърна внимание, че са издути с още 3см от всяка страна навън... Модерна интерпретация на Чочоне...
Power is Nothing Without Insanity

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 19 Дек 2011, 19:48

ааа не забърквай чочонето - то в Hall of fame, за Е61 още малко време трябва да мине :smoke:
интересното е че задните калници са еднакви. докато при РС6 примерно и задните са различни от серийния модел.
другото което аз лично намирам за много интересно е че като че ли М-ката е доста по-вдигната от серийния модел. размерът на гумите качва около 1-1.5 см може би, но като че ли и окачването е по-високо. на живо така ли е?
и ми е интересно дали предната броня слиза по-надолу на М-ката, или това е оптична илюзия от дизайна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 20 Дек 2011, 10:18

а де :kuku:

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 20 Дек 2011, 12:24

da6ip написа:ааа не забърквай чочонето - то в Hall of fame, за Е61 още малко време трябва да мине :smoke:
интересното е че задните калници са еднакви. докато при РС6 примерно и задните са различни от серийния модел.
другото което аз лично намирам за много интересно е че като че ли М-ката е доста по-вдигната от серийния модел. размерът на гумите качва около 1-1.5 см може би, но като че ли и окачването е по-високо. на живо така ли е?
и ми е интересно дали предната броня слиза по-надолу на М-ката, или това е оптична илюзия от дизайна.

М-ката има по-високо окачване от 535д М-Спорт, с около 20мм, та общо е около 30мм по-висока. Може би е от употребата на ЕДЦ амортисьори? Бронята слиза по надолу а и имаш малките спойлерчета - "устата" за масленият радиатор е огромна на живо...

П.П. Има ли ЕДЦ окачване на обикновените Е60/Е61?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 20 Дек 2011, 15:45

Alex 320i Cabrio написа:П.П. Има ли ЕДЦ окачване на обикновените Е60/Е61?

не, няма.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 20 Дек 2011, 23:30

Верно не бях забелязал предните калници ,че са пораздути.... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 21 Дек 2011, 14:21

Alex 320i Cabrio написа:П.П. Той нямаше и панорамен шибидах. За първи път виждам Е61 без такъв...
Meжду другото е изненадващо че има дори Е61 М5 без панорамен шибидах.
Но истината е че той добавя едни 70 кг (доколкото знам) горе на тавана на колата, което е пагубно за центъра на тежестта за автомобил със спортна натура. Но пък също така е уникален кеф, така че всеки си решава. :smoke:

1080693-img02.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Храбрият Свинар
Аватар

Мнение от Alex 320i Cabrio » 21 Дек 2011, 15:54

da6ip написа:
Alex 320i Cabrio написа:П.П. Той нямаше и панорамен шибидах. За първи път виждам Е61 без такъв...
Meжду другото е изненадващо че има дори Е61 М5 без панорамен шибидах.
Но истината е че той добавя едни 70 кг (доколкото знам) горе на тавана на колата, което е пагубно за центъра на тежестта за автомобил със спортна натура. Но пък също така е уникален кеф, така че всеки си решава. :smoke:

1080693-img02.jpg

A-а-а, да ти кажа не ги усетих обикаляйки Ринг-а :driving:

Няма какво да се лъжем - ако искаш М5 наистина със спортна натура трябва да се ориентираш към Е28 М5... Това беше най-живото М5 което някога съм карал - най-близко до пътя, най-добра комуникация с шофьора, най-деликатен контрол. Е60/Е61 М5 е като булдозер в сравнение с Е28. Но пък V10-ката е като корабът на Хан Соло като завариш десния педал за пода...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 21 Дек 2011, 18:00

По този повод, ако някой има 25К излишни... а и не е далече:
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... 7_turbo/#4

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 21 Дек 2011, 20:55

Извинявам се, не се сдържах. :mhihi: Печката повече ми харесва. Буриите по-чисти. М-ката малко височка кат жипка, да не е XD? :mhihi: И огледалата едни остри...Има един комплект излишни тръби вдясно отзад и голяма дупка в средата - може би за по-лесно поставяне на теглича. :D :lol:
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 22 Дек 2011, 1:08

_Maranello_ написа:Извинявам се, не се сдържах. :mhihi: Печката повече ми харесва. Буриите по-чисти. М-ката малко височка кат жипка, да не е XD? :mhihi: И огледалата едни остри...Има един комплект излишни тръби вдясно отзад и голяма дупка в средата - може би за по-лесно поставяне на теглича. :D :lol:

интересното е че М-ката наистина е по-проходима от печката, понеже освен че е по-висока има и шпер :yes:
а дупката в средата е дифузьор, и май заради него не можеш да имаш резервна гума, ако не ме лъже паметта :lol:

Храбрият Свинар
Аватар

Мнение от Alex 320i Cabrio » 22 Дек 2011, 1:49

da6ip написа:
_Maranello_ написа:Извинявам се, не се сдържах. :mhihi: Печката повече ми харесва. Буриите по-чисти. М-ката малко височка кат жипка, да не е XD? :mhihi: И огледалата едни остри...Има един комплект излишни тръби вдясно отзад и голяма дупка в средата - може би за по-лесно поставяне на теглича. :D :lol:

интересното е че М-ката наистина е по-проходима от печката, понеже освен че е по-висока има и шпер :yes:
а дупката в средата е дифузьор, и май заради него не можеш да имаш резервна гума, ако не ме лъже паметта :lol:

Бурийте и висят много там където минават под задния мост...

Не е заради дифузьора, ами заради акумулатора...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 22 Дек 2011, 12:40

вярно че е акумулатора. гърне и акумулатор на едно място не става.

Предишна

Назад към Е60/Е61