Слух: BMW X6 M50d 0-шестдесет и две mph за 4.9 секунди и 545

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Слух: BMW X6 M50d 0-шестдесет и две mph за 4.9 секунди и 545

Мнение от BadAngel » 19 Дек 2011, 22:00

alx написа:
steeN написа:на мен ми харесва как audi имат s и rs. bmw нямат такова диференциране... по-скоро натоварват М със всичко, въпреки че се опитват да имат различни степени на M.

ми... бмв имат всъщност "с"- просто не го диференцират така- шасито с най-големия не-"м" мотор е каквото "с" при аудито.

аз поне така го виждам. едно 335хи седан е мене ако питаш по-спортно от едно с4...

премери колко М е едно 335их в сравнение с С4, а не колко са спортни
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Дек 2011, 22:22

BadAngel написа:
alx написа:
steeN написа:на мен ми харесва как audi имат s и rs. bmw нямат такова диференциране... по-скоро натоварват М със всичко, въпреки че се опитват да имат различни степени на M.

ми... бмв имат всъщност "с"- просто не го диференцират така- шасито с най-големия не-"м" мотор е каквото "с" при аудито.

аз поне така го виждам. едно 335хи седан е мене ако питаш по-спортно от едно с4...

премери колко М е едно 335их в сравнение с С4, а не колко са спортни

това не го разбрах
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Дек 2011, 22:38

Демек С5 е по-близо до РС5 от колкото 335их до М3 ...
Докато С5 беше 4,2 Ве8 можеше и така да се каже . Червена С5ца с 8мка изглежда и звучи страхотно .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Дек 2011, 22:41

acho.rs написа:Демек С5 е по-близо до РС5 от колкото 335их до М3 ...
Докато С5 беше 4,2 Ве8 можеше и така да се каже . Червена С5ца с 8мка изглежда и звучи страхотно .

а черна, не? така ли :)

стига бате, почваш като жените :mhihi:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Дек 2011, 22:44

Би ли обяснил смисъла на горния си пост :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Дек 2011, 22:48

acho.rs написа:Би ли обяснил смисъла на горния си пост :kuku:

очудих се, че намираш разлика между червена С5ца и такава, която не е такъв цвят :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Дек 2011, 22:50

Оооо колко си проС :guitarist:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Дек 2011, 0:53

alx написа:

тогава примерно тия еди-си-какво М sport, какви са? (примерно 535d M Sport). тва ще да е техния s-line явно. не са много ясни за нормалните потребители...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 20 Дек 2011, 18:43

За мен създаването на РС на Ауди е изцяло резултат от войната на конски сили между германците. 98/99-та когато М5 счупи бариерата от 400 коня и АМГ почваха да изкарват тупалка след тупалка, Ауди нямаха еквивалент по мощност - е46 М3 беше 343 коня, с4 - 267; М5-400, с6-340 и им трябваше едно по-високо ниво - тогава и вкараха РС с първото РС4, последвано от РС6. Направиха го само и само за да могат да се закачат с БМВ, което май и до днес им е цел. Логичен, но изключително умен ход - не харесвам Ауди, но според мен гамата им винаги е била много добре подредена. Дефакто, РС се бори с М, С със най-силните версии на моделите на БМВ преди М (335и с/у с4, 550их с/у с6). БМВ винаги са имали една по-осезаема разлика между топ-версията (преди ///М) и предишнита по-ниска такава - поне за така го виждам. А М-спорт и с-лайн за мен си остават леко фешън продукт... например, аз много искам да имам М3, но нямам толкова пари... ако обаче успея да продам достатъчно картофи на борсата или бизнеса ми върви добре, ще мога да си позволя 320д М-спорт - поне ще имам визията и някоя друга ///М емблема, ако не и мощността. Тези новите Х6 М50д и М550д и евентуално някой друг модел който може да носи този тип означение не знам къде ще ги набутат, ако М-спорт продължи да съществува като ниво на оборудване.
make bitches make me sandwiches!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Дек 2011, 19:36

SASquach написа:За мен създаването на РС на Ауди е изцяло резултат от войната на конски сили между германците. 98/99-та когато М5 счупи бариерата от 400 коня и АМГ почваха да изкарват тупалка след тупалка, Ауди нямаха еквивалент по мощност - е46 М3 беше 343 коня, с4 - 267; М5-400, с6-340 и им трябваше едно по-високо ниво - тогава и вкараха РС с първото РС4, последвано от РС6. Направиха го само и само за да могат да се закачат с БМВ, което май и до днес им е цел. Логичен, но изключително умен ход - не харесвам Ауди, но според мен гамата им винаги е била много добре подредена. Дефакто, РС се бори с М, С със най-силните версии на моделите на БМВ преди М (335и с/у с4, 550их с/у с6). БМВ винаги са имали една по-осезаема разлика между топ-версията (преди ///М) и предишнита по-ниска такава - поне за така го виждам. А М-спорт и с-лайн за мен си остават леко фешън продукт... например, аз много искам да имам М3, но нямам толкова пари... ако обаче успея да продам достатъчно картофи на борсата или бизнеса ми върви добре, ще мога да си позволя 320д М-спорт - поне ще имам визията и някоя друга ///М емблема, ако не и мощността. Тези новите Х6 М50д и М550д и евентуално някой друг модел който може да носи този тип означение не знам къде ще ги набутат, ако М-спорт продължи да съществува като ниво на оборудване.

Ауди отдавна имат мощни машини . Още Ауди Куатро като излезе ,после РС2 '93та - 315кс 0-100 км/ч за 4,8 сек . Това е че ФВ/Порше не им дадоха да набутат тоя мотор в 90ка купе , ами си остана само в смотана катафалка (РС2 е само комби) .
Осезаема разлика между БМВ М и най-близкото преди М , имаше до скоро . Е60 550и и Е60 М5 , Е46 330и и Е46 М3 ... От както започнаха да слагат стокови мотори на Мките , разликата намаля , отделно БМВ закупи Алпина а там вече и дизелови Алпини колкото искаш . Не знам само защо не оставиха ти дизели по 400кс под името на Алпина , а трябваше да се гаврят със буквата М ...
А Мпак има своя алтернатива при всички производители .
Странно че 5та серия с Мпак досега беше пълно копие на М5 , докато 3та серия с Мпак винаги се е различавала от М3 :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 20 Дек 2011, 19:40

ламарините на всички М са коренно различни, освен на М3 е36 (може и да има някой друго).
аз не съм чул раздути калници примерно да влизат в М пака...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Дек 2011, 19:41

Нали това казвам - 3ките са различни , 5ците са копия ...
При Ф10 това вече не е така

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 20 Дек 2011, 19:44

а ти четеш ли какво ти пиша ;) няма 5ца М с еднакви ламарини като на обикновенна 5ца (може би само Е28).
докато има 3ка (е36) с идентични ламарини.

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 20 Дек 2011, 19:48

Е60 М5, E39 M5, E34 M5 и Е28 М5 не можеш да ги различиш дали са с М пакет или са М5ца истинска ;)

F10 e същата работа ;)

Това искаше да каже Ачо... сега точно колко малки разлики има няма значение...

При М3ките с изключение на "издънката" Е36 няма такова нещо - всичките са раздути и променени визуално изцяло - не само брони и прагове както е М пакета ;)
Последна промяна DrivinGGoD на 20 Дек 2011, 19:52, променена общо 1 път
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 20 Дек 2011, 19:52

а хрилете на калника ? калниците не са ли по-широки? 4те ауспуха ?

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум