DSC failure съобштение ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
DSC failure съобштение ?
Здравейте,
Днес при каране в студа и хоп съобштение излезе за DSC failure. Спрях и изгасих двигателя. След 1-2 мин запалих и продължих, но съобштението се появи отново. Отново спрях , изгасих двигателя. Изчаках около 3мин , запалих отново вече нямах аларма за DSCто. Някой имал ли е подобен проблем?
Днес при каране в студа и хоп съобштение излезе за DSC failure. Спрях и изгасих двигателя. След 1-2 мин запалих и продължих, но съобштението се появи отново. Отново спрях , изгасих двигателя. Изчаках около 3мин , запалих отново вече нямах аларма за DSCто. Някой имал ли е подобен проблем?
Re: DSC failure съобштение ?
И аз сутринта имах същите неволи, Drive control sytem failure..., паркирах колата свърших си работата и после я нямаше грешката. Сигурно нещо им е хладно и/или влажно на датчиците по колата
та както се казва ако не светне трайно, няма място за тревоги 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
И на мен ми се случи веднъж миналата зима на -10 градуса една сутрин, и 2 пъти този месец без особена причина.
Майстора каза същото - че се случва някоя връзка да се прекъсне краткотрайно заради влага или студ и то това се появява тази грешка.
Майстора каза същото - че се случва някоя връзка да се прекъсне краткотрайно заради влага или студ и то това се появява тази грешка.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
НА мен ми се сличи веднъж преди да сменя акумулатора.
Tool - Fear Inoculum
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги за информацията. Открих един сайт където се споменава за такъв проблем . Казано е че такава аларма се появява при разхлабени връзки на сензорите на ABS или спирачните челюсти или ъгловите ускорения. Но генерално казано ако съобштението не се появява постоянно може и да е от влагата и студа ,но пък може и отслабвашт акумулатор да означава.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Това се случва при замръзнали датчици или замърсени такива.... основно заради лош контакт....
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Акумулаторите ви си заминават...първи студ и първи проблеми. Покарали сте малко, акумулаторите са се повъзбудили и системите ( DSC, ABS, Drive......) са се самообучили затова грешките са изчезнали......Aко сте с оригинални акумулатори имайте в предвид - изкарват около 6-7 години.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
А колеги какво става ако акумулатора е в ред и времето не е студено а проблема се появява и си стои докато не изгася!После го няма като запаля и като покарам се появява 

Никога,никога не се предавай!!!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
vanko242 написа:Акумулаторите ви си заминават...първи студ и първи проблеми. Покарали сте малко, акумулаторите са се повъзбудили и системите ( DSC, ABS, Drive......) са се самообучили затова грешките са изчезнали......Aко сте с оригинални акумулатори имайте в предвид - изкарват около 6-7 години.
Акумулаторът ми е на 2 години Бош Силвър в перфектно здраве.
Отделно че предишния акумулатор му разказах играта с едни автомивки накрая, и никакви такива грешки не са ми се появявали (освен естествено при старт на изключително слаб ток, тогава всичко светва).
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
vanko242 написа:Акумулаторите ви си заминават...първи студ и първи проблеми. Покарали сте малко, акумулаторите са се повъзбудили и системите ( DSC, ABS, Drive......) са се самообучили затова грешките са изчезнали......Aко сте с оригинални акумулатори имайте в предвид - изкарват около 6-7 години.
Аха, аз от такива съветници съм вътре с 500 лева за акумулатор. Добре, че поне стария ми остана, та почти го подарих на един приятел, на който наистина си беше заминал.
А по темата - това се случва не само на БМВ. С тази кола още не съм имал такъв случай, но с други да - дори не в толкова студено време. Така че, както казват колегите няма страшно, само внимавай докато не работи, да не постигнеш ефект, желан в други ситуации

Re: DSC failure съобштение?
да ви споделя моя скромен опит...
преди години се беше появило това съобШТение на няколко пъти при влажно и студено време. акумулаторът ми беше чисто нов.
след време по стечение на обстоятелствата смених дисковете, накладките и abs датчиците. от тогава не се е появявало мистериозното съобШТение.
принципно Ш+Т може да се пише и с една буква Щ.
преди години се беше появило това съобШТение на няколко пъти при влажно и студено време. акумулаторът ми беше чисто нов.
след време по стечение на обстоятелствата смених дисковете, накладките и abs датчиците. от тогава не се е появявало мистериозното съобШТение.
принципно Ш+Т може да се пише и с една буква Щ.
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
При много студено време -18 -19 гр. ,на първо запалване и на мен се е появявало .
Втори път не е излизало това съобщение .
Втори път не е излизало това съобщение .
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Това е от кофти връзка. Поразбутай малко клемите на датчиците, или ако можеш направо ги зачисти 

Si non confectus, non reficiat.
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
Май на доста от вас се е получило това съобщение.
Днес карах в студа и влагата и снега по Велинград и Юндола. И нямаше аларми от DSCто. Но колата ми беше на сухо място през полседните 2 дни и нощи. Може това да има значение.
Съгласен съм че Ш + Т дават Щ. Само дето GSMa ми (SAMSUNG Wave) няма Щ
ама караи , и така ще оцелеем нали @ndu?
Май на доста от вас се е получило това съобщение.
Днес карах в студа и влагата и снега по Велинград и Юндола. И нямаше аларми от DSCто. Но колата ми беше на сухо място през полседните 2 дни и нощи. Може това да има значение.
Съгласен съм че Ш + Т дават Щ. Само дето GSMa ми (SAMSUNG Wave) няма Щ

15 мнения
• Страница 1 от 1