Заключих си колата и ключовето останаха в багажника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Заключих си колата и ключовето останаха в багажника

Мнение от chelebiikata » 18 Дек 2011, 23:24

Извиках ключар ма не успя да отключи с шперцове наложи се да разпробие патроника и веднага се отключи централното както и багажника. Загина си патроника и дясната част от шофьорскато дръжка. Сега ще трябва да търса нови. После пробвах от вътре заключих се и найстина дръжките и копчето на централното не работеха., ключа трябва да е на контакт. Много гадна случка не го пожелавам но никой, да гледа как му трущат здравата дръжка. Беше ясно че някък трябва да се отключи централното заключване ако бяхме струшили стъкло нищо нямаше да направим освен може би да се реше с флекс металната преграда към багажника ако изобщо се могат да се махат седалките в тая заключена кола. Ок благодаря на всички за съветите

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 19 Дек 2011, 11:13

Колеги, нов ключ в Камор е около 460 лв., ама нервите и разправиите са по-скъпи. И профилактиката е по-евтина от лечението. Дано сте ме разбрали.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 19 Дек 2011, 13:23

По-добре беше варианта със счупено задно стъкло. Сега трябва да се сменя май всичко което си е доста сума. Или не знам дали има друг вариант да си купиш само патронник което ме съмнява....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 19 Дек 2011, 13:31

Аз също веднъж хлопнах багажника с ключовете вътре и веднага осъзнах , че усилията ми да си
намеря е46-ца с поне два ключа не са били напразни :D . Всъщност купих колата с пълния комплект
от 4 фабрични ключа ,което е идеалния вариант. Щеше да има малко драма ,ако това не ми се беше
случило пред блока , а примерно на 300 км. от дома :(
Ето още един вариант за решение - макар и не безплатен.
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1670561

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 19 Дек 2011, 17:02

NikVanov написа:Колеги, нов ключ в Камор е около 460 лв., ама нервите и разправиите са по-скъпи. И профилактиката е по-евтина от лечението. Дано сте ме разбрали.

Някой прочете ли това което написах ! 82 лв струва смотания ключ в представителство на БМВ във България ! :D 460 лв е този с дистанционното в него !
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 19 Дек 2011, 17:59

LuBo1 написа:
NikVanov написа:Колеги, нов ключ в Камор е около 460 лв., ама нервите и разправиите са по-скъпи. И профилактиката е по-евтина от лечението. Дано сте ме разбрали.

Някой прочете ли това което написах ! 82 лв струва смотания ключ в представителство на БМВ във България ! :D 460 лв е този с дистанционното в него !

И идва за 2-3 дни :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 19 Дек 2011, 19:13

Спокойно, всичко е прочетено. Естествено, че става въпрос за пълноценен ключ, с дистанционно. Всяко BMW се произвежда с 10 ключа и резервните се намират /вероятно/ в Мюнхен, получава се всеки поискан за 460 лв. след 1-2 седмици /може и по-бързо при нужда/ след доказване на собствеността на колата от собственика.

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 20 Дек 2011, 0:04

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ключа идва за 3 работни дни . . . и струва 82лв ! Не те знам защо продължаваш с тези 460лв. . . Толкова струва ромбоидния !
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 20 Дек 2011, 0:10

офтопик: Аз пак да попитам къде във Варна мога да поръчам такъв ключ за 82лв?

Потребител
Аватар
Кара: F11 530d xDrive LCI

Мнение от pRoOf » 20 Дек 2011, 3:48

LuBo1 написа:Аз съм написал , че това е цена за най обикновен ключ с чипа. Които ще отключва и запалва колата. А онзи пластмасовия ключ мисля е още по евтин . Ромбоидния е към 400лв !

Колега, почти винаги си прав в коментарите, които съм чел, но този път грешиш.
За моя най-голяма изненада в четвъртък ми се случи СЪЩАТА ситуация като на колегата пуснал темата (и моя единствен ключ се озова в заключеният ми багажник (БТВ-даже моя акумулатор е извън колата)). Та какво направих аз - също като колегата бях пред дилема: 100лв ключар(няма по-евтин повярвайте ми) ; чупене на прозорчето и пари и за монтаж; и най-накрая варианта, който ти коментираш - 82лв в Камор НО КЛЮЧА Е МАЛКИЯТ МЕТАЛЕН СЕРВИЗЕН КЛЮЧ, с който не можеш да палиш колата, а само да откл. и закл.
Колега поръчай си един такъв ключ и ще сме спокойни занапред поне в това отношение.
ПС. От 3 до 5 работни дни е срокът за изпълнение на доставката.
Поздрави на всички

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Дек 2011, 5:02

pRoOf написа:
LuBo1 написа:82лв в Камор НО КЛЮЧА Е МАЛКИЯТ МЕТАЛЕН СЕРВИЗЕН КЛЮЧ, с който не можеш да палиш колата, а само да откл. и закл.
Колега поръчай си един такъв ключ и ще сме спокойни занапред поне в това отношение.
Поздрави на всички

Закво да поръчва за 82лв ключ от камор като може да иде вече при ключар да му изработи точно за 20лв копие на металната част... ама те тия неща обикновено се правят предварително или ->
просто не си оставяйте ключовете в багажника никога. когато имам да правя нещо по колата ключовете винаги стоят или вътре в колата или в джоба ми ама никога не на мокета в багажника.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 20 Дек 2011, 9:32

И е време за ключ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Дек 2011, 9:49

pRoOf написа:
LuBo1 написа:Аз съм написал , че това е цена за най обикновен ключ с чипа. Които ще отключва и запалва колата. А онзи пластмасовия ключ мисля е още по евтин . Ромбоидния е към 400лв !

Колега, почти винаги си прав в коментарите, които съм чел, но този път грешиш.
За моя най-голяма изненада в четвъртък ми се случи СЪЩАТА ситуация като на колегата пуснал темата (и моя единствен ключ се озова в заключеният ми багажник (БТВ-даже моя акумулатор е извън колата)). Та какво направих аз - също като колегата бях пред дилема: 100лв ключар(няма по-евтин повярвайте ми) ; чупене на прозорчето и пари и за монтаж; и най-накрая варианта, който ти коментираш - 82лв в Камор НО КЛЮЧА Е МАЛКИЯТ МЕТАЛЕН СЕРВИЗЕН КЛЮЧ, с който не можеш да палиш колата, а само да откл. и закл.
Поздрави на всички

Дори и само да отключва и заключва, пак щеше да бъде перфектният вариянт с двойно предназначение! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 20 Дек 2011, 13:01

Колеги ,това ми са ключовете на колата ,мисля че е пълния набор с който излиза от
завода и я продава съответно дилъра.
Който е вадил различни ключове и е наясно с цени ,срокове на даставки и изработка
при ключари ,да уточни за кой точно ключ от снимката става въпрос . Така мисля ,че
ще е по ясно и по полезно за всички които разполагат само с един ключ.

Това най малкото ключе от снимката /пластмасовото/ ,няма ли да излезе най евтино
ако се поръча и да служи за "аварийни" ситуации. В интерес на истината не съм го
пробвал досега какво може ,само гледам че е нарязано едно към едно с останалите
ми ключове. Днес при възможност ще го пробвам .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Дек 2011, 15:04

1 седмица без кола за едни ключове в багажника :mhihi:

досега да си влязъл с взлом 300-ста пъти :D

стегнете се малко :dunno:

ето ти нова идея , режеш багажника с ъглошлайф и си купуваш втора употреба от англичанка за 60лв. :mhihi:

англичанки дал Бог :mhihi: :smoke:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към E46