Преход от E39 TDS към Е39 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
Преход от E39 TDS към Е39 530d
Здравейте колеги,
Повече от две години карам Е39 525тдс , доволен съм от колата , но от извесно време ме човърка да я сменям с 530д.
Запознат съм с окачването и другите евентуални "проблеми" по купето на тези коли.
Интересуват ме мнения за мотора.Дочух че имало два варианта - т.е. с различна електроника в зависимост от годината на производство. Този във който сега съм се огледал е 184 коня - 99г автоматик.
Колегите който ги карат доволни ли са? Ако евентуално взема автоматик - да му сменям ли маслото на скоростната кутия? Има ли колега който да дойде с мен на евентуален оглед -(разбира се срещу заплащане)
Приемам всякакви мнения и препоръки.
Благодаря предварително.
Повече от две години карам Е39 525тдс , доволен съм от колата , но от извесно време ме човърка да я сменям с 530д.
Запознат съм с окачването и другите евентуални "проблеми" по купето на тези коли.
Интересуват ме мнения за мотора.Дочух че имало два варианта - т.е. с различна електроника в зависимост от годината на производство. Този във който сега съм се огледал е 184 коня - 99г автоматик.
Колегите който ги карат доволни ли са? Ако евентуално взема автоматик - да му сменям ли маслото на скоростната кутия? Има ли колега който да дойде с мен на евентуален оглед -(разбира се срещу заплащане)
Приемам всякакви мнения и препоръки.
Благодаря предварително.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Преход от E39 TDS към Е39 53d
Колега, на всички твои въпроси е отговаряно многократно във форума. Няма да е лошо да прочетеш важните теми като за начало.
Оставям ти темата само заради молбата към колега, който да помогне при огледа!
Оставям ти темата само заради молбата към колега, който да помогне при огледа!
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Колега , Преслав беше повече от точен с отговора по въпросати. трябва да знаеш едно: когато правиш оглед на една кола, било то в автокъща или на улицата, освен една диагностика нищо друго неможе да се види. цялостен преглед на един автомобил се прави в сервиз, за да се огледа колата отдолу, да се провери окачване, сходимост и т.н. все важни неща. все пак трбва да знаеш какво си купуваш!
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
Нямам намерение да споря с вас.
Колега mad_presley , изчетох важните теми още когато се сдобих с ТДС-а. Вчера пак ги прегледах. Освен описание на някой проблеми и профилактики - друго няма.
Мен ме интересуваха впечатляния от колеги каращи 530 д. Общи мнения за мотора и евентуални сравнения с други дизелови мотори - 252д например.
Знам че ще ми кажете че има търсачка. Да , има , но до колко върши работа... Изтекоха ми очите вчера , мъчейки се да открия една тема.
Но както и да е , ако толкова пречи темата - изтрийте я. Така или иначе все ще намеря някой , който има софтуер за тест , и може да помогне.
Колега NAPSTERS , знам че е така. Все пак съм и на ясно че ще купувам автомобил втора употреба. Не ми е за първи път.
А и в моя случай , колата е в друг град , къде е гаранцията че продавача няма да се е разбрал със сервиза?
Та кадето и да я караш , който и да я гледа винаги остава момента "на каквото случиш" , в крайна сметка който иска перфектна кола - газ към автосалона
Искам само да я закачим на някой лаптоп , да се изтества , и да разберем дали има генерални проблеми - от там нататък , дреболий се оправят.
Аз съм оптимист , и малко късметлия , до сега да дараци не съм случвал , надявам се и този път да е така.
Поздрави.
Колега mad_presley , изчетох важните теми още когато се сдобих с ТДС-а. Вчера пак ги прегледах. Освен описание на някой проблеми и профилактики - друго няма.
Мен ме интересуваха впечатляния от колеги каращи 530 д. Общи мнения за мотора и евентуални сравнения с други дизелови мотори - 252д например.
Знам че ще ми кажете че има търсачка. Да , има , но до колко върши работа... Изтекоха ми очите вчера , мъчейки се да открия една тема.
Но както и да е , ако толкова пречи темата - изтрийте я. Така или иначе все ще намеря някой , който има софтуер за тест , и може да помогне.
Колега NAPSTERS , знам че е така. Все пак съм и на ясно че ще купувам автомобил втора употреба. Не ми е за първи път.
А и в моя случай , колата е в друг град , къде е гаранцията че продавача няма да се е разбрал със сервиза?
Та кадето и да я караш , който и да я гледа винаги остава момента "на каквото случиш" , в крайна сметка който иска перфектна кола - газ към автосалона

Искам само да я закачим на някой лаптоп , да се изтества , и да разберем дали има генерални проблеми - от там нататък , дреболий се оправят.
Аз съм оптимист , и малко късметлия , до сега да дараци не съм случвал , надявам се и този път да е така.
Поздрави.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Не че се опитвам да те разобеждавам,но като цяло заслужава ли си подобна замяна.Разликата не вярвам да е толкова фрапантна,все пак в новата си кола ще се чувстваш като в старата......изчакай някой друг месец или годинка и скачай в Е60 

Първо закарай някъде тдс-а да му пипнат плочката, махни катализатора, сложи чип и спортен филтър и ще се доближиш малко до 530д и цялото удоволствие ще ти струва 300лв (примерно) вместо обикаляния, нерви, пари, надежди, молитви и т.н за същият модел кола с др двигател .. Ако твоята си е читава и добре поддържана стой си с нея и чакай нещо по-ново, както каза колегата над мен 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Човека иска да си купи по-добра кола примерно а вие му казвате да си сложел чип на ТДС-а и щял да се "доближи" до другата..
Колега хубаво си се ориентирал към този мотор,само автоматика аз лично не бих взел но си има тема Автоматик vs Ръчка. Двигателя е добър,върви си нормално,харчи доста нормално не създава кой знае какви проблеми дори да е на доста хиляди!
Няма нищо общо с ТДС-а и живот и здраве сам ще го разбереш,пък ако щеш сега на твоита не плочки а 10-чипа и сложи,просто двигателя е светлинни години по-добър (Имал съм ТДС)
Нещата който трябва да гледаш е най-добре да му направиш диагностика както каза колега по-горе,там ще видиш помпата за високото налягане,дюзи,турбо,помпата под седалката,клапана и т.н и ще си направиш ясна представа за к'во става въпрос,пак казвам колата е много приятна за каране и разхода извънградско пада до 5.5-6.0 (поне при мен с ръчната скоростна кутия) Вече има доста такива на части и нямаш големи проблеми и с цените им,нормални са!
Успех и дано някой който има възможност да ти помогне с този прекрасен избор на двигател,няма да сбъркаш!

Колега хубаво си се ориентирал към този мотор,само автоматика аз лично не бих взел но си има тема Автоматик vs Ръчка. Двигателя е добър,върви си нормално,харчи доста нормално не създава кой знае какви проблеми дори да е на доста хиляди!
Няма нищо общо с ТДС-а и живот и здраве сам ще го разбереш,пък ако щеш сега на твоита не плочки а 10-чипа и сложи,просто двигателя е светлинни години по-добър (Имал съм ТДС)

Успех и дано някой който има възможност да ти помогне с този прекрасен избор на двигател,няма да сбъркаш!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
latrel написа:Първо закарай някъде тдс-а да му пипнат плочката, махни катализатора, сложи чип и спортен филтър и ще се доближиш малко до 530д и цялото удоволствие ще ти струва 300лв (примерно) вместо обикаляния, нерви, пари, надежди, молитви и т.н за същият модел кола с др двигател .. Ако твоята си е читава и добре поддържана стой си с нея и чакай нещо по-ново, както каза колегата над мен
Колега, не че нещо но по твоята логика защо да чака за Е60 като може да сложи М-пакет, рекаро, някоя друга екстричка и да си кара е39

Не изпитвам лоши чувства към ТДС-а но да се сравнява с комън-рейла и то 3.0д е безмислено! И 10 чипа да сложи както каза колегата над мен ТДС-а си остава ТДС! Много по стар мотор с по висок разход и вървенето честно не вярвам ни най-малко да се доближи до 3.0д дори 184к.с.

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Като гледам всеки подкрепя мотора който кара
Човека иска нова кола,и да не се доближава по нищо тдс-а до 3.0д колкото и да добър няма да му даде усещането,че е в нова кола.
,не е ///М5 все пак.....почакай малко и скачай в Е60 което действително е светлинни години по напред не само от тдс-а.
Но като знам кръсника ми какво направи смени чисто нов взет ситроен С4 изплащан няколко години за абсолютно същия с 20 коня повече и още толкова години заробване с изплащане
тук набутването няма да е толкова голямо....и поне не вземай същия цвят,много хора няма и да забележат разликата

- dosko
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги ,
Уважавам всяко мнение. За Е60 мисля ми е рано
По принцип съм си доволен от колата. Още в началото се насочих към дизел , защото не смятам да летя.
Карам 2 служебни коли - 760 V12 и ML 63 AMG , високите скорости не блазнят вече
530-ката е новия дизел - comon rail(или както се пише на английсли, не съм сигурен) , т.е. мърка по различно. А и аз съм се насочил към автоматик - не ми се ръгат скорости
Предполагам и всички автоматици имат темпомат. Ще търся и да е кожен салон. Едни такива малки ектрички който правят шофирането доста по-приятно
Отнова благодаря за мненията.
След нова година ще започвам обиколки и огледи.
Евентуално ще се похваля.
Весели празници на всички.
Уважавам всяко мнение. За Е60 мисля ми е рано

По принцип съм си доволен от колата. Още в началото се насочих към дизел , защото не смятам да летя.
Карам 2 служебни коли - 760 V12 и ML 63 AMG , високите скорости не блазнят вече

530-ката е новия дизел - comon rail(или както се пише на английсли, не съм сигурен) , т.е. мърка по различно. А и аз съм се насочил към автоматик - не ми се ръгат скорости

Предполагам и всички автоматици имат темпомат. Ще търся и да е кожен салон. Едни такива малки ектрички който правят шофирането доста по-приятно

Отнова благодаря за мненията.
След нова година ще започвам обиколки и огледи.
Евентуално ще се похваля.
Весели празници на всички.
Колега 530d няма грам абсолютно нищо общо с мощност, комфорт и возия сравнение с TDS-а. А ако 530-ката е с чип..

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
latrel написа:Като опиташ ще повярваш
Както казах съм имал Е39 ТДС с чип и к'во?!?! Ае стига глупости.....

Човека е написал че иска мнения от хора с такъв двигател а не да му хвалят ТДС-а с чип колко вървял.. Един Е60 му предлага,другия чипове,четете какво пише в първия пост защото ще му заключите темата на човека за нищо!

И все пак авторе виж в търсачката има много написано за М57Д30,има и тема за разхода на Е39ките и там бая хора са споделили мнение за разхода на гориво на този мотор.
Успех!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
doomy525 написа:Колега 530d няма грам абсолютно нищо общо с мощност, комфорт и возия сравнение с TDS-а. А ако 530-ката е с чип..![]()
само неразбрах каво общо има комфорта и возията с мотора. иначе аз съм за по новия агрегат

NAPSTERS написа:doomy525 написа:Колега 530d няма грам абсолютно нищо общо с мощност, комфорт и возия сравнение с TDS-а. А ако 530-ката е с чип..![]()
само неразбрах каво общо има комфорта и возията с мотора. иначе аз съм за по новия агрегат
Не знам колега, такова усещане ми създава

enjoy life and drink cold beer

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3