Преход от E39 TDS към Е39 530d

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Преход от E39 TDS към Е39 530d

Мнение от dosko » 15 Дек 2011, 11:13

Здравейте колеги,
Повече от две години карам Е39 525тдс , доволен съм от колата , но от извесно време ме човърка да я сменям с 530д.
Запознат съм с окачването и другите евентуални "проблеми" по купето на тези коли.
Интересуват ме мнения за мотора.Дочух че имало два варианта - т.е. с различна електроника в зависимост от годината на производство. Този във който сега съм се огледал е 184 коня - 99г автоматик.
Колегите който ги карат доволни ли са? Ако евентуално взема автоматик - да му сменям ли маслото на скоростната кутия? Има ли колега който да дойде с мен на евентуален оглед -(разбира се срещу заплащане)
Приемам всякакви мнения и препоръки.
Благодаря предварително.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Преход от E39 TDS към Е39 53d

Мнение от mad_presley » 15 Дек 2011, 22:35

Колега, на всички твои въпроси е отговаряно многократно във форума. Няма да е лошо да прочетеш важните теми като за начало.

Оставям ти темата само заради молбата към колега, който да помогне при огледа!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 15 Дек 2011, 22:52

Колега , Преслав беше повече от точен с отговора по въпросати. трябва да знаеш едно: когато правиш оглед на една кола, било то в автокъща или на улицата, освен една диагностика нищо друго неможе да се види. цялостен преглед на един автомобил се прави в сервиз, за да се огледа колата отдолу, да се провери окачване, сходимост и т.н. все важни неща. все пак трбва да знаеш какво си купуваш!
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dosko » 16 Дек 2011, 14:30

Нямам намерение да споря с вас.
Колега mad_presley , изчетох важните теми още когато се сдобих с ТДС-а. Вчера пак ги прегледах. Освен описание на някой проблеми и профилактики - друго няма.
Мен ме интересуваха впечатляния от колеги каращи 530 д. Общи мнения за мотора и евентуални сравнения с други дизелови мотори - 252д например.
Знам че ще ми кажете че има търсачка. Да , има , но до колко върши работа... Изтекоха ми очите вчера , мъчейки се да открия една тема.
Но както и да е , ако толкова пречи темата - изтрийте я. Така или иначе все ще намеря някой , който има софтуер за тест , и може да помогне.

Колега NAPSTERS , знам че е така. Все пак съм и на ясно че ще купувам автомобил втора употреба. Не ми е за първи път.
А и в моя случай , колата е в друг град , къде е гаранцията че продавача няма да се е разбрал със сервиза?
Та кадето и да я караш , който и да я гледа винаги остава момента "на каквото случиш" , в крайна сметка който иска перфектна кола - газ към автосалона :)
Искам само да я закачим на някой лаптоп , да се изтества , и да разберем дали има генерални проблеми - от там нататък , дреболий се оправят.
Аз съм оптимист , и малко късметлия , до сега да дараци не съм случвал , надявам се и този път да е така.
Поздрави.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 16 Дек 2011, 21:31

Не че се опитвам да те разобеждавам,но като цяло заслужава ли си подобна замяна.Разликата не вярвам да е толкова фрапантна,все пак в новата си кола ще се чувстваш като в старата......изчакай някой друг месец или годинка и скачай в Е60 :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 16 Дек 2011, 22:05

Първо закарай някъде тдс-а да му пипнат плочката, махни катализатора, сложи чип и спортен филтър и ще се доближиш малко до 530д и цялото удоволствие ще ти струва 300лв (примерно) вместо обикаляния, нерви, пари, надежди, молитви и т.н за същият модел кола с др двигател .. Ако твоята си е читава и добре поддържана стой си с нея и чакай нещо по-ново, както каза колегата над мен ;)

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 19 Дек 2011, 0:18

Човека иска да си купи по-добра кола примерно а вие му казвате да си сложел чип на ТДС-а и щял да се "доближи" до другата.. :kuku: :kuku: :kuku:
Колега хубаво си се ориентирал към този мотор,само автоматика аз лично не бих взел но си има тема Автоматик vs Ръчка. Двигателя е добър,върви си нормално,харчи доста нормално не създава кой знае какви проблеми дори да е на доста хиляди!
Няма нищо общо с ТДС-а и живот и здраве сам ще го разбереш,пък ако щеш сега на твоита не плочки а 10-чипа и сложи,просто двигателя е светлинни години по-добър (Имал съм ТДС) ;) Нещата който трябва да гледаш е най-добре да му направиш диагностика както каза колега по-горе,там ще видиш помпата за високото налягане,дюзи,турбо,помпата под седалката,клапана и т.н и ще си направиш ясна представа за к'во става въпрос,пак казвам колата е много приятна за каране и разхода извънградско пада до 5.5-6.0 (поне при мен с ръчната скоростна кутия) Вече има доста такива на части и нямаш големи проблеми и с цените им,нормални са!
Успех и дано някой който има възможност да ти помогне с този прекрасен избор на двигател,няма да сбъркаш! :yes: :bchug:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 19 Дек 2011, 1:50

latrel написа:Първо закарай някъде тдс-а да му пипнат плочката, махни катализатора, сложи чип и спортен филтър и ще се доближиш малко до 530д и цялото удоволствие ще ти струва 300лв (примерно) вместо обикаляния, нерви, пари, надежди, молитви и т.н за същият модел кола с др двигател .. Ако твоята си е читава и добре поддържана стой си с нея и чакай нещо по-ново, както каза колегата над мен ;)

Колега, не че нещо но по твоята логика защо да чака за Е60 като може да сложи М-пакет, рекаро, някоя друга екстричка и да си кара е39 :|

Не изпитвам лоши чувства към ТДС-а но да се сравнява с комън-рейла и то 3.0д е безмислено! И 10 чипа да сложи както каза колегата над мен ТДС-а си остава ТДС! Много по стар мотор с по висок разход и вървенето честно не вярвам ни най-малко да се доближи до 3.0д дори 184к.с.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 19 Дек 2011, 1:54

Като опиташ ще повярваш :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 19 Дек 2011, 8:17

Като гледам всеки подкрепя мотора който кара :mhihi: Човека иска нова кола,и да не се доближава по нищо тдс-а до 3.0д колкото и да добър няма да му даде усещането,че е в нова кола. :no:,не е ///М5 все пак.....почакай малко и скачай в Е60 което действително е светлинни години по напред не само от тдс-а. :winky: Но като знам кръсника ми какво направи смени чисто нов взет ситроен С4 изплащан няколко години за абсолютно същия с 20 коня повече и още толкова години заробване с изплащане :kuku: :kuku: :kuku: тук набутването няма да е толкова голямо....и поне не вземай същия цвят,много хора няма и да забележат разликата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dosko » 19 Дек 2011, 11:21

Благодаря колеги ,
Уважавам всяко мнение. За Е60 мисля ми е рано :)
По принцип съм си доволен от колата. Още в началото се насочих към дизел , защото не смятам да летя.
Карам 2 служебни коли - 760 V12 и ML 63 AMG , високите скорости не блазнят вече :)
530-ката е новия дизел - comon rail(или както се пише на английсли, не съм сигурен) , т.е. мърка по различно. А и аз съм се насочил към автоматик - не ми се ръгат скорости :)
Предполагам и всички автоматици имат темпомат. Ще търся и да е кожен салон. Едни такива малки ектрички който правят шофирането доста по-приятно :)
Отнова благодаря за мненията.
След нова година ще започвам обиколки и огледи.
Евентуално ще се похваля.
Весели празници на всички.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 19 Дек 2011, 11:35

Колега 530d няма грам абсолютно нищо общо с мощност, комфорт и возия сравнение с TDS-а. А ако 530-ката е с чип.. :shock: :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 19 Дек 2011, 13:08

latrel написа:Като опиташ ще повярваш :winky:

Както казах съм имал Е39 ТДС с чип и к'во?!?! Ае стига глупости..... ;)
Човека е написал че иска мнения от хора с такъв двигател а не да му хвалят ТДС-а с чип колко вървял.. Един Е60 му предлага,другия чипове,четете какво пише в първия пост защото ще му заключите темата на човека за нищо! :kuku:
И все пак авторе виж в търсачката има много написано за М57Д30,има и тема за разхода на Е39ките и там бая хора са споделили мнение за разхода на гориво на този мотор.
Успех! :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 22 Дек 2011, 1:27

doomy525 написа:Колега 530d няма грам абсолютно нищо общо с мощност, комфорт и возия сравнение с TDS-а. А ако 530-ката е с чип.. :shock: :yes:

само неразбрах каво общо има комфорта и возията с мотора. иначе аз съм за по новия агрегат :yes:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 22 Дек 2011, 3:25

NAPSTERS написа:
doomy525 написа:Колега 530d няма грам абсолютно нищо общо с мощност, комфорт и возия сравнение с TDS-а. А ако 530-ката е с чип.. :shock: :yes:

само неразбрах каво общо има комфорта и возията с мотора. иначе аз съм за по новия агрегат :yes:

Не знам колега, такова усещане ми създава :lol: :) Аз доскоро също обмислях този вариянт, но ще изчакам още малко за Е60. Определено си заслужава прехода от tds към 3 литровия агрегат :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Следваща

Назад към E39