Ел. инсталация на седалка с надуване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Ел. инсталация на седалка с надуване
Здравейте, шофьорската ми седалка беше скъсана и намерих доста запазена предна лява седалка от кола с десен волан. И двете седалки са с подгрев и ръчни настройки, само че новата има и надуване. Наумил съм си да накарам надуването да работи, въпросът е какви кабели трябва да се прокарат допълнително към буксата на седалката и откъде? Имам отрязан снопа с кабелите от другата кола, видимо има повече кабели, отколкото има на снопа от моята кола.
Ето снимка на буксата откъм новата седалка.
Спрямо старата на нея има допълнително:
- Дебел червен/жълт кабел - към колата продължава като червен/кафяв;
- Три тънки кабела (средните 3 на снимката) - към колата продължават кафяв/черен, зелен/лилав и бял/червен;
Останалите кабели ги имам и на старата букса, но не знам откъде да пусна липсващите?
Тъй като новата седалка е реално пасажерска, на нея предполагам има датчик за седнал човек, за който се използват някои от кабелите, но кои? Тях няма да се занимавам да прокарвам.
И последен въпрос - на тази снимка, за какво служи буксата в долния край? Дали е за въпросния датчик за пасажер?
Ето снимка на буксата откъм новата седалка.
Спрямо старата на нея има допълнително:
- Дебел червен/жълт кабел - към колата продължава като червен/кафяв;
- Три тънки кабела (средните 3 на снимката) - към колата продължават кафяв/черен, зелен/лилав и бял/червен;
Останалите кабели ги имам и на старата букса, но не знам откъде да пусна липсващите?
Тъй като новата седалка е реално пасажерска, на нея предполагам има датчик за седнал човек, за който се използват някои от кабелите, но кои? Тях няма да се занимавам да прокарвам.
И последен въпрос - на тази снимка, за какво служи буксата в долния край? Дали е за въпросния датчик за пасажер?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Ел. инсталация на седалка с надуване
за надуване мисля само + и - ти трябват
Барай шишарката Минкеее ....
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
По всяка вероятност + е дебелия червен/кафяв кабел, но откъде да го взема, предполагам от някой бушон? Ще се разтърся из ел схемите, дано го намеря : )
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
този + е от някой по силов бушон виж във ВДС кой точно
Барай шишарката Минкеее ....
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
Така, ето какво намерих. Въпросния + минава през бушон 13 -> http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... .svg?m=e39
Това 4 предполагам е дебелината на кабела, видях, че на дебелите червени кабели, влизащи в бушониерата пише също 4.
Проблемът сега е, че до въпросния бушон 13 не стига нито един кабел - нормално имайки предвид, че седалките не са ел. Честно казано не ми се прекарват кабели из цялата кола, само за да сложа бушона в жабката и оттам да пускам и до седалката
По-скоро ще пусна един от акумулатора (таблото над него, от където тръгват и другите +ове) директно до седалката, с един бушон по пътя 30А.
Едит: явно кабела за бушон 13 идва от това реле, извод 4 -> http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... .svg?m=e39. Ще проверя дали наистина е така и ще ползвам него.
Това 4 предполагам е дебелината на кабела, видях, че на дебелите червени кабели, влизащи в бушониерата пише също 4.
Проблемът сега е, че до въпросния бушон 13 не стига нито един кабел - нормално имайки предвид, че седалките не са ел. Честно казано не ми се прекарват кабели из цялата кола, само за да сложа бушона в жабката и оттам да пускам и до седалката

Едит: явно кабела за бушон 13 идва от това реле, извод 4 -> http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... .svg?m=e39. Ще проверя дали наистина е така и ще ползвам него.

5 мнения
• Страница 1 от 1