проблеми с радиото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

проблеми с радиото

Мнение от dinko_sd » 17 Дек 2011, 20:13

Привет,
всички знаем за познатите проблеми с радиата в Е39, аз общо взето смених 3 радиа, но вече започвам да се плаша :shock:
Така, проблема започна след като замених моето радио (business RDS с IRIS) заради неработеща касета с друго такова.
След като сложих другото се изгубиха станциите, т.е. радиото вече не хващаше автоматично станции. Върнах старото и се убедих че и то вече не хваща :( Проверих кабела на антената, видях че е прекъсната жичката, превързах го по някакъв начин, но пак същото.
Следващия ход беше да отида в Тояга, които провериха радиото и те заявиха че проблема трябва да е в него, а не във кабела на антената. Предложиха ми да го сменя със ново CD, но така и не ми се разваля облика на таблото.
Дотук добре. След това намерих 3-то радио (BMW business), което работи известно време и спря да свири - всичко му работи но само бучи, което ме навежда на мисълта че стъпалото му е изгоряло. Да отбележа че то вече хващаше станции, макар и не перфектно, но хващаше някакви. Странно е обаче че се чуваше някакво бучене в десния канал преди да изгори.
И така принудих се да купя 4-то (business RDS с MID). Пробвах го, от колата която го взех свиреше и хващаше станции чудесно. Сложих го на моята и забелязах веднага че станциите не се хващат така добре, но както и да е. Обаче след като покарах малко на моменти и то започна да губи звук и да бучи. След 15 минути може би работа, го свалих да проверя всичко отзад и забелязах че е загряло зверски откъм стъпалото :shock: Разбира се го разкачих.
Та колеги, вече се видях в чудо. Не знам какво да правя, явно имам друг проблем, но е странно защо няма изгорели бушони, като има 1 на радиото и още няколко в таблото. Доста съм стресиран и не знам какво да правя, не знам също и сервиз в който ще могат да ми помогнат.
Накрая ще се принудя да отида някъде да ми сложат ново, но тогава парите за радиа които съм дал ще са много грешни :no:

Моля ако някой е имал подобен проблем или може да сподели информация, да го стори, ще съм благодарен :bchug:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: проблеми с радиото

Мнение от ivoo » 17 Дек 2011, 23:25

dinko_sd написа: но тогава парите за радиа които съм дал ще са много грешни :no:
:

Ако искаш пиши ми на Л.С адрес на който да ти пратя поредното радио напълно безплатно. :yes:
Изображение

Назад към E39