силиконов съединител : дали , как и колко
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
силиконов съединител : дали , как и колко
Как да проверия дали съединителя на перката на радиатора е свършил курса. определено си грее, това достатъчно ли е.
И ако се налага да го сменям от къде да купя нов най-изгодно и мога ли сам да си го сменя.
мерс предварително да коментарите
И ако се налага да го сменям от къде да купя нов най-изгодно и мога ли сам да си го сменя.
мерс предварително да коментарите
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Значи на силикона му се разваля само и единствено лагера това води до зацепване на перката постоянно и от време на време може и да поотпусне да превърти около оста си (лагера)след като зацепи се познава па и да не е зацепил пак се познава видимо има биене на перката и лек луфт.Може проблема да идва от неотварящ докрай термостат или менте термостат или заминала водна помпа.
Силикона е 135лв.Сакс нов.и към 200лв Берх.
Аз си купи Сакс и за сега е добре .Съветвам те да обърнеш внимание на термостата и водната помпа за да не вземе да роди
После става сложно и скъпо
Силикона е 135лв.Сакс нов.и към 200лв Берх.
Аз си купи Сакс и за сега е добре .Съветвам те да обърнеш внимание на термостата и водната помпа за да не вземе да роди

После става сложно и скъпо

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
А и темата е интересна ...TheBoss написа: Пуснато на: 09 Май 2005, 13:58
--------------------------------------------------------------------------------
Палиш, чакаш стрелката да отиде на 12, вдигаш капака, хващаш перката с пръсти. Ако спре да се върти значи виското е заминало. Ако пръстите ти се търкалят по земята и из коша, поздравления - имаш перфектно работещо виско. Майтапа си е майтап, но това е основен способ за проверка. Просто пробвай да спреш перката с навит на роло вестник. Ако го направи на конфети значи всичко е ОК.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

перката лесно спира
след като загрее колата мога да спра перката сравнително лесно с пръсти и си остават цели!
явно требе да се сменя:( кой мойе да ми свърши тая работа?
явно требе да се сменя:( кой мойе да ми свърши тая работа?
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Абе не си врете пръстите там бе хора
На мен ми се прецака виското прееди 3 дена. Изчакваш колата да загрее, гасиш двигателя и гледаш колко ще се върти след това перката. Ако спре бързо си ОК, ако си се върти както при мен сега яко време е заминало. Колата загрява ли ти по задръстванията и светофарите?

загрява
колата загрява като е на едно място, не фатално, т.е. не подминава чертата след средата (12h-1h), но отива близо до нея и подскача също. като съм в движение стои близо до средата!
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
не искам
Не ми се занимава с това, не ми е по специалността. Тук възниква въпроса къде е най-разумно да го направя и какво точно да купя. Идеи да експерименти не ме интересуват.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: загрява
venc написа:колата загрява като е на едно място, не фатално, т.е. не подминава чертата след средата (12h-1h), но отива близо до нея и подскача също. като съм в движение стои близо до средата!
стелката не трябва да се движи след като загрее колата, на място на скорост и т.н. единствено истива колата ако се спускаш на скорост дълго време... всичко друго означава проблем

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
скача
имам предвид че най-ветоятно от загряването губи течност, от което се получава скачане на срелката - прескачане. иначе в задръстванията си върви нагоре, като се движа пада леко, а като спускам на скорост минава под средата (<12h). знам че и радиатора не е съвсем наред, но мисля да позакърпя положението за сега с перката, пък ако не помогне много и радятора ще пипам.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
хм, ако като се движиш ти пада доста под средата имаш проблем с термостата. принципно стрелката трябва да замръзне малко преди вертикалата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5