BMW 6 Series Gran Coupe - вече е факт

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: BMW 6 Series Gran Coupe - вече е факт

Мнение от BadAngel » 13 Дек 2011, 22:37

мдаа, ама мазератито какъв глас имаааа :yes:

ако трябва да наредя класация за купета с 4 врати

на 1во място е ЦЛС
след това... поне по снимки тази 6та серия
и а7.. но то изобщо не ми е по вкуса, нито като дизайн, нито като мотори
No bling at the Ring

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 13 Дек 2011, 23:00

alx написа:хм.. ускорението до 100 ли се брои? щото на мене ми се струва че от там всъщност започва ;) а и аз лично мисля, че тия 1000 нм не бих трябвало точно да са в нищо друго освен лимузина...

Точно това ми беше идеята, че никой не търси динамика в една лимузина ;) И дали ще прави 200 за 15 сек или за 10 няма голямо значение... Всичко над 450-500к.с. е за каталозите и реално няма приложение ако ползвате лимузината си по предназначение... друг е въпроса, че у нас повечето хора си карат сами S-класите и се правят на състезатели с тях... пак грешноразбрани представи :dunno:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 13 Дек 2011, 23:04

DrivinGGoD написа:Точно това ми беше идеята, че никой не търси динамика в една лимузина ;) И дали ще прави 200 за 15 сек или за 10 няма голямо значение... Всичко над 450-500к.с. е за каталозите и реално няма приложение ако ползвате лимузината си по предназначение... друг е въпроса, че у нас повечето хора си карат сами S-класите и се правят на състезатели с тях... пак грешноразбрани представи :dunno:

Да бе те затова правят С класите с 5-6 литрови котли, защото са безмислени и само у нас се продават. Добре че сме ние в БГ да им купуваме безмислените С класи, че ще фалират. Имам чувството, че някой голям дизел те е комплексирал на магистралата и сега си дал назаден....
Последна промяна Emooo на 13 Дек 2011, 23:05, променена общо 1 път
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Дек 2011, 23:04

DrivinGGoD написа:Точно това ми беше идеята, че никой не търси динамика в една лимузина ;) И дали ще прави 200 за 15 сек или за 10 няма голямо значение... Всичко над 450-500к.с. е за каталозите и реално няма приложение ако ползвате лимузината си по предназначение... друг е въпроса, че у нас повечето хора си карат сами S-класите и се правят на състезатели с тях... пак грешноразбрани представи :dunno:

е кой да кара с-класа? някой миризлив шофьор, дето се чуди само как да изкяри от служебната нафта ли?

с-класата не е чак.. толкова голям клас кола, че да не става за каране

алх е прав, тази кола до 100 не е интересна.. мен лично в такъв клас коли ме кефи идеята за "магистралния изтребител"

и 1000 нютъна са супер, ако трябва да настъпиш от 140 нагоре, fly by звука наподобява образуване на вакуум :ok:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Дек 2011, 23:12

Сега е време някой да обясни защо еС класа АМГ в САЩ се продава само дълга база :mhihi:
Сигурно за да може собственик да си кара с 300км/ч 6 метровия кораб , на който задните седалки са по-удобни от предните

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Дек 2011, 23:17

acho.rs написа:Сега е време някой да обясни защо еС класа АМГ в САЩ се продава само дълга база :mhihi:
Сигурно за да може собственик да си кара с 300км/ч 6 метровия кораб , на който задните седалки са по-удобни от предните

ачо, това изобщо не е вярно, не знам как го измисли

в балканстар с65цата също е дълга база, явно и тя е само за возене :)

8 цилиндровата АМГ може да е и къса и дълга база
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Дек 2011, 23:20

Навремето сашко ми каза така за АМГто - в САЩ само дълга база :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Дек 2011, 23:22

acho.rs написа:Навремето сашко ми каза така за АМГто - в САЩ само дълга база :)

прав е алх

не само в сащ е така, по цял свят S65 е дълга база,
задните врати са с около 14 см по-дълги, което резултира в повече място за возещите се на задните места

освен това дългата база е 3+1 места, задните седалки са с отделни кресла като в рапида и х6-цата

S63 може да е къса и дълга база..
това е един от белезите по който се познават фалшивите S65-ци,
ако видиш S65 къса база - 100% е преправяна и има голяма вероятност да се окаже дизелова :ok:
No bling at the Ring

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 13 Дек 2011, 23:23

Викате те лимузините са правени за даване на газ и каране а? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Emooo написа:Да бе те затова правят С класите с 5-6 литрови котли, защото са безмислени и само у нас се продават. Добре че сме ние в БГ да им купуваме безмислените С класи, че ще фалират. Имам чувството, че някой голям дизел те е комплексирал на магистралата и сега си дал назаден....

Всъщност тук става въпрос за бензинови мотори, но ти явно обърка темите :mhihi:

И да ти кажа, никой голям дизел не ме е комплексирал по магистралата, основно защото състезателите с такива дават газ само направо, пък аз си карам бързо и по завоите :twisted: :angel: :winky:
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Дек 2011, 23:35

DrivinGGoD написа:И да ти кажа, никой голям дизел не ме е комплексирал по магистралата, основно защото състезателите с такива дават газ само направо, пък аз си карам бързо и по завоите :twisted: :angel: :winky:

:ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 15 Дек 2011, 11:07

alx написа:
DrivinGGoD написа:И да ти кажа, никой голям дизел не ме е комплексирал по магистралата, основно защото състезателите с такива дават газ само направо, пък аз си карам бързо и по завоите :twisted: :angel: :winky:

Сашо, има и изключения и може някой път да си мнооого неприятно изненадан :):):)

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 15 Дек 2011, 11:42

GaD написа:
alx написа:

Сашо, има и изключения и може някой път да си мнооого неприятно изненадан :):):)

:OT:

Искаш да ме пробваш ли :winky:

Последното, което ще направя е да се изненадам неприятно, камоли да се комплексирам от дизелова кола с два пъти повече коне от моите дори и да се случи

Колата ми е с прекалено слаб мотор, за да се гоня с 300 коньови дизели в правото, но пък завива изненадващо добре... Та изненади може и да има :twisted: Лошото е, че не обичам по пътя да се доказвам, на който и да било, карам далеч от границите на безопасното :oops: Но има къде :angel: :paranoid: :driving: Не би било честно, но бих опитал... че пък с бензинова кола с твоите коне би било напълно безмислено :winky:
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 15 Дек 2011, 16:29

Санде, ама хич не съм визирал себе си... доколкото чета говорихме за лимузини, а мойта печка е малко нормално седанче...Още повече изобщо не сме в един клас и няма абсолюнто никакъв смисъл...

По-скоро гороих за това, че има лимузини дето карат много силно не само по правите...и дават жестока газ...въпреки размера си...

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 15 Дек 2011, 19:26

Много се отклонихме от темата, за което се извинявам...

Ясно е, че големите дизелови лимузини са чудесни крайцери и без никакво напрягане поддържат високи средни скорости по магистралите при завиден комфорт вътре, което е и идеята им... Но това преспокойно се постига и с 300-400 коня дизел... Това се опитах да кажа по-горе - че е ненужно за целите на една лимузина да е с 6-литров битурбо V12, защото такава кола нито е редно да ти чупи връта от ускорение, нито има смисъл да е шумна при пътуване...

Отново правя уточнение - това при положение, че се ползва като лимузина каквото е предназначението и - да ви вози спокойно, удобно и бързо на дълги разстояния, в повечето случаи на задната седалка.

Онези AMG-та, за които стана дума са за показност и нищо повече... поне за мен... умните наистина богати хора биха си купили спортна кола за моментите, в които им се прикара нещо бързо, а не да се мъчат да се правят на състезатели с лимузина дълга над 5 метра и с тегло 2 тона и половина ;) през останалото време биха се возили с обикновена дълга S-класа с максимално богато оборудване 8)
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2011, 19:31

DrivinGGoD написа:Това се опитах да кажа по-горе - че е ненужно за целите на една лимузина да е с 6-литров битурбо V12, защото такава кола нито е редно да ти чупи връта от ускорение, нито има смисъл да е шумна при пътуване...

Отново правя уточнение - това при положение, че се ползва като лимузина каквото е предназначението и - да ви вози спокойно, удобно и бързо на дълги разстояния, в повечето случаи на задната седалка.

Онези AMG-та, за които стана дума са за показност и нищо повече... поне за мен... умните наистина богати хора биха си купили спортна кола за моментите, в които им се прикара нещо бързо, а не да се мъчат да се правят на състезатели с лимузина дълга над 5 метра и с тегло 2 тона и половина ;) през останалото време биха се возили с обикновена дълга S-класа с максимално богато оборудване 8)

говори си... не пречиш... :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум