рециклиране на умна дюза е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- gggalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
Re: рециклиране на умна дюза е46
а каква е разликата между тази умна дюза и тези на кома реала, щом са различни ? wowww 2 и половина години да ти кажат че има нещо за ремонт и да не го свършиш си е тъпа грешка 

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
При електронното гнп сърцето на колата е гнп,при комънрейла нещата са много близо до пълната инжекция при бензиновите.
След 2002г. няма гнп им "рейл"с високо налягане което стига до дюзите на които има ел.магнитен клапан(на всяка) който се управлява от компютъра.
Някои колеги от форума твърдят че на всяка дюза има датчик,но това не са датчици а ел.клапани.
"Умната дюза" е само при ел. гнп и нейния датчик дава информация към управлението на гнп за момента на впръскване на четвърти цилиндър.
След 2002г. няма гнп им "рейл"с високо налягане което стига до дюзите на които има ел.магнитен клапан(на всяка) който се управлява от компютъра.
Някои колеги от форума твърдят че на всяка дюза има датчик,но това не са датчици а ел.клапани.
"Умната дюза" е само при ел. гнп и нейния датчик дава информация към управлението на гнп за момента на впръскване на четвърти цилиндър.
- badstorm
- Потребител
-
- Кара: 2x e38 740и 95 & 00
Дали е възможно да кажете някой добър сервиз за рециклиране на умна дюза че си бия главата вече цяла седмица по тия форуми... 

- gggalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
super diesel
това е сервиз на БОШ

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
При мен дюзата не тече. Пробваха я на механичен стенд и видимо работи перфектно. Не пикае. Проблема е, че вчера като я гледахме с ДИС-а даде грешка за умната дюза. НА живите данни ту даваше стойности, ту оставаше на нула, докато в един момент не си остана на нула. Грешката си остана постоянна и като стойност показва само 0. Някой знае ли като я разкача как мога да я замеря (примерно с мултицет ), и какво трябва да ми даде??
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Май 5 ома...ама това по спомен...не ми приемай мнението за чиста монета, за да не те подведа...
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
Умната дюза е като всички останалии и се отличава с това, че вътре в нея има една намотка която всъщност е датчика за отчитане момента на впръскване.
КАТО СЕ МЕРИ С МУЛТИЦЕТ ТРЯБВА ДА ДАДЕ ОКОЛО 100 ОМА. Обикновено повредата се състои в прекъсване на намотката.
За тези които ги интересув ремонта:
-премества се металния пръсен който не позволява да слиза надолу горната външна част, която е за монтиране към главата
-сваля се металната пластинка която,притиска кабела в тялото на дюзата
-свлят се пластмасовото кръгче което е върху кабела
-отпоява се кабела
- сваля се пластмасовото кръгче под него
-развива се предния край на дюзата,изважда се разпръсквча и всичко останало от вътре
-с остра отвертка се избутва намотката назад и тя излиза,като се избутва окончателно с тел
-отвертката се вкарва внимателно точно пред изводите на намотката(клемите) и се избутва макаричката
-следва пренавиване и монтаж
КАТО СЕ МЕРИ С МУЛТИЦЕТ ТРЯБВА ДА ДАДЕ ОКОЛО 100 ОМА. Обикновено повредата се състои в прекъсване на намотката.
За тези които ги интересув ремонта:
-премества се металния пръсен който не позволява да слиза надолу горната външна част, която е за монтиране към главата
-сваля се металната пластинка която,притиска кабела в тялото на дюзата
-свлят се пластмасовото кръгче което е върху кабела
-отпоява се кабела
- сваля се пластмасовото кръгче под него
-развива се предния край на дюзата,изважда се разпръсквча и всичко останало от вътре
-с остра отвертка се избутва намотката назад и тя излиза,като се избутва окончателно с тел
-отвертката се вкарва внимателно точно пред изводите на намотката(клемите) и се избутва макаричката
-следва пренавиване и монтаж
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колега...сигурен ли си за тези 100 ома ?
Щото...да бъркам, да бъркам, ама с 95 ома не ми се вярва да бъркам

Dimitroff написа:Колега...сигурен ли си за тези 100 ома ?
Да! Приблизително 100 ома трябва да е съпротивлението на намотката на умната дюза.
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
Зависи от точността на прибора с който се измерва но е 90-100 0ма лично съм измервал с прибора .Важно в случая е да не е прекъсната тази намотка.
- dokt0ra
- Потребител
-
- Кара: s16b20,m50b20
- Мечтае да кара: с книжка
Dimitroff написа:Май 5 ома...ама това по спомен...не ми приемай мнението за чиста монета, за да не те подведа...
От 95 до 120 ома !!Това е малка бубинка..когато прекъсне се пренавива...това е същността на рециклирането както го наричате.Теча на тази дюза е нещо съвсем различно там е по-скоро механичен проблем...спукан корпус или просто след рециклиране не е стегната колкото трябва.Параметрите за съпротивлението са приблезителни,температурата оказва голямо влияние.Дязата се полва от ецу-то за да определи ъгъла на запалване и евентуално да го промени когато е нужно до колкото е възможно!
бяло бяло ,защо не си червено....
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колеги, някой може ли да ми даде информация къде се мога да си ремонтирам умната дюза (говоря за бобината, механически е перфектна, без течове)? Търсих в мрежата ама ударих на камък.Може и на Л.С.
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Да, точно така 100 ома е! Аз също ще я правя тази процедура другата седмица. Като се надявам само да се налага запояване на краищата и без пренавиване...
- plachkov
- Потребител
-
- Кара: печка
Колега бая ме стресна с тая снимка, кажи моля те това от всеизвестния ел. проблем на дюзата ли е или е бил механичен проблем тоест "пикаеща" дюза. Аз от 2 години карам с не работеща умна дюза.До колкото съм разбрал умната дюза събира информация и не влияе точно определено на тази дюза, а на всички останали за по фини корекции на впръскване, пилотно впръскване. Ако не работи дюзата, колата си работи с таблични стойности без да променя нищo и без проблеми.Dimitroff написа:Бутало...на въпросния 4ти цилиндър...карано доооооооста време с прецакана умна дюза![]()
Снимката е реална...не от нет-а...
Поправи ме ако греша някъде моля те

Последна промяна plachkov на 20 Юни 2012, 18:50, променена общо 1 път
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5