Смяна на гума на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на гума на е39

Мнение от Noob » 13 Дек 2011, 13:00

Здравейте нов съм в клуба от 2 седмици съм с е39-ка, и вчера някой п*дал ми е нарязан задната дясна гума , тръгнах да я сменям с резервната обаче след като отвих болтовете и тръгнах да дърпам да я видя , чак тогава видях че я държи още нещо в средата :lol: някфо зъбно колело ли е какво е незнам и май иска някакъв секретен ключ,а аз го нямам.Гумата си личи че бая е срязана май няма да мога да си я оправя ами дайте акъл кфо да правя че трябва се качвам на магистрала след 1-2 дни намирам се в София в момента.Благодаря предварително

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: bmw e60 xd

Re: Смяна на гума на е39

Мнение от ikatam » 13 Дек 2011, 17:35

Споредмен ако си развил всичките 5 броя болта, трябва да сриташ няколко пъти гумата да се отлепи от барабана успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 13 Дек 2011, 18:06

ако не стане с ритници, пробвай с голям чук от вътрешната страна :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Дек 2011, 19:45

Noob написа:Здравейте нов съм в клуба от 2 седмици съм с е39-ка, и вчера някой п*дал ми е нарязан задната дясна гума , тръгнах да я сменям с резервната обаче след като отвих болтовете и тръгнах да дърпам да я видя , чак тогава видях че я държи още нещо в средата :lol: някфо зъбно колело ли е какво е незнам и май иска някакъв секретен ключ,а аз го нямам.Гумата си личи че бая е срязана май няма да мога да си я оправя ами дайте акъл кфо да правя че трябва се качвам на магистрала след 1-2 дни намирам се в София в момента.Благодаря предварително

Там вътре няма нищо друго освен гайката за главината, тя не ти пречи да свалиш джантата. Както казаха колегите по горе, сигурно е запекла джантата, ритни я и ще стане :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 13 Дек 2011, 19:55

Кви теми си имаме само.... :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 13 Дек 2011, 21:05

Ivo_Borisov написа:
Noob написа:Здравейте нов съм в клуба от 2 седмици съм с е39-ка, и вчера някой п*дал ми е нарязан задната дясна гума , тръгнах да я сменям с резервната обаче след като отвих болтовете и тръгнах да дърпам да я видя , чак тогава видях че я държи още нещо в средата :lol: някфо зъбно колело ли е какво е незнам и май иска някакъв секретен ключ,а аз го нямам.Гумата си личи че бая е срязана май няма да мога да си я оправя ами дайте акъл кфо да правя че трябва се качвам на магистрала след 1-2 дни намирам се в София в момента.Благодаря предварително

Там вътре няма нищо друго освен гайката за главината, тя не ти пречи да свалиш джантата. Както казаха колегите по горе, сигурно е запекла джантата, ритни я и ще стане :lol:

След като я свалиш затъркай с едра шкурка отвора на джантата и леглото и на главината и сложи малко грес да не береш ядове по родните пътища
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 14 Дек 2011, 11:30

Колега, в кой квартал това?
На мен 12 срещу 13-ти ми срязаха задна лява, чисто нова зимна гума, майка им да е*а!
Това в кв. Борово.

Иначе за свалянето - ритай, ама внимавай да не я свалиш от крика, че той не е много стабилен. Подложи по един камък на предните гуми, че да няма накъде да мърда.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 15 Дек 2011, 10:57

С тия пожари, разправия за срязана гума вече ми се струва страшно, колкото свършила течност за чистачки :confused:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Потребител
Аватар

Мнение от Noob » 15 Дек 2011, 21:48

В последствие виждам колко ми е бил смешен въпроса , но съм нов и незнаех а ме беше страх да ритам , отвих ги наново ритах и си я смених.А става въпрос за Студентски град , ужасия е тея откачалници направо..
Благодаря за вниманието отново

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 16 Дек 2011, 14:35

тва ше да е болид от Ф1 с тая централна гайка :) пък и с барабани чак :) :bchug:
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Назад към E39