Поправка на гума RunOnFlat?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Поправка на гума RunOnFlat?

Мнение от spookyy » 07 Май 2006, 11:35

Вчера както си карах и на дисплея ми се изписа, да проверя състоянието на една от гумите. Слизам аз и какво да видя. Една спукана :( :( :( Гумите са ми RunOnFlat, демек може да карам 80 км със спукана. Някой има ли идея дали такъв тип гума може да се залепи или трябва нова гума да се купува? А и в кой сервиз може да се оправи това?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Поправка на гума RunOnFlat?

Мнение от MaXimal » 07 Май 2006, 12:13

spookyy написа:Вчера както си карах и на дисплея ми се изписа, да проверя състоянието на една от гумите. Слизам аз и какво да видя. Една спукана :( :( :( Гумите са ми RunOnFlat, демек може да карам 80 км със спукана. Някой има ли идея дали такъв тип гума може да се залепи или трябва нова гума да се купува? А и в кой сервиз може да се оправи това?

Ходи в камор ауто,бях чул,че само те в България имат машини за боравене с такива гуми.Но може и да са ме излъгали.Иначе рънфлат гумата не се различава с обикновената.Отиваш на някоя по-голяма гумаджийница и си готов.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spookyy » 07 Май 2006, 12:38

Дано да могат да я оправят, утре ще намина. Че иначе тия в Камора ще ми истак около 800 лева за нова гума :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 07 Май 2006, 12:39

spookyy написа:Дано да могат да я оправят, утре ще намина. Че иначе тия в Камора ще ми истак около 800 лева за нова гума :confused:

Е за какво ти е нова? Или много брутално си я спукал ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spookyy » 07 Май 2006, 12:56

Честно да ти кажа, не знам. С тия усилени бордове на тези гуми, нещо не мога да добия реална представа колко зле е спукана и евентуално къде. За съжаление, и от БМВ не са ме снабдили с крик, та не мога да извадя гумата за да я огледам. Явно утре ще намина през Друмник, надявайки се, че ще могат да я оправят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 07 Май 2006, 14:07

spookyy написа:Честно да ти кажа, не знам. С тия усилени бордове на тези гуми, нещо не мога да добия реална представа колко зле е спукана и евентуално къде. За съжаление, и от БМВ не са ме снабдили с крик, та не мога да извадя гумата за да я огледам. Явно утре ще намина през Друмник, надявайки се, че ще могат да я оправят.

2 от колите ни са с РънФлат гуми,но досега не са се пукали.Но разпитах малко и казаха,че се поправят като нормални гуми.
Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 07 Май 2006, 17:25

Такива гумета не се правят-директно ги засилваш към боклука

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 07 Май 2006, 18:30

И на мен така ми казаха като вземахме единичката :confused:
Пукаш гума и тва е - НОВА :(

На традиционалисти като мен не им допада много много факта да нямаш резервна и крик , а още по малко това да спукаш гума и да требе нова 8)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 07 Май 2006, 19:24

По принцип автомобилни гуми със скоростен индекс V и нагоре в Европа не се правят.Рънфлети и автомобилни гум над 95 лоудиндекс също.Така е според тяхното законодателство.Ако ти е прецакан борда 1000% нова,ако е близко до борда също.Съветвам те да не се занимаваш с глупости,а да отидещ до Диана и да си купиш нова.А ако си си купил колата нова и е още със заводските гуми,купи си направо 4 нови.Тези,които слагат в завода са под всякаква критика и от към возия и от към хендлинг и от към здравина.Просто гумите са друг модел-пример Мерцедес идват не с Мишлен ПС2,а с ПС2 МЕ,което всъщност е съвсем друг модел и е на съвсем дуга цена.С континенталките при БМВ е същото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spookyy » 07 Май 2006, 21:30

А сега се оказа, че гумите ми може би са изпуснати, тъй като ми липсваха капачките на винтилите, а и освен тази, която мисля за спукана, имаше оше две, които бяха 1,5 атмосфери само... :confused: Странна работа. Все пак, утре ще я закарам да ги проверят. А дали в Дияна продават Continental?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Май 2006, 21:57

runflat гумите се правят точно както и нормалните гуми. и също както нормалните ако не е повредена "стената" на гумата- се поправя съвсем нормално. ако ти е цепната стената- тогава трябва нова гума.
алекс
трабант 601с
разни други возила

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 07 Май 2006, 23:21

Хммм а вместо да даде пари колкото за една Е30-ка може да си сложи и 4 обикновени, но качествени гуми. Не е като Runflat, но е вариант по принцип.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 08 Май 2006, 0:18

И ако спука тази обикновенната какво ще прави? Нито резервна има, нито крик...

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 08 Май 2006, 1:11

jk написа:И ако спука тази обикновенната какво ще прави? Нито резервна има, нито крик...

чесно ли немат резервни гуми в багажника?
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 08 Май 2006, 7:41

LAST RIDE написа:
jk написа:И ако спука тази обикновенната какво ще прави? Нито резервна има, нито крик...

чесно ли немат резервни гуми в багажника?

Нямат нито крик,нито гаечен ключ,защото по принцип гумите не трябва да се пукат.А и ако се спукат можеш да караш 80 км или колкото там беше.
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум