Е 34 -Странен шум от съединителя!
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
- Мечтае да кара: BMW Е34
Е 34 -Странен шум от съединителя!
Здравейте,
когели днес когато се прибирах към вкъщи карам бавно (5-10 км/час) и реших да отворя леко прозорците при което чувам странен шум от колата, все едно някоя кора се влачи доло по земята, пластмасова... точно такъв е шума, пускам аз прозорците до доло и почвам да се ослушвам спирам, спира и шума, тръгва има го и него. Единствено забелязах, че и във спряло положение при натиснат съединител, такъв шум няма, а пусна ли го шума започва осезателно за ушите ми.
Отскоро е колата в мен и незнам какво е сменяно, как е сменяно и тн.
Предположенията ми на чисто налучкване са:
Съединител за смяна или липса на масло в скоростната кутия.
А вие как мислите!?
когели днес когато се прибирах към вкъщи карам бавно (5-10 км/час) и реших да отворя леко прозорците при което чувам странен шум от колата, все едно някоя кора се влачи доло по земята, пластмасова... точно такъв е шума, пускам аз прозорците до доло и почвам да се ослушвам спирам, спира и шума, тръгва има го и него. Единствено забелязах, че и във спряло положение при натиснат съединител, такъв шум няма, а пусна ли го шума започва осезателно за ушите ми.
Отскоро е колата в мен и незнам какво е сменяно, как е сменяно и тн.
Предположенията ми на чисто налучкване са:
Съединител за смяна или липса на масло в скоростната кутия.
А вие как мислите!?
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Е 34 -Странен шум от съединителя!
А в кое положение на педала на съединителя колата потегля като го отпускаш, долу или почти горе. Същия шум имах колега, оказа се аксиалния лагер, събирах му съчмите в кожуха на кутията. Съответно нов съединител комплект и отново съм по родните прекрасни пътища, що ли плащаме разни такси и данъци. Няма се опрайме и след 300 години
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
Колата, потегля някъде преди да стигне средата съединителя, не боксува или нещо такова. Преди малко забелязах, че когато колата е запалена на свободна скорост (ръчка е) и натисна съединителя до доло, после рязко си махна крака се чува почукване и след него тоя шум, но не винаги започва шума, но почукването винаги го има.
Родните пътища никога няма да се оправят, например аз живея във Варна, кв. Изгрев. Пътя от главния път до вкъщи е 900 метра и го взимам за около 9-10 мин. Сам си направи сметка колко е хубав и тн. Вярно сега се развива тази част на Варна, но все пак е квартал в края на краищата. Както и да е майната му ще видя зимата как ще бъде по тоя баир, по който всеки е хвърлял, чакъл, лял бетон, налагал големи камани.... абе офроуда боб да яде!!!
Весела неделя на всички желая!
Родните пътища никога няма да се оправят, например аз живея във Варна, кв. Изгрев. Пътя от главния път до вкъщи е 900 метра и го взимам за около 9-10 мин. Сам си направи сметка колко е хубав и тн. Вярно сега се развива тази част на Варна, но все пак е квартал в края на краищата. Както и да е майната му ще видя зимата как ще бъде по тоя баир, по който всеки е хвърлял, чакъл, лял бетон, налагал големи камани.... абе офроуда боб да яде!!!
Весела неделя на всички желая!
- djovani78
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: Е38
Здравей колега,на 90% аксиален лагер! Сваляй кутията и огледай и съединителя, ако е наред т.е. няма прекомерно или неправилно износване може да смениш само лагера.
Обаче задължително с хубав лагер, че свалянета и качването на кутията е меко казано трудоемко. Хубаво е също така да си смениш и маслото на скоростите,не че има връзка с твоя шум но така или иначе си на вълна скоростна кутия,направи всичко сега да ти е мирна главата дълго време и само
Поздрави
Обаче задължително с хубав лагер, че свалянета и качването на кутията е меко казано трудоемко. Хубаво е също така да си смениш и маслото на скоростите,не че има връзка с твоя шум но така или иначе си на вълна скоростна кутия,направи всичко сега да ти е мирна главата дълго време и само

Поздрави

- krustev
- кандидат ентусиаст
-
Хм.... дали с този проблем няма да искарам зимния сезон и рано на пролет да сменя, аксиален+ремонтен комплект+масло скоростна !?
Някой сменял ли е ? Доло горе цени!?
- djovani78
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: Е38
krustev написа:Хм.... дали с този проблем няма да искарам зимния сезон и рано на пролет да сменя, аксиален+ремонтен комплект+масло скоростна !?
Хм.... виж сега :това си е твоята кола,аз лично не бих рискувал с какъвто и да е проблем зимата... ама "разни хора-разни идеали"!
За цените ,ами само лагера е около 40.00 лв.,съединител комплект(включва и лагера) около 400.00 ,масло има толкова много, че каквато и ориентировъчна цена да ти дам ще сбъркам (има и наливни по около 10.00лв. за литър има и за по 30.00 лв бутилирани),за труд

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ми сменял съм колега
, пълен комплект съединител за демферен маховик
165 лв.. Смяната съответно от мен, ама работата е много, буквално всичко от под пода се сваля, генерация, кори, кардан и чак тогава кутия, а пък стартера също, тъй че имаш работа и от горе - всмукателния се сваля, че не може да бръкнеш. Центрирането на новия съединител го извърших по мойта система със шублера и изолационно тиксо за кабели
, кат нямам стяга или опашка, па ме мързеше да ида да взема от обслужващия сервиз на фирмата в която работя
. Поздрави.
забравих за маслото, ползвам марка Титан, АТФ 2, но таково наливно няма, тъй че 2 литра ти трябват, пусти му и 100-150 гр.

забравих за маслото, ползвам марка Титан, АТФ 2, но таково наливно няма, тъй че 2 литра ти трябват, пусти му и 100-150 гр.
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Ми сменял съм колега, пълен комплект съединител за демферен маховик
165 лв.. Смяната съответно от мен, ама работата е много, буквално всичко от под пода се сваля, генерация, кори, кардан и чак тогава кутия, а пък стартера също, тъй че имаш работа и от горе - всмукателния се сваля, че не може да бръкнеш. Центрирането на новия съединител го извърших по мойта система със шублера и изолационно тиксо за кабели
, кат нямам стяга или опашка, па ме мързеше да ида да взема от обслужващия сервиз на фирмата в която работя
. Поздрави.
Хмм... доста работа е наистина. Смятам, че няма да мога да се справя, не заради друго ами защото нямам нито подемник, нито канал,който да ползвам.
Цената от 165 лева е доста по-поносима от тази, която спомена по-горе колега!
Ще се прави в сервиза на един познат, като разбира се му помагам пък и наглеждам да не претупа работата, все пак казах познат, не приятел

Мерси за мненията!!!
8 мнения
• Страница 1 от 1