530 д изчезна турбото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bontov
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
530 д изчезна турбото
Колеги вчера изкачвам един проход на 3-та предавка продължително време.Оборотите са над 2000 ,по едно време ускорявам и усещам ,че го няма типичният ряз на този мотор.Тъй като беше наваляло леко сняг реших че DSC се вклчва и ми отнема от газта ,но после стъпих на сухо и същата работа се случи.Колата ускорява плавно и турбото вообще го няма( това пак на изкачване ).Пристигнах си аз за където пътувах и я оставих да нощува без да я карам повече.На следващата сутрин запалих, турбото си беше на мястото и нито помен от ситуацията от вчера.Колата си ускоряваше нормално ,турбината се чуваше както обикновенно.Налага ми се да пътувам още ,и сега се чудя дали не е по добре да отложа пътя и да се връщам на обратно в Пловдив да не стане някоя беля.Някой ако може да даде мнение ,акъл за проблема?
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Re: 530 д изчезна турбото
Диагностика-> излиза ти грешка ниско пред-налягане-> Сменяш помпата под шофьора- 85%
Забележи я като е по студена, върви, като загрее и турбото изчезва
Забележи я като е по студена, върви, като загрее и турбото изчезва

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Или налягането или нещо с управлението на турбото.
Не задължително да е помпата под седалката може и датчика на релсата да се е*ава.
Не задължително да е помпата под седалката може и датчика на релсата да се е*ава.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ako e датчик/клапан на рейла - няма да пали...или поне ще прави проблеми при паленето.
Много неща могат да са но една диагностика ще елиминира 90% от предположенията
Много неща могат да са но една диагностика ще елиминира 90% от предположенията

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
То на такива теми най-добре да се направи емотиконка за диагностика.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bontov
- Потребител
-
Благодаря ви колеги.Ще се връщам да я четат,и ще имам предвид мненията ви.
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
Колега и аз имах подобен проблем, указа се скъсан вакумен маруч Но.9 и клапан Но.1 от схемата:

Щом се появява когато си иска, възможно е да е заминал клапана.
АГР-а ползва същия клапан, можеш да ги размениш за проба и ако се укаже той, само нов и оригинален.
PRESSURE CONVERTER 11747796634
http://www.realoem.com/bmw/partxref.do?part=11747796634&showus=on&showeur=on

АГР-а ползва същия клапан, можеш да ги размениш за проба и ако се укаже той, само нов и оригинален.
SteveSR

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
SteveSR написа:Колега и аз имах подобен проблем, указа се скъсан вакумен маруч Но.9 и клапан Но.1 от схемата:
Няколко пъти ми се е случвало да се извадят при мен вакумните маркучи и колата е спънат кон..

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз заради един такъв маркуч на вакуума (преди години като купих колата), толкова догадки и съмнения имах, колата не върви и не върви, а аз си мислех, че щото автоматик затова, разбираш ли.....Огледай ги тези маркучи колега, щото симптомите са точно такива.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bontov
- Потребител
-
Значи закачихме я да я прочетат ,и нямаше никакви грешки или индикации за проблем.Единствено диагностика забеляза някакъв проблем с акумулатора ,но той се оказа че е в следствие на даване на ток на един колега миналият ден ,и няма нищо общо с ситуацията.В крайна сметка като заключение ми каза ,че или е някой вакум маркуч или дебитомера да е здал за малко.Общо взето машината си действа безотказно от тогава до ден днешен ,и евентуално я чакаме пак да го направи този проблем ,зада имаме поне за какво да се хванем.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Bontov написа:Значи закачихме я да я прочетат ,и нямаше никакви грешки или индикации за проблем.Единствено диагностика забеляза някакъв проблем с акумулатора ,но той се оказа че е в следствие на даване на ток на един колега миналият ден ,и няма нищо общо с ситуацията.В крайна сметка като заключение ми каза ,че или е някой вакум маркуч или дебитомера да е здал за малко.Общо взето машината си действа безотказно от тогава до ден днешен ,и евентуално я чакаме пак да го направи този проблем ,зада имаме поне за какво да се хванем.
Колега, какви са тия майстори дето ти бъзикат колата? Проблема се решава веднага ако е маркуч, само диагнозата не е достатъчна.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bontov
- Потребител
-
Колега Elesar74 цитирам какво ми казаха от сервиза ,аз не съм достатъчно компетентен и за това си продължавам така,щом според теб не са я прегледали адекватно ,другият вариант е да отида до друг сервиз ,но нямам впечатления къде са добри и къде не тук в Пловдив.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
вариант в такъв случай е и клапана за у-ние на турбото... но би трябвало да го хванат на диагностика в движение обаче.. на място всичко е 6ца 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2