Светещ надпис "Inspection" на таблото, под километража!?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
Мечтае да кара: BMW Е34

Re: Светещ надпис "Inspection" на таблото, под километража!?

Мнение от krustev » 04 Дек 2011, 21:11

колега, би ли ми показал къде е този болт за обиране на луфта!? Ако се вижда на снимката де!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Дек 2011, 22:29

Не се вижда но представлява съвсем малка част от резбата на болт с контрагайка.Не мога по образно да ти го обясня :oops: .Разхлабваш и въртиш прореза в болта но на съвсем малки порции по части от мм .Колелата трябва да са във въздуха свободни и по посока на движението.Имаше си особености при реглажа доколкото се сещам но това главно отстранява луфта или така наречения паразитен ход във волана.С болта не трябва да се прекалява четвърт ход е достатъчен обикновено
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Дек 2011, 23:20

Jordana написа:Колега не е кормилна а секторна кутия. Проблема в нея е неотстраним ако е повредена най добре замяна с друга .Тука във форума има доста продават.Ако обаче е разлуфтена само можеш да обереш от болта на самата секторна кутия .Може да има луфт също в кривата щанга след секторната кутия или в пръта на волана в карето.Успех с ремонта.За надписите на таблото инспекшън свети не за масло а за влизане в сервиз за техническо обслужване на опр. км.За смяна на маслото свети ойл сервиз.Ако сам си сменяш маслото става и с резистор както каза колегата по горе.

А ся де на заяждане ли отиваме с тоя " хидро кормилен механизъм " , не е секторна а де :mhihi: . И в щанга луфт не може да има ( освен ако не е счупена ) виж в шарнирните връзки с другите елементи по-може :winky: . До колегата написал темата ей една схема да ти е нагледно http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... _steering/ на капака на кутията в средата гайката я разхлабваш ( както правилно описа колегата по-горе :mhihi: ) и завърташ шпилката по посока на часовниковата стрелка ама мъничко може и с по-малко от четвърт да почнеш даже си е препоръчително щото после на пробата как е да не вземе да не е се връща волана след обратен завой. Ако си сигурен че е точно там проблема и ако не е много хич се не занимавай щото гледам не описваш нещо притеснително от проблеми в завои и т.н. Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Дек 2011, 23:58

Е хубу де ясно за кво става въпрос.Хлабина може да има не в самата щанга а в накрайника.Няма се фащаме ся за буквата .Важното е колегата да си оправи проблема :D
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 и Е36
Мечтае да кара: Опел или Форд

Мнение от Митко Пурата » 06 Дек 2011, 10:03

Колега, надписа "Inspection" ти светва когато маслото е за смяна.
И след като се смени маслото, трябва да се занули компа, че маслото е сменено!
А жълтата и червената лампа също ти показват че маслото е за смяна.
Като занулиш компа че маслото е сменено ще ти светнат пет зелени лампи, а жълтата и червената ще изгаснат
Зелените лампи ще ти светват всеки път когато дадеш контакт и запалиш светят още няколко сек.
На всеки 2000 километра ще ти гасне по-една зелена лампа, и след като ти загасне и петата ще ти светне жълтата лампа и"Inspection"
Това значи че имаш още 500 километра до светване на червена лампа.
Всеки разбиращ от работата си маслар, след като ти смени маслото трябва да има програма да ти занули компа.

Много хора карат без да си зануляват компа., а си наблюдават маслото като на другите коли, по километраж!
:driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Дек 2011, 10:14

Митко Пурата написа:Колега, надписа "Inspection" ти светва когато маслото е за смяна....

INSPECTION не е свързан пряко със смяната на маслото, а със сервизните интервали за техническа инспекция на автомобила.
OIL SERVICE следи интервалите за смяна на маслото

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... Inspection

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Дек 2011, 22:27

Митко Пурата написа:Колега, надписа "Inspection" ти светва когато маслото е за смяна.
И след като се смени маслото, трябва да се занули компа, че маслото е сменено!
А жълтата и червената лампа също ти показват че маслото е за смяна.
Като занулиш компа че маслото е сменено ще ти светнат пет зелени лампи, а жълтата и червената ще изгаснат
Зелените лампи ще ти светват всеки път когато дадеш контакт и запалиш светят още няколко сек.
На всеки 2000 километра ще ти гасне по-една зелена лампа, и след като ти загасне и петата ще ти светне жълтата лампа и"Inspection"
Това значи че имаш още 500 километра до светване на червена лампа.
Всеки разбиращ от работата си маслар, след като ти смени маслото трябва да има програма да ти занули компа.

Много хора карат без да си зануляват компа., а си наблюдават маслото като на другите коли, по километраж!
:driving:

То ясно че си се пообъркал ама тва за 2000 км отде доде , на мен ми гаснат през повечко и горе долу на 18-20000км ми иде смяната тогава ли да я правя . Май не сигурно си зависи кой с кво масло бъка в двигателите щото производителя ми е предписал 5W40 да слагам и така е написал софта на квадратчетата ама аз кат му шибна едно 10-40 или 15-40 пак ли да гледам таблото :nono: ами не естествено. А като ти зануляват квадратчетата и инспекшъна едновременно ли се занулява , пак не , значи не са една и съща информация за шофьора и ето затова колегата над мен е обяснил кратко и точно. Благодаря и успех .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Дек 2011, 16:30

А като светне надписа "overhaulin" какво се прави ?Как се занулява?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 07 Дек 2011, 16:31

Е к'во сега, да не гледаме ли квадратчетата :dunno: Нали гаснат през две хиляди :roll: , като загаснат четири и сменям маслото, па още нищо и няма на старата госпожа.
Иначе съм съгласен с колегата, че инспекшъна няма нищо общо с ойл сървиса.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 07 Дек 2011, 16:57

и на моята не загасваха на определен интервал - след зануляването им вече наближавах 3та смяна на масло, те бяха стигнали до 1вата жълта. така че ич не им вярвам.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 07 Дек 2011, 17:18

и аз съм на 8-9000 от предишната смяна и са само 2 или 3 квадратчета угаснали. Хич нямам представа как ги смята, но за нормално каране като моето мисля, че 8-9000 си е оптималния интервал за смяна. То ако чакам още толкова хиляди, че да изгаснат всички лампи, маслото ше е станало на грес.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 07 Дек 2011, 17:25

Нещо не са ви наред таблата. Аз съм го засичал, точно на 2000 си гасне по едно квадратче.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 07 Дек 2011, 18:52

Някъде бях чел, че угасването на квадратчетата не зависи само от пробега, но и от режима на каране. Ако пали и гаси по-често, то по-бърза идва времето за смяна на маслото. А инспекшъна е да му напомня на Ханс, че за да му върви гаранцията трябва да ходи при официалния сервиз периодично.

Ама колко е вярно това дето съм го чел... :dunno:

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 07 Дек 2011, 20:37

ddddk написа:Някъде бях чел, че угасването на квадратчетата не зависи само от пробега, но и от режима на каране. Ако пали и гаси по-често, то по-бърза идва времето за смяна на маслото. А инспекшъна е да му напомня на Ханс, че за да му върви гаранцията трябва да ходи при официалния сервиз периодично.

Поздрави,
Д

И аз това съм чувал :mhihi: И май е верно :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 07 Дек 2011, 20:46

georgipass написа:
ddddk написа:Някъде бях чел, че угасването на квадратчетата не зависи само от пробега, но и от режима на каране. Ако пали и гаси по-често, то по-бърза идва времето за смяна на маслото. А инспекшъна е да му напомня на Ханс, че за да му върви гаранцията трябва да ходи при официалния сервиз периодично.

Поздрави,
Д

И аз това съм чувал :mhihi: И май е верно :yes:

Е това няма логика. То така излиза, че може да си карам сумати време, ако я паля и гася по веднъж на ден.

ПредишнаСледваща

Назад към E34