колеги, дайте съвет730d,745d или бензинов с поставяне на газ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
колеги, дайте съвет730d,745d или бензинов с поставяне на газ
здравейте колеги,трябва сравнително бързо да си взема кола ,а се колебая много каква ,моля ви дайте компетентни мнения кой мотор е най-надежден и кой се обслужва по-лесно?като цяло съм се ориентирал към фейс лифта,но ако ми кажете обективно мнение мога да размисля,благодаря ви предварително
- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E65 730d 2006
- Мечтае да кара: 650i GranCoupe 760i
Re: колеги, дайте съвет730d,745d или бензинов с поставяне на газ
Взимай 730д и не ти требва повече..
ако е читава и се грижеш добре за него ще ти се отблагодари със същото (лично мое мнение).Карал съм и 530Д,тоя двигател за мен е най-здравия дизелак на БМВ!Истински Баварец с 6 цилиндъра в редица! 

Абсолютно съм съгласен със колегата Стилиян, 730д е едни много читав автомобил, ако го поддържаш добре няма да имаш никакви проблеми.
От опит те съветвам като колегите по-горе да вземеш 730д...
Също така гледай да е без АДАПТИВ ДРАЙВ, че като влезнеш в някоя страшна дупка и доиде време да сменяш амортисьори да не тарсиш някое голямо дарво да се обесиш...
Средна цена на амортисьора на адаптив драйва е 2000лв за брой....нормално окачване 300лв...
разлика в возията почти няма като изклщчим по-голямото лщлеене на купето при адаптив драйва... 
Също така гледай да е без АДАПТИВ ДРАЙВ, че като влезнеш в някоя страшна дупка и доиде време да сменяш амортисьори да не тарсиш някое голямо дарво да се обесиш...

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Така се казва адаптивното-активно окачване (въздушно както му викат по нашенски)... 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
pironkov написа:Така се казва адаптивното-активно окачване (въздушно както му викат по нашенски)...
аха

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Ами аз определено няма да се съглася с колегите по горе 
според мен 730д е малък за тая кола, и дава проблеми с турбото също така. Много по добре според мен е да си вземеш 745д тук вече свигателя е би-турбо, съответно турбините издържат много повече. Като разход на гориво е просто смешен за възможностите на колата, скоростите са като на 760 така че също са по здрави. На кратко за мен лично най-добрия двигател слаган на тази кола е 745д
п.с. тва за газта няма да го коментирам защото аз не я харесвам грам!!! (може да е най-хубавото и евтиното нещо на света това си е лично мнение)

според мен 730д е малък за тая кола, и дава проблеми с турбото също така. Много по добре според мен е да си вземеш 745д тук вече свигателя е би-турбо, съответно турбините издържат много повече. Като разход на гориво е просто смешен за възможностите на колата, скоростите са като на 760 така че също са по здрави. На кратко за мен лично най-добрия двигател слаган на тази кола е 745д

п.с. тва за газта няма да го коментирам защото аз не я харесвам грам!!! (може да е най-хубавото и евтиното нещо на света това си е лично мнение)
Колега големия дизелов двигател създава много повече проблеми...да не говорим, че при него ако сменяш турбини недай си боже ще е х2...на всичко цената му е х2
А за 730д ще е хубаво да покараш една такава и после да си говорим за динамика и ускорение...
...не случайно няколко години подред е обявяван за най-успешен мотор...
стига вече пяцаджийски приказки...

А за 730д ще е хубаво да покараш една такава и после да си говорим за динамика и ускорение...

...не случайно няколко години подред е обявяван за най-успешен мотор...

стига вече пяцаджийски приказки...

- asasin18
- ентусиаст
-
аха значи по големия двигател се натоварва повече и се износва повече защото е по голям или ????
да ти кажа чесно, аз лично съм има е65 750ли, след това е60 535д, и сега пак е65 само че 745д. предполагам можеш да се сетиш че сигурно съм имал познати който в годините са имали 730ки и съм карал. А иначе можеш да се разровиш и форумите и да видиш сам колкото теми има за заминало турбо на 745д и колко има за 730д, след това може да спреш с пяцаджийските приказки (каквото и да значи)
стегни няма параметър по който може да кажеш че 730 е по добре от 745 просто няма. освен евентуално разход но това е много евентуално и говориме за не повече от литър на сто, но пък разликата в динамиката е несравнима
п.с. динамика и ускорение хаха 200 коня на 2тона кола е стегни се моля те. в смисъл бмв е върви прилично но по никой повод не може и дума да става за нещо повече от това
да ти кажа чесно, аз лично съм има е65 750ли, след това е60 535д, и сега пак е65 само че 745д. предполагам можеш да се сетиш че сигурно съм имал познати който в годините са имали 730ки и съм карал. А иначе можеш да се разровиш и форумите и да видиш сам колкото теми има за заминало турбо на 745д и колко има за 730д, след това може да спреш с пяцаджийските приказки (каквото и да значи)

стегни няма параметър по който може да кажеш че 730 е по добре от 745 просто няма. освен евентуално разход но това е много евентуално и говориме за не повече от литър на сто, но пък разликата в динамиката е несравнима
п.с. динамика и ускорение хаха 200 коня на 2тона кола е стегни се моля те. в смисъл бмв е върви прилично но по никой повод не може и дума да става за нещо повече от това
Приятелю...каквото и да ми кажеш едва ли ще промениш мнението ми 
карам вече 4-та 730д и проблеми нямам...
да ти кажа само, че всичко е до поддръжка при този вид кола...като не я обслужваш...не ти се отплаща...а относно 745и...предполагам, че като съберем колко масло ще ти изгори за 100 000км(само не казвай че не гори) ще си купя ново турбо аз ако се наложи ...
А за разхода на гориво ще си замълча...не повече от 13л градско и 8л извънградско...745 поне с 50% повече
...а и все пак искам да те подсетя, че тук идеята на темата е друга и да се опитваш да налагаш свое мнение е глупаво...
Разни хора...затова има и разни двигатели...
разбираш?

да ти кажа само, че всичко е до поддръжка при този вид кола...като не я обслужваш...не ти се отплаща...а относно 745и...предполагам, че като съберем колко масло ще ти изгори за 100 000км(само не казвай че не гори) ще си купя ново турбо аз ако се наложи ...

А за разхода на гориво ще си замълча...не повече от 13л градско и 8л извънградско...745 поне с 50% повече

...а и все пак искам да те подсетя, че тук идеята на темата е друга и да се опитваш да налагаш свое мнение е глупаво...

Разни хора...затова има и разни двигатели...

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
pironkov написа:Приятелю...каквото и да ми кажеш едва ли ще промениш мнението ми
да ти кажа само, че всичко е до поддръжка при този вид кола...като не я обслужваш...не ти се отплаща...а относно 745и...предполагам, че като съберем колко масло ще ти изгори за 100 000км(само не казвай че не гори) ще си купя ново турбо аз ако се наложи ...![]()
А за разхода на гориво ще си замълча...не повече от 13л градско и 8л извънградско...745 поне с 50% повече![]()
...а и все пак искам да те подсетя, че тук идеята на темата е друга и да се опитваш да налагаш свое мнение е глупаво...![]()
Разни хора...затова има и разни двигатели...разбираш?
Колегата говори от личен опит за 745д,не за 745и!!!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- asasin18
- ентусиаст
-
stankata777 написа:pironkov написа:Приятелю.........:.разбираш?
Колегата говори от личен опит за 745д,не за 745и!!!
Като за начало темата е за кола след фейса 745и е преди

А иначе станката е напълно прав, пък и 745и няма турбо камо ли 2

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
имам и 730д и 745и преди фейса, и с двете ръце съм за 745-БЕНЗИН
Имал сам и е60 525д и е90 320д,карал съм 740д е65 и дизела наистина е хубав избор но откакто взех 745и съм за бензин при е65

Имал сам и е60 525д и е90 320д,карал съм 740д е65 и дизела наистина е хубав избор но откакто взех 745и съм за бензин при е65

За това има толкова разновидности на тази кола...защото има различни предпочитания...
дори и за фейслифт или пък не юе има голям спор...на мен феислифта ми е пенсионерски
преди фейса колата има по-агресивен вид...не е така заоблена като депутатска кола 

дори и за фейслифт или пък не юе има голям спор...на мен феислифта ми е пенсионерски

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2