Слагане на оригинален парктроник-спешно

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Слагане на оригинален парктроник-спешно

Мнение от kopchev » 05 Дек 2011, 12:41

Здравейте колеги, понеже съм се запътил да купувам едно 535Д 2008г.и за мое голямо разочарование тази кола няма парктроник.
Интересува ме може ли да се сложи ОРИГИНАЛЕН парктроник на тази кола и да си се показва всичко както трябва да дисплея и колко би струвала тази манипулация. Много ми е спешно, защото почти съм я купил .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Слагане на оригинален парктроник-спешно

Мнение от iceblast » 05 Дек 2011, 12:53

Оригинален ще ти струва солено.

Датчиците почват от около 50-60лв. нагоре, смятай 8X50лв. (това за преден и заден) + модул поне 150лв. преден и заден, не знам от E39 дали става, предполагам - не. После кодиране, и опъване на кабели, след което идва и слагането на датчиците по бронята, а за да стане като оригинално или ти трябват нови брони с дупки или твойте да се разпробият и по моргите да търсиш стоките на датчиците.

Предполагам задния парктроник ти е по-важен, имаш вариант да сложиш камера за задно виждане, която ще е по-добро решение от парктроника и доста по-евтино, но връзването май става през TV тунер, поне така беше при Е39.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 05 Дек 2011, 14:29

Мерси колега, и аз мислех варианта с камерата ама ще видим до утре трябва да съм решил та събирам мнения :)

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 05 Дек 2011, 17:35

Ако си заслужава колата това не би трябвало да те спира. Има си начини за слагане след това, но не са евтини да. Ако не е с М паркет можеш да си направиш подарък за Коледа с такива брони със заготовки за датчици. Ама ще е игра окабеляването особено за предните. Задните са лесни, а модула е един за всички и е на дъното на мястото за резервната гума.
Кажи нещо повече за колата :)

П.С. За камерата мисля, че наистина трябва заводския тунер или отделен видео интерфейс, от тия дето ги има в ebay. Аз имам нещо предвид за тунера, ако някой се интересува.
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 05 Дек 2011, 17:44

Ако модулите са еднакви на Е60 и Е39 аз имам модул само за заден парктроник, според мен това е оптималното решение, защото предния не е до такава степен нужен, а главоболията не си заслужават.

Идеята с М броните е много добра :yes:

Задната броня лесно ще я разпробиеш и от моргите според мен лещо ще можеш да с легла за датчиците, или направо да си купиш едни лайсни и да си ги свалиш и после да си ги сложиш.

П.П. Не знам модулите от Е39 как точно се свързват с дисплея, защото колегата иска да му светка на дисплея като приближава...абе играчка си е ако държиш да стане като оригинално, но ако си готов на малки компромиси можеш да го направиш да ти писука с не чак толкова много средства.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 05 Дек 2011, 23:53

Като цяло ми харесва идеята на колегата с камерата и просто един парктроник афтърмаркет,но трябва да проуча наистина може ли да стане,а за кошата-май съм го решил. Ще се похваля ако се усъществи сделка :)
P.s. Някой може ли да чи препоръча от къде мога да намеря м пакет,че този подарък сериозно съм си го замислил. Един приятел ми каза ,че ги имало някъде по 1500лв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 745D
Мечтае да кара: M-5

Мнение от emoo » 06 Дек 2011, 1:17

колега намери си оригинални от някоя морга тия новите където са по 1500лв ги отпиши пълен ад са не си нави раи главата в торбата :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 06 Дек 2011, 11:33

kopchev написа:Като цяло ми харесва идеята на колегата с камерата и просто един парктроник афтърмаркет,но трябва да проуча наистина може ли да стане,а за кошата-май съм го решил. Ще се похваля ако се усъществи сделка :)
P.s. Някой може ли да чи препоръча от къде мога да намеря м пакет,че този подарък сериозно съм си го замислил. Един приятел ми каза ,че ги имало някъде по 1500лв

Ето колега.
http://www.proparts.bg/product/953/m-pa ... 9-e60.html
А за парктроника виж това
http://www.eps-bg.net/
Чувал съм че имало начин да сработи като оригинален,,а и няма да дупчиш бронятя :D
Но разпитай пак де :yes:
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 06 Дек 2011, 11:54

Едно време слагах такъв електромагнитен и имаше много ядове и ми се стори голяма свирка! Наистина на моменти работеше коректно, но и доста често се ебаваше, да не говорим, че като миех колата следващите 2-3 часа като подкарам назад имаше един промиващ мозъка писък :)

П.П. Моя го купувах от Англия, не съм ползвал услугите на тези момчета от сайта, който колегата горе е предоставил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 06 Дек 2011, 16:34

Колегата вероятно е решил до днес, но да си кажа. Ето малко ориентировъчни цени (тези са за тройка, не петица, но сигурно е там някъде) за оригинален парктроник в Дару:

Датчик с код за цвят - 4 бр. по 232 лв. = 931 лева
PDC система - 1 бр. = 206 лева
Ел. блок PDC - 1 бр. = 298 лева

Трите са оборудването за заден парктроник, което се състои от комплект за вграждане, 4 броя сензори и електронен блок. Цената на труда е около 250 лв с ДДС.

Цените са от пролетта. Вероятно има известни разлики, но е там някъде. Позакръглил съм цифрите малко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 06 Дек 2011, 16:48

КОлеги, аз взех колата (да ми е честита) сега ще го мисля. Тези от Про Партс ги гледах, но ще видим . Наистина предпочитам оригинален от морга , но си е чиста 6-ца от тотото да намериш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 06 Дек 2011, 17:02

Честито, колега. Докато го мислиш и ще свикнеш :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 06 Дек 2011, 17:51

Мерси колега, аз ще свикна ми чат пат се качва и жената :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 06 Дек 2011, 22:30

kopchev написа:Мерси колега, аз ще свикна ми чат пат се качва и жената :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ееее каско :bchug: :yes:
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 07 Дек 2011, 1:13

Честита да ти е! Дай да видим какво си взел :) Мотор? Екстри?

Инвестирай в камера и тунер, ако нямаш такъв, а ако имаш проблема ти е решен - камера за 50-60лв. и ще паркираш чудесно :)

Следваща

Назад към Е60/Е61