Реалистична цена за 324ТД Туринг

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Реалистична цена за 324ТД Туринг

Мнение от rusty » 02 Май 2006, 18:41

Здравейте,

решил съм да си купя 324ТД Комби, но още не съм се спрял на нищо конкретно. Каква е реалистичната цена за тази кола? Знам че е доста оносително, и зависи от състоянието като цяло но все пак. Гелдам в интернет има от 3500 лв. до 6000 лв. което ми се струва доста като разлика долна/горна граница. Къде трябва да се внимава при купуването на Е30? А нещо да кажете за двигателя? Мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 03 Май 2006, 10:13

Колега, верно е много относително, затова си и намерил такива цени. Зависи от външния вид, километрите, екстрите и т.н. Освен това, като вземеш кола, неминуемо ще трябва да смениш това онова (не говоря само за консумативите, те са задължителни). Ако искаш съвет за цена, кажи към коя година на производство си се насочил, какво може да допуснеш като компромис за колата и т.н.

Ето ти един пример: моята като я взех се наложи да сменя всички гуми (старите бяха пълни галоши), сложих и разпънка на макферсоните, смених всички тампони на предницата (включително и биалетките), смених предни главини, купих и зимни гуми (нямаше) и т.н. После дойде ред на накладки и други дреболии. Затова пък има доста екстри, които не са дадени в базовия модел, като например, 4 ел. стъкла, ел. шибедах, алуминиеви детайли (копчето за фаровете, лоста за скоростите, ръчната спирачка, дръжките на вратите), подгряване на седалките и т.н. Има някакъв баланс на преимуществата и недостатъците като купуваш кола и всичко това трябва да го имаш предвид, защото влияе върху цената.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Потребител
Аватар

Мнение от rusty » 03 Май 2006, 11:49

Благодаря за отговора. За мене е важно не годината, така или иначе по нови от 91 няма и по стари от 89 също, а 2 години не са голяма разлика. Дали обаче има разлика в двигателите не съм сигурен. Чух че имало модели с електроника а по старите били без, но дали това важи за туринг не знам. Важно е да е със задно :) и да е трурбо диезел. Чесно не ми се дават повече от 4 000 лв. Днес пообиколих но май няма да е лесно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 03 Май 2006, 12:26

rusty написа:Благодаря за отговора. За мене е важно не годината, така или иначе по нови от 91 няма и по стари от 89 също, а 2 години не са голяма разлика. Дали обаче има разлика в двигателите не съм сигурен. Чух че имало модели с електроника а по старите били без, но дали това важи за туринг не знам. Важно е да е със задно :) и да е трурбо диезел. Чесно не ми се дават повече от 4 000 лв. Днес пообиколих но май няма да е лесно.

Колега, няма 324тд без електроника. Това, което си чул е за 324д. За 4000 можеш да вземеш нещо с добър двигател, ама така или иначе после ще хвърлиш 1000 - 1500 лв. да го пооправиш - предница, гумета и други работи. Ако ти предлагат нещо за под 4000 лв. или не е читаво, или хората са на зор (ама как да познаеш?). Все пак това е БМВ и си държи цената. Ако не ти се дават повече пари, по-добре си земи некоя 316-ка или 318-ка.
За годините си в грешка, произвеждат се до 1993г., но както казваш, по-важно е техническото състояние.
Айде и другите с дизеларките да напишат нещо, що си мълчите бе?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 03 Май 2006, 12:31

Само относно цената ще ти кажа, макар да е съвсем ориентировъчно - на моето наскоро му направих каско и по Шваке ми го оцениха на 5000 лв. за пожар и кражба и на 7915 лв. ако го тотализирам. Прави си сам изводите за цените. Като доста от екстрите, които ги няма в базовия модел не ги записаха, защото ги нямало и предвидени.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Май 2006, 13:00

Какво да му кажа на колегата ако му се занимава с ремонти и реставрация може да направи компромис с цената и качестеото на това което ще купи.Има две в мобилето които изглеждат добре едната е маслено зелена а другата е червена но и двете са над 5000.
А що се отнася до ефтините те си се въртят едни и същи от миналата година,аз понеже скоро я взех моята още ги помня обиколил съм ги всичките.
п.с.Гледай много за всички дреболии те после най много дразнят.
Трудно се намират точно те на прилична цена и така.
Внимавай и мотора в какво състояние,че ако има проблеми после ще стане така че си купил две ама едното на части :!:
Така че моя съвет е да отделиш малко повече кинти и да търсиш дълго и обстойно ;)

Потребител
Аватар

Мнение от rusty » 03 Май 2006, 13:29

Според вас какво най много се чупи на мотора. За мен е по важно състоянието на двигателя и скоростите/диф., другото не е проблем, мойе да не е толкова запазено. Какво се чупи най често на този мотор? Турбо? Помпа? А колко гори една такава машина? На мене ми се струва 5,5л./100км много нереалистично, каза ми го един търговец вчера, като гледах една 324тд.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niko_first » 03 Май 2006, 13:43

5.5/100 :mhihi: :mhihi:
леко тее пуснал по пързьалката колега, такъв расход може да ти даде само на дълго с малко гас ;)
а инече двигатела си е мн здрав и трудно ше счупиш нещо,ако караш нормално де, а па за цената мога да ти кажа ,че сичко си е въпрос на късмет.
п.п. само да кажа, че аз имах такова и го взех за 4000лв. в перфектно състояние
Изображение.
само гасссс на ИС-ката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 03 Май 2006, 13:45

rusty написа:Според вас какво най много се чупи на мотора. За мен е по важно състоянието на двигателя и скоростите/диф., другото не е проблем, мойе да не е толкова запазено. Какво се чупи най често на този мотор? Турбо? Помпа? А колко гори една такава машина? На мене ми се струва 5,5л./100км много нереалистично, каза ми го един търговец вчера, като гледах една 324тд.

Нема такова горене, освен ако не караш само по нанадолнище :mhihi:
Колега, не бъди наивен, това е 6-цилиндров 2.4 турбиран двигател. Ако караш нормално - 10 градско, 7-8 извънградско, нема кво да се лъжем. Ако караш ненормално, никога не можеш да извадиш стойностите на разхода :mhihi: А иначе, както ти е казал Влади по-горе, не купувай евтино, че излиза по-скъпо. Ако те интересува двигателя, иди да ти врътнат една диагностика в Юве на Симеоновско шосе, ще търсиш Веско. А скоростите и диференциала можеш и сам да си ги усетиш как са.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 03 Май 2006, 13:57

niko_first написа:5.5/100 :mhihi: :mhihi:
.

:mhihi:
Ти ли го докара до това в което аз го взех :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 03 Май 2006, 14:00

А за разхода на последък от както е топло 8-8.5 в града
6.5-8.00 Дълго :mhihi:
Зависи колко ти е тежък крака и зависи колко нафта ти сипват по бензиностаниите ;)
Вече знам една на която удрят 2-3 литра на 20

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 03 Май 2006, 14:07

vld написа:А за разхода на последък от както е топло 8-8.5 в града
Зависи колко ти е тежък крака и зависи колко нафта ти сипват по бензиностаниите ;)

Кажи я да я знаеме всичките и да не ходиме там да се преебваме!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niko_first » 03 Май 2006, 14:08

vld написа:
.

имииииии..... май аз :winky:
то не може за толко време да сменя само един акомулатор и малко ламарини да поисчукам и пак да си е в перфектно състояние
Изображение.
само гасссс на ИС-ката

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 04 Май 2006, 12:45

kam_tod написа:
vld написа:А за разхода на последък от както е топло 8-8.5 в града

Кажи я да я знаеме всичките и да не ходиме там да се преебваме!

EKO От Околовръстното надолу към хладилника ;)
Там като заредя с 30 литра едвам минавам 290 -300км. градско.
От повечето други бензиностанции със същото количество 370-380км.
Пак само градско и то с нормално каране не като баба.
Като го чукнеш на елката излиа че харчи около 8

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 04 Май 2006, 12:47

niko_first написа:
vld написа:
.

имииииии..... май аз :winky:
то не може за толко време да сменя само един акомулатор и малко ламарини да поисчукам и пак да си е в перфектно състояние

Ебати разсипника :!:
Нита е срам :mhihi:

Следваща

Назад към E30