Катализатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Катализатор

Мнение от Dimitroff » 24 Окт 2011, 20:46

Zagy написа:
ludia написа:То ако сваля катализаторите парите ще идат за ремап то се знае :mhihi:
и заради тази причина не ми се махат :dunno:

Това е перфектната инвестиция - не го мисли, а го направи :yes: :mhihi:

Сашо, не го слушай...лъже те... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 03 Дек 2011, 21:00

Вчера си купих BMW 330cd и докато беше на подемника и го оглеждаха в сервиза ми направи впечатление двете малки гърнета с форма на катализатори.

Както прочетох по-нагоре явно това са вторичните катализатори. И очевидно махането и замяната с права тръба е лесно. Интересува ме дали първичния като се изкорми и се завари пак не променя звука по някакъв неприятен начин?

Ако беше с правилна форма нямаше да питам ама изглежда странно.
"Чемодан, вокзал, Москва"

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 05 Дек 2011, 9:06

Звука на мотора остава същия - единствено турбината се чува малко повече.
Поиграй си малко и вместо да "кормите" предния катализатор - сложете и там права тръба...за да се избегне завихряне на газове в обшивката на първия катализатор.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 05 Дек 2011, 18:08

Да аз за звука знам, че става още по-приятен за ухото :lol: - всички предишни коли са били без катализатори с прави тръби. Първия кат ще се прави най-вероятно с права тръба - играчка е, но няма как.
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Мнение от punish_the_benz » 08 Дек 2011, 5:59

Така и не ми стана ясно понеже искам да си махна катализаторите на е46 328и как да се оправя с сондите ???
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 09 Дек 2011, 17:41

punish_the_benz написа:Така и не ми стана ясно понеже искам да си махна катализаторите на е46 328и как да се оправя с сондите ???

Можеш да си ъпдейтнеш софтуера и при ъпдейта да се нагласи на евро2 стандарт (мисля че така се казваше) при което се елиминират 2рите сонди.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 11 Дек 2011, 18:13

Здравейте,

вчера махнаха и моя катализатор, само един беше, горе под мотора. Момчето го направи много професионално, около 3 часа работа, направо права тръба сложи, явно съм глух, но не усещам да вие повече турбината, може отвън да се чува, в купето няма промяна. Относно вървеж, колата стана по-директна и по-пъргава, не съм я натискал сериозно в обороти, че в софийската мизерия вече ходих да ми оправят една гума, беше разлепила от джантата.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Дек 2011, 21:46

RaHzElChO написа:Здравейте,

вчера махнаха и моя катализатор, само един беше, горе под мотора. Момчето го направи много професионално, около 3 часа работа, направо права тръба сложи, явно съм глух, но не усещам да вие повече турбината, може отвън да се чува, в купето няма промяна. Относно вървеж, колата стана по-директна и по-пъргава, не съм я натискал сериозно в обороти, че в софийската мизерия вече ходих да ми оправят една гума, беше разлепила от джантата.

свали си прозореца малко да ти стане харно и на душата (освен на джоба) :yes: :twisted:

ФФФФФФФФФффффффффффффффффСССссс!!! :mrgreen: :lalala: :smoke: :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 12 Дек 2011, 23:40

vicho написа:
RaHzElChO написа:Здравейте,

свали си прозореца малко да ти стане харно и на душата (освен на джоба) :yes: :twisted:

ФФФФФФФФФффффффффффффффффСССссс!!! :mrgreen: :lalala: :smoke: :driving:

Абсолютно вярно, сега го пробвах, много добре се чува, все едно съм подкарал някое Evo 8.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 22 Дек 2011, 12:07

Малко да възродя темата.. Колеги, които сте сваляли катализатори.. Може ли въпросния сериен номер на катализатора да се види и без да има нужда да се сваля. Понеже съм намислил една интервенция.. но преди да почна да правя нещо искам да си проверя цената на катализаторите и чак тогава. А пък и нямам в момента къде да вдигна колата на подемник за да разбера сам :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 22 Дек 2011, 12:30

punish_the_benz написа:Така и не ми стана ясно понеже искам да си махна катализаторите на е46 328и как да се оправя с сондите ???

колега на мойта откачих от доло буксите на задните катализатори и карах така 1 седмица и не отчете грешки :dunno: и на следващата седмица ги премахнахме за един следобед :mhihi: няма никакви грешки но явно софта ми е евро2 (до колкото знам там не ги търси сондите). пробвай този начин ако нямаш проблеми пали флекса :)
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

Потребител
Аватар

Мнение от Ilief85 » 29 Дек 2011, 19:35

А,някой да знае в Бургас как седят нещата с изкупуването на Катализаторите на 320 д фейс., и също така къде да се махнат читаво и подменят с прави тръби .Благодаея!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 30 Дек 2011, 18:38

Колега разреши ли проблема и как? И на мен ми се налага премахване на катализатирите 323ci и се притеснявам за ламбда сондите след катализатора.
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 30 Дек 2011, 23:07

Вариант1 Можеш да си ъпдейтнеш софтуера и при ъпдейта да се нагласи на евро2 стандарт така двете сонди се елиминират.
Вариант2 Слага се по една гайка на самите сонди за да се ограничи притока на газове и би трябвало да не отчита грешка.
новият ми номер: 0877787835

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 30 Дек 2011, 23:36

marto853. написа:Вариант1 Можеш да си ъпдейтнеш софтуера и при ъпдейта да се нагласи на евро2 стандарт така двете сонди се елиминират.
Вариант2 Слага се по една гайка на самите сонди за да се ограничи притока на газове и би трябвало да не отчита грешка.

Вариант 2 отпада защото не работи. Аз съм в момента с гайка и пак отчита.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46