Аудио (МP3 ),Видео ( аvi )и Тв в Е39 с OEM 16:9

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Re: Аудио (МP3 ),Видео ( аvi )и Тв в Е39 с OEM 16:9

Мнение от alexsch » 21 Окт 2011, 13:11

Дай малко повече инфо за техническата страна на ъпгрейда....
Къде се връза, нови кабели ли се теглят...
Как се управлява- от менюто на навигацията ли или....
Запази ли оригиналния тунер? Телевизията как си я пускаш през цифровото у-во? Отиваш на аукс-канала на оригиналния ти тунер и там ти излиза менюто на новия или по друг начин?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 21 Окт 2011, 14:50

Когато тръгне на 100% както трябва ще напиша всичко подробно и със снимки!
На кратко :
-не се теглят кабели
-звука можеш да го управляваш от волана
-другите неща си ги управляваш от дистанционно,много шукарно при това :mhihi:
Цялото меню на тунера си го управляваш от него
-запазил съм си оригиналния тунер,и си гледам телевизия от него,защото той се позлва и за камерата за заден ход ;)
-телевизия през цифрото устройство се пуска като цъкнеш с дистанционното в менюто което ти излизa на монитора TV

За сега толкова,като тръгне както трябва,е има повече......ако не тръгне Кмета ще е виновен за всичко :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Аудио (МP3 ),Видео ( аvi )и Тв в Е39 с OEM 16:9

Мнение от RaHzElChO » 22 Окт 2011, 0:48

meha написа:Когато тръгне на 100% както трябва ще напиша всичко подробно и със снимки!
На кратко :
-не се теглят кабели
-звука можеш да го управляваш от волана
-другите неща си ги управляваш от дистанционно,много шукарно при това :mhihi:
Цялото меню на тунера си го управляваш от него
-запазил съм си оригиналния тунер,и си гледам телевизия от него,защото той се позлва и за камерата за заден ход ;)
-телевизия през цифрото устройство се пуска като цъкнеш с дистанционното в менюто което ти излизa на монитора TV

За сега толкова,като тръгне както трябва,е има повече......ако не тръгне Кмета ще е виновен за всичко :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Чакаме и тези с 46-ците.

Sent from my Desire HD using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 27 Окт 2011, 2:40

Нямам търпение и аз да стане готово всичко,че с това записване на СД-та се върнах в 1998г. :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 30 Окт 2011, 17:39

Taкааа....малко да опресним темата!
Все още не съм монтирал предусилвателя който закупих,но пък монтирах камера за обратно виждане :lalala:
До тук добре,само че проблем идва в момента в който искам да пусна тунера,се появява картината на камерата.......тъй като тунера е вързан на 13 и 14 пин бяла букса,камерата също :mhihi: И сега въпроса е как да се разделят двете неща......тоест AV канала ми стои празен,дали не може камерата да е на него,а тунера да си остане!
Въобще незнам дали разбирате за какво говоря,че и аз се обърках :dunno:
Обаче пък се появи една носа екстра,дори когато не съм вкл на задна предавка,мога от монитора да си пусна камерата и да гледам какво става зад мен,не че е много интересно де :mhihi:

Осветлението на камерата е със диод,който свети много красиво-студено бяло......сега трябва да търся някаква SMD лампичка и за другия плафон на номера,че грозно така ендото жълто другото бяло.......някой да има идея от къде мога д аси купя такава лампичка,която обаче да не я хваща LCM като грешка,много е важно това :mhihi: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 30 Окт 2011, 18:04

meha написа:Taкааа....малко да опресним темата!
Все още не съм монтирал предусилвателя който закупих,но пък монтирах камера за обратно виждане :lalala:
До тук добре,само че проблем идва в момента в който искам да пусна тунера,се появява картината на камерата.......тъй като тунера е вързан на 13 и 14 пин бяла букса,камерата също :mhihi: И сега въпроса е как да се разделят двете неща......тоест AV канала ми стои празен,дали не може камерата да е на него,а тунера да си остане!
Обаче пък се появи една носа екстра,дори когато не съм вкл на задна предавка,мога от монитора да си пусна камерата и да гледам какво става зад мен,не че е много интересно де :mhihi:

Осветлението на камерата е със диод,който свети много красиво-студено бяло......сега трябва да търся някаква SMD лампичка и за другия плафон на номера,че грозно така ендото жълто другото бяло.......някой да има идея от къде мога д аси купя такава лампичка,която обаче да не я хваща LCM като грешка,много е важно това :mhihi: :help:

всичко ще стане перфектно , само малко търпение имай ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е61-530da-05г.

Мнение от ICHIBAN » 31 Окт 2011, 0:47

meha написа:Taкааа....малко да опресним темата!

И аз търся такава крушка,на мойта камера светлината не е нито жълта,нито бяла,а искам да ги оеднаквя.За да не ти дава грешка на борда,хвани някой колега тука от форума да ти огаси чека за задния номер и после слагай каквато искаш крушка
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 23 Ное 2011, 22:37

идната седмица се надявам да намериме време и да монтираме с Милен,предусилвателя и всичко да се свърши.......преди малко попаднах на това: http://www.youtube.com/watch?v=iwF7ZWal ... re=related

което честно по-ми допада,защото се управлява от навигацията,а при мен само от дистанционното :ranting: :mhihi:
nightdriver-a май беше го връзвал неговия тунер,така че го управляваше и той от навито....?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от meti_vd » 04 Дек 2011, 21:31

Колеги от 2 дена имам BMW 530d с навигация 16:9 !
Като вляза в менюто има под меню TV влизам в него и започва търси канали но нищичко не намира,в момента съм в Швейцария и съм му дал Швейцария като страна,но пак нищо не намира :(
Възможно ли е да нямам ТВ тунер или пък го имам но не работи?
Как мислите,извинявам се за тъпия въпрос но както казах от 2 дена имам колата и както се казва,като се кача в нея се чувствам като в космически кораб:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 04 Дек 2011, 23:22

Щом имаш меню TV на екрана, значи имаш тв тунер.
Виж да не са му откачени нещо антените или Швейцарците да са на цифрова телевизия и да нямат аналогов ефир, третия вариант е да е прецакан самия модул.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 04 Дек 2011, 23:42

meti_vd написа:Колеги от 2 дена имам BMW 530d с навигация 16:9 !
Като вляза в менюто има под меню TV влизам в него и започва търси канали но нищичко не намира,в момента съм в Швейцария и съм му дал Швейцария като страна,но пак нищо не намира :(
Възможно ли е да нямам ТВ тунер или пък го имам но не работи?
Как мислите,извинявам се за тъпия въпрос но както казах от 2 дена имам колата и както се казва,като се кача в нея се чувствам като в космически кораб:)

Спокойно колега , повредата не е в твоя телевизор ! Швейцария окончателно е скъсала с аналоговия сигнал през 2008г , така че няма как да хванеш програми с твоя аналогов тв тунер !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 04 Дек 2011, 23:45

Сега се върни отначалото на темата и прочети за устройството което съм монтирал,и почвай да гледаш цифрова ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meti_vd » 05 Дек 2011, 0:01

Колеги мерси много за бързите и точни отговори,няма те си на представа колко по добре ми стана :D !
Темата я прочетох цялата и това е първото нещо което,щом се пребета в БГ :)
Гадините и чейнджър не са сложили и слушам само радио за сега,но това да и е проблема :)
Забравих да попитам,къде се намира въпросния ТВ тунер все пак да го погледна да е откачен нещо?
Колата е 530д комби 2001 година :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 08 Дек 2011, 21:49

meti_vd написа:Забравих да попитам,къде се намира въпросния ТВ тунер все пак да го погледна да е откачен нещо?
Колата е 530д комби 2001 година :)

-зад резервната гума, има легло под мокета, а винтовете са под никелираните щипки колега
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meti_vd » 08 Дек 2011, 21:59

Мерси колега!
Още сега отивам да проверя за хлабави връзки:)
Колеги извинявам се но съм забравил да кажа,че колата е комби:)
Там където ми написа колегата нищо не намерих,предполагам е пак някъде около резервната гума,но не ми се разглобяваше в тъмницата :)

ПредишнаСледваща

Назад към E39