Нелеп проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320 d :)

Нелеп проблем

Мнение от lalyo » 02 Дек 2011, 14:08

Колеги извинявам се за глупавия въпрос но наистина много се дразня вече...проблема ми е следния не мога да си върна часовника с 1 час назад..какво ли не пробвах накрая от нерви щях да разбия таблото :( Беше ме срам да пиша за такъв проблем но реших че като изключа акумулатора ще успея да го настроя...да обаче сега вече нямам никакъв часовник :( Доста хора ми се смяха като чуха за проблема ми но никой не успя да го настои...(Поне 10 човека) Единственото което ми идва на ум е че копчето с което се настройва не работи...Ако се намери някой да ми обясни като на индианец ще черпя !!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Нелеп проблем

Мнение от Dimitroff » 02 Дек 2011, 14:47

От таблото ако не става...строшени са палците на копчето...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Дек 2011, 15:14

Dimitroff написа:От таблото ако не става...строшени са палците на копчето...

Колега,има начин :winky: ,не е нужно да са счупени палчетата,достатъчно е да изкочат - аз лично съм го правил този номер и се стреснах ,че ги строших на предната :mhihi: и една малка подсказка - 2-те са еднакви и за километрите и за часовника,но само с отваряне на таблото - имаш 2 винтчета под "козирката" на таблото и 8 отзад - торксове :yes:
Отваряш капака,издърпваш платката със стрелките и механизмът и имаш достъп до часовника,като ако и на 2-те копчета са счупени палците и ръчно можеш да смениш часа,като натиснеш "палчетата" на самия механизъм :yes:
:yes: аз ще потърся дали нямам останало копче,което поне часа ще можеш да оправяш - но не обещавам - ако не се справиш или те е страх ,пиши едно лично ще ти покажа ако скоро имаш път към София :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от lalyo » 02 Дек 2011, 17:19

Всичко е вече наред много ви благодаря :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 02 Дек 2011, 17:25

и какво се оказа :dunno:

Gqbriel написа:ако и на 2-те копчета са счупени палците и ръчно можеш да смениш часа,като натиснеш "палчетата" на самия механизъм

Габи как така ръчно, не трябва ли да закачиш таблото за да вишдаш какво настойваш :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 02 Дек 2011, 17:40

jbankov написа:и какво се оказа :dunno:

Gqbriel написа:ако и на 2-те копчета са счупени палците и ръчно можеш да смениш часа,като натиснеш "палчетата" на самия механизъм

Габи как така ръчно, не трябва ли да закачиш таблото за да вишдаш какво настойваш :dunno:

Да де,пропуснах да го спомена просто :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Дек 2011, 18:56

Габриел има предвид, че на оста на врътките на таблото вътре има едни палчета, които натискат едни най-обикновенни копченца. Ако палчетата са счупени разглабяш таблото и примерно с тънка отвертка натискаш копчалъка и си настройваш часовника.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: s16b20,m50b20
Мечтае да кара: с книжка

Мнение от dokt0ra » 03 Дек 2011, 23:57

Според мен просто,не са знаели как се настройва часа.Поне 5 познати са ми звъняли за подобен проблем ..никой не се сеща да врътне бутона,всеки го натиска или дърпа.
бяло бяло ,защо не си червено....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 04 Дек 2011, 0:38

С тоя часовник всеки с е46 бере ядове :roll: тая врътка там нещо не е много интуитивна
Think. Believe. Dream. Dare...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 04 Дек 2011, 0:40

Заповядай,ето тук е обяснено как да се справим
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=719606

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Дек 2011, 0:45

Xscape написа:С тоя часовник всеки с е46 бере ядове :roll: тая врътка там нещо не е много интуитивна

Хората са направили упътване,ама българина не обича да чете,и някой да му казва какво да прави - и после проблем :mhihi: :mhihi:

stepoff

Това обясненото,няма общо с този проблем :winky: ,а с друга функция на тези бутончета - като скрито меню на борд комп и сътоветно минаване от 12-24 часа на часовника :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 04 Дек 2011, 1:13

stepoff написа:Заповядай,ето тук е обяснено как да се справим
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=719606

Поздрави!

Всъщност това е ако са ти счупени палчетата.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 04 Дек 2011, 12:13

Ето буквалният текст от руското ръководство и моят превод. Ако някой се справя с руския по-добре да поправя без притеснения.
========
Настройка

Производится после поворота ключа зажигания в положение 1 или 2.

Перевод часов вперед: поверните кнопку вправо.

Перевод часов назад: поверните кнопку влево.

Чем дольше Вы держите кнопку в повернутом положении, тем быстрее производится смена показаний.

Изменение режима показаний: нажмите и сразу же отпустите кнопку.

С каждым нажатием кнопки индикация времени меняется с 12-часовой на 24-часовую и обратно.

Если ключ зажигания находится в положении 0, то кратковременный (на несколько секунд) вызов показаний времени производится после нажатия левой регулировочной кнопки (см. счетчики пробега, выше).
===
Настройка на часовника- прави се с десния бутон на таблото!

Контактният ключ се завърта в положение 1 или 2.

Преместване на часовника напред- бутонът се завърта надясно /по часовниковата стрелка/.

Преместване на часовника назад- бутонът се завърта наляво /обратно на часовниковата стрелка/.

Колкото по-дълго държите бутона натиснат, толкова по-бързо се сменят показанията. /Кратко завъртане-цъкане сменя минута по минута/

Промяна на режима на показване /12-24 часов/- при всяко натискане на бутона индикацията се сменя от 12-часов на 24-часов режим.

Ако контактният ключ е на позиция 0, краткотрайно /за няколко секунди/ показване на времето става с натискане на левия бутон /с който се нулира дневния пробег/.

Потребител
Аватар

Мнение от lalyo » 04 Дек 2011, 17:05

[quote="jbankov"]и какво се оказа :dunno:

Че са ми счупени палчетата... :no: Мен ме беше страх да барам но един приятел ми го настрои по на Gqbriel схемата :ok: :ok: Много ви благодаря пичове за обърнатото внимание ... само като се сетя колко нерва брах заради тоя часовник започва да ме боли главата ...

Назад към E46