двигатели БМВ???
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
двигатели БМВ???
В този сайт ще откриете вашия двигател ,от коя година и докога произвеждан,в долната част на сайта ще откриете и снимки на двигателите.
http://www.unixnerd.demon.co.uk/enumber.html
http://www.unixnerd.demon.co.uk/enumber.html
?
може ли някой да ми обясни на кратко разликата м/у м40 и м43.
има ли м43 ангранажна верига или е с ремък?
има ли м43 ангранажна верига или е с ремък?
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
М43 е с верига, докато М40 - с ремък. Май това е основната разлика. Иначе и двата са 4 цилиндрови, с един разпред вал и с повдигачи на клапаните. Само че дори и в сервиза ще си признаят че М43 е доста по-добър двигател: по-лесен и по-евтин за обслужване. Това разбира се не означава че М40 е калпав, просто М43 е по-добър...
LandShark написа:М43 е с верига, докато М40 - с ремък. Май това е основната разлика. Иначе и двата са 4 цилиндрови, с един разпред вал и с повдигачи на клапаните. Само че дори и в сервиза ще си признаят че М43 е доста по-добър двигател: по-лесен и по-евтин за обслужване. Това разбира се не означава че М40 е калпав, просто М43 е по-добър...
Е, аде сия "калпав" бил...

Сайта става, но аз ли съм кьорав - няма E30 с троен стоп

M43 до колкото знам го поставят и на доста измисления модел 518i от 92-ра година, но като гледам те и преди са го поставяли... Както и да е... адашът е прав. Този двигател е просто подобрен М40. Бяха ми попадали статии на времето и там си личи, че БМВ са вложили големи надежди в разработката на M4x. Това може би обяснява и защо са се хвърлили да правят подобрен двигател близо 7 години по-късно.
Както знаете, M40 няма автоматична блокировка, ако се скъса ремъкът. Тази екстра е добавена в M43, до колкото знам...
Мързелът е майка на всички изкуства
8 мнения
• Страница 1 от 1