Светещ надпис "Inspection" на таблото, под километража!?
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
- Мечтае да кара: BMW Е34
Светещ надпис "Inspection" на таблото, под километража!?
Здравейте, на всички
успях да сбъдна една много голяма моя мечта, а именно да имам точно Е34.
Разбира се за тези години на които е колата има какво да правя по-нея, но благодарение на силното ми желание, не дотам силно финансово състояние, започвам с първото, което много ме притеснява!
Преди да запаля, след като разпознай имобилайзера и светнат всички контролни лампи свети и напдиса "Inspection", а преди него има жълто и червено квадратче, което ми показва, че май имам сериозен проблем!?
Имате ли идея защо свети или диагностига ще трябва да се прави!?
Друг проблем е несветещи габаритни светлини отляво,отпред и отзад смених крушките но не е от тях! Сега почнах да превеждам капака на бушоните от немски на български да видя кой бушон ще да е изгорял. Но май ще ги метна с мултицета наред и който е изгорял го сменям със съответния му ампераж за него. Предполагам че и таблото ми затова не свети. Но това са бели кахъри.
Друг проблем бензиновата помпа не работи от около един месец според продавача и ми я продаде колата така. Извадена е ще пробвам да я дам за ремонт, но ако не стане ще се копува нова, че да се кара на гас не е работа!
Сериозен проблем е разхода, който е извън границите за тази кола, за които съм чел по много форуми, но ако греща поправете ме! Трябва да бъде 15/100 градско и 10-11/100 извънградско, а то в момента е 23-24/100 градско извънградско незнам още...
Утре ще ходя за реглаж на газовата уредба, предложения за читав сервиз!?
Смятам, че толкова е достатъчно за моите проблеми, които с цената на всичко ще реша, по някакъв начин, разчитам до голяма степен на съвети от вас, като по дълговременни собственици на този модел красавица... влюбен съм в тази кола!!!
----------------
Колега, добре дошъл и честита придобивка
Колкото до надписа INSPECTION проблема не е в това, че не гасне, а в това че не си прочел правилата и не ползваш търсачката ....
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... n#p2038862
По другите ти въпроси също има доста теми а и колеги ще ти отговорят на много от тях
Успех
tsb_bg
успях да сбъдна една много голяма моя мечта, а именно да имам точно Е34.
Разбира се за тези години на които е колата има какво да правя по-нея, но благодарение на силното ми желание, не дотам силно финансово състояние, започвам с първото, което много ме притеснява!
Преди да запаля, след като разпознай имобилайзера и светнат всички контролни лампи свети и напдиса "Inspection", а преди него има жълто и червено квадратче, което ми показва, че май имам сериозен проблем!?
Имате ли идея защо свети или диагностига ще трябва да се прави!?
Друг проблем е несветещи габаритни светлини отляво,отпред и отзад смених крушките но не е от тях! Сега почнах да превеждам капака на бушоните от немски на български да видя кой бушон ще да е изгорял. Но май ще ги метна с мултицета наред и който е изгорял го сменям със съответния му ампераж за него. Предполагам че и таблото ми затова не свети. Но това са бели кахъри.
Друг проблем бензиновата помпа не работи от около един месец според продавача и ми я продаде колата така. Извадена е ще пробвам да я дам за ремонт, но ако не стане ще се копува нова, че да се кара на гас не е работа!
Сериозен проблем е разхода, който е извън границите за тази кола, за които съм чел по много форуми, но ако греща поправете ме! Трябва да бъде 15/100 градско и 10-11/100 извънградско, а то в момента е 23-24/100 градско извънградско незнам още...
Утре ще ходя за реглаж на газовата уредба, предложения за читав сервиз!?
Смятам, че толкова е достатъчно за моите проблеми, които с цената на всичко ще реша, по някакъв начин, разчитам до голяма степен на съвети от вас, като по дълговременни собственици на този модел красавица... влюбен съм в тази кола!!!
----------------
Колега, добре дошъл и честита придобивка

Колкото до надписа INSPECTION проблема не е в това, че не гасне, а в това че не си прочел правилата и не ползваш търсачката ....
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... n#p2038862
По другите ти въпроси също има доста теми а и колеги ще ти отговорят на много от тях
Успех

tsb_bg
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Светещ надпис "Inspection" на таблото, под километража!?
Да ти е честита колата, само безаварийни км. Виж http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=21888. Тия квадрати са, че маслото ти е за смяна, следвай инструкцията за ресет на тия ламбета, т.е. светодиоди, след смяната на маслото ако ти ще си го сменяш, иначе в масларницата ще ти го оправят, но преди да ти го сменят първо питай дали имат уред за ресет и искай да го видиш, щот много измекяр има, парата да добарат.
Да караш на газ не е проблем, ама как палиш като е студено? Бенз. помпа трудно или по точно не се ремонтира - втора ръка работеща безшумно задължително или нова ама $$$$. Тоя разход на газ ти е точно двоен, вземи си нов изпарител, стария ми му смених мембраните, но след време пак почна да дава ядове, затова нов.
Те ти бушоните, но първо виж в горната част на раздел 34 какво пише, преди да пишеш, също така ползвай "search" - там горе в дясно с лупичка е,
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=51161
Да караш на газ не е проблем, ама как палиш като е студено? Бенз. помпа трудно или по точно не се ремонтира - втора ръка работеща безшумно задължително или нова ама $$$$. Тоя разход на газ ти е точно двоен, вземи си нов изпарител, стария ми му смених мембраните, но след време пак почна да дава ядове, затова нов.
Те ти бушоните, но първо виж в горната част на раздел 34 какво пише, преди да пишеш, също така ползвай "search" - там горе в дясно с лупичка е,

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Честита Е34-ка,колега,много безаварийни километри и добре дошъл- тук всички сме влюбени в Е34
Споменавала съм двама газаджии, а съм обиколила доста, едните са в Павлово, а другия е на Нишава, ако искаш координати,пиши ЛС.
Ники, аз палех на газ директно и зима и лете 3г, работи,ама е дразнещо
Колега,оправи си я на бензин, че после следват още ядове.
Още обмислям дали да махна старата е34ка
... така че ако трябва нещо и мога да помогна,казвай 
А и бушоните няма нужда да ги мериш, като ги извадиш личи кой е изгорял

Споменавала съм двама газаджии, а съм обиколила доста, едните са в Павлово, а другия е на Нишава, ако искаш координати,пиши ЛС.
Ники, аз палех на газ директно и зима и лете 3г, работи,ама е дразнещо

Колега,оправи си я на бензин, че после следват още ядове.
Още обмислям дали да махна старата е34ка

А и бушоните няма нужда да ги мериш, като ги извадиш личи кой е изгорял

Много като тебе вече плакаха ...
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
Ronka, съмнява ме че ми даваш кординати на софийски газаджий,а аз съм от Варна.
А ти какво, имаш Е34 за части ли? Бенц помпа?
А ти какво, имаш Е34 за части ли? Бенц помпа?
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Честита колица
Аз моята я излекувах с резистор 120 ома- всякакви телове, жици и кламери не помогнаха.
А за другия проблем-преслушай предпазителите
Помпата, ако си сигурен, че не бачка, я сменяй, ама с тоя прекален разход може и дебитомера да не е наред. На едно приятелче така му харчеше заплатата за норматив и се оказа, че е от него.
Успех в ремонта, Е34 си е кола в истинския смисъл на думата, веднъж стегнеш ли я, после само ще й се радваш.

Аз моята я излекувах с резистор 120 ома- всякакви телове, жици и кламери не помогнаха.
А за другия проблем-преслушай предпазителите

Помпата, ако си сигурен, че не бачка, я сменяй, ама с тоя прекален разход може и дебитомера да не е наред. На едно приятелче така му харчеше заплатата за норматив и се оказа, че е от него.
Успех в ремонта, Е34 си е кола в истинския смисъл на думата, веднъж стегнеш ли я, после само ще й се радваш.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

krustev написа:Ronka, съмнява ме че ми даваш кординати на софийски газаджий,а аз съм от Варна....
Колега ще е много по-лесно и за теб и за тези които искат да ти помогнат ако си попълниш в профила данните за колата и от къде си
- Ronka
- русата мафия!
-
tsb_bg написа:krustev написа:Ronka, съмнява ме че ми даваш кординати на софийски газаджий,а аз съм от Варна....
Колега ще е много по-лесно и за теб и за тези които искат да ти помогнат ако си попълниш в профила данните за колата и от къде си

Бензинова помпа не,както споменах, аз 3г я карах само на газ. Но има достатъчно обяви в секцията Продава на форума и вярвам, че ще намериш.

- krustev
- кандидат ентусиаст
-
Ronka написа:tsb_bg написа:krustev написа:Ronka, съмнява ме че ми даваш кординати на софийски газаджий,а аз съм от Варна....
Сори, русичка съм, да, от София са
Колегите от Варна могат да се включат
![]()
Бензинова помпа не,както споменах, аз 3г я карах само на газ. Но има достатъчно обяви в секцията Продава на форума и вярвам, че ще намериш.
Няма проблеми простено ти е

tsb_bg написа:krustev написа:Ronka, съмнява ме че ми даваш кординати на софийски газаджий,а аз съм от Варна....
Заемам се да попълня информацията, благодаря за съветите на всички!!!

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Айде стига глупости, дебитомер бил виновен за разхода на газ, четете малко бре.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
е аз за бензин говоря, за газта не съм казал 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- krustev
- кандидат ентусиаст
-
Утре ми е ден за ремонти и се мятам от сутринта.
За начало ще видя защо има леко тракане/тропане от ляво по неравни повърхности, надявам се да е биалетка или тампон и в никакъв случай да не чува дявола, рейка.....
След това дано да успея да намеря отворен магазин за АГУ в Добрич, че да купя менбрани за газовото, което толкова се дупех да видя марката, така и не успях.... Нещо от сорта Emma GAS пише на испаритела, 18 бара налягане пише че е.
Имам въпрос трябва ли да търся менбрани точно на този производител който пише на испарителя или има някакъв стандарт, за всички испарители!?
След това ще прослушам бушоните един по един, имам въпрос само едно табло ли е отпред при двигателя или има и в купето!?
Благодаря на всички за подкрепата още веднъж!?

За начало ще видя защо има леко тракане/тропане от ляво по неравни повърхности, надявам се да е биалетка или тампон и в никакъв случай да не чува дявола, рейка.....
След това дано да успея да намеря отворен магазин за АГУ в Добрич, че да купя менбрани за газовото, което толкова се дупех да видя марката, така и не успях.... Нещо от сорта Emma GAS пише на испаритела, 18 бара налягане пише че е.
Имам въпрос трябва ли да търся менбрани точно на този производител който пише на испарителя или има някакъв стандарт, за всички испарители!?
След това ще прослушам бушоните един по един, имам въпрос само едно табло ли е отпред при двигателя или има и в купето!?
Благодаря на всички за подкрепата още веднъж!?

Не е рейка сигурация щото си с кормилна кутия
. Освен ако не си ИХ . Успех.

- Ronka
- русата мафия!
-
krustev написа:След това ще прослушам бушоните един по един, имам въпрос само едно табло ли е отпред при двигателя или има и в купето!?
Благодаря на всички за подкрепата още веднъж!?![]()
viewtopic.php?f=7&t=51161

- krustev
- кандидат ентусиаст
-
vladobate написа:Не е рейка сигурация щото си с кормилна кутия. Освен ако не си ИХ . Успех.
Прав си да ти кажа колега! След като свалих предните гуми и видях, че нямам проблеми с тампони, биалетки и тн. Се заслушах от къде идва това тропане, при движение на волана наляво и надясно в спряло незапалено състояние. Оказа се че е от кормилната кутия, дефакто звука го чувам точно от там където свършва кормилната щанга, в тази кутия в която влизат 2 маркуча хидравлични.
Какви ми са вариантите, притягане/обиране на луфта ако е възможно или нова/втора ръка кормилна кутия!?
ПС: Светлените са оправени,оказа се бушон, халогените са оправени оказа се скъсани и недобре закрепени кабелни обувки, осветлението на таблото е оправено, оказа се бушон, но най интересното е че един път свети силно, един път слабо, някъде прави слаба връзка и трябва да намеря къдее..

Друг съществен ремонт, който направих днес е че подмених менбраните на испарителя на АГУ-то и колата съвсем си промени поведението, надявам се и разхода! В момента ускорява много добре,без каквито и да било забележки!
Ако някой ще сменя менбрани и се чувства несигурен, да звънка ще обесня как става!

Дайте мнение за кормилната кутия!?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега не е кормилна а секторна кутия. Проблема в нея е неотстраним ако е повредена най добре замяна с друга .Тука във форума има доста продават.Ако обаче е разлуфтена само можеш да обереш от болта на самата секторна кутия .Може да има луфт също в кривата щанга след секторната кутия или в пръта на волана в карето.Успех с ремонта.За надписите на таблото инспекшън свети не за масло а за влизане в сервиз за техническо обслужване на опр. км.За смяна на маслото свети ойл сервиз.Ако сам си сменяш маслото става и с резистор както каза колегата по горе.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3